Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, dnes mi volali z genetiky, že mi vyšla hodnota free beta HCG 0,24 a hraniční je prý 0,25. Utz a ostatní vše v pořádku. Nosní kůstka je vidět a šíjové projasnění 1,3 na ty tři syndromy prý také negativní. Musím ale kvůli tomu HCG v 16. týdnu na kontrolní utz a krev. Máte s tím někdo zkušenost? Co může znamenat to nízké HCG.
Ahoj, nevím, jestli ti to pomůže, ale já měla opačný problém, tedy vyšší hodnotu free beta HCG. V 16. tt mi byla odebrána krev a vše bylo v pořádku, srovnalo se to samo. Podle mé gynekoložky celkem častý jev. Syn je zdravý.
Jo oni mi taky říkali, že se to ve většině případů srovná…jinak bylo se v pořádku…tak budu doufat no…ale ten mě čekat měsíc nervů…
@paja232 dobrý den, jak Vám prosím dopadlo to nízké beta Hcg? Volali mi včera se stejnou zprávou, screening jsem měla v pořádku
@darana1983 řeknu v úterý, to tam teprve jdu…určitě vám napíšu…
@paja232 děkuji moc, budu netrpělivě čekat. Já jdu až 9.8. na screening v 16 týdnu.
@paja232 Ahojky, já jsem teda taky měla opačný problém - vyšší hodnotu. Doktor to nijak nekomentoval, ale taky mi dělali test v 16tt a tam už to bylo OK
@paja232 píše:
Jo oni mi taky říkali, že se to ve většině případů srovná…jinak bylo se v pořádku…tak budu doufat no…ale ten mě čekat měsíc nervů…
Dnes u mého dr vše v pořádku, zítra jdu na tu genetiku, tak se ozvu…taky jsem se teď teď měsíc nervovala…
Zdravím, tak mi bylo řečeno, že to může znamenat vyšší riziko na downa, ale že v celkovém zhodnocení u nás bylo stanoveno riziko na 1:14000, což je dobrý…dnes mi dělali důkladný ultrazvuk a znovu brali krev, výsledky do týdne…
@darana1983 ne, říkali, že vzhledem k výsledkům to není nutné…stejně bych na ní nešla…1:14000 se.mi zda dobrý výsledek i když jsem teda laik a ukazovali mi obličej a pusinku, vypadá normálně, i to psali do zprávy, že není přítomný obličejový rozštěp
@paja232 super, screening ukáže dost takže vy už se můžete těšit na miminko. Já na plodovou vodu také nechci jít.
Dobry den, mohu se zeptat na Vase výsledky? Screening mi vysel negativni ale beta hcg je nizke 0,48MoM. Dr. Rikal ze je vse v poradku. O te hladine sem dozvedela az doma z papíru.