Nízko položená placenta ve 32 týdnu těhotenství

22
25.2.16 09:50

Nízko položená placenta ve 32 tt

Ahoj holky :) jsem ve 32 tt a od začátku těhotenství mám placentu uloženou na zadní stěně nízko dole kousek od branky, zatím jsem ani jednou nekrvácela, jen od 20 tt mě trápí častější tvrdnutí bříška, kvůli tomu užívám magnésium a musím co nejvíc odpočívat. Doktorka mi na každé kontrole říkala, že placenta se určitě vytáhne. Na té poslední včerejší už říkala, že doufá… :( a že v případě, že ne, bude se muset rodit císařským řezem. Prý mám čas do 37 tt.
Vytáhla se placenta na zadní stěně některé z vás až takhle pozdě? Já už zítra začínám 33 tt a všude čtu, jak se to ostatním dalo do pořádku mezi 20-30 tt. Jsem z toho hrozně špatná, je to mé první těhotenství a přála bych si rodit normalně… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3416
25.2.16 10:22

Ahooooj, jsem 23. tyden a mam placenta previa totalis :-/ nazory doktoru se lisi :-/ jeden tvrdi, ze nemam sanci rodit normalne, druhy, ze moznost, ze se vytahne je vzdycky :) takze nehazej flintu do zita a uvidis… Ja uz cisare ani tak neresim, i dyz jsem byla „zklamana“, ale doufam, ze to dotahnem do zdarneho konce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
25.2.16 11:00

Ahoj, já jsem měla placentu asi 2 cm od vnitřní branky na zadní stěně a bohužel se nevytáhla. Rodila jsem ve 38.týdnu po týdenní preventivní hospitalizaci císařem, bohužel :( Ale důležité je, že byl prcek v pořádku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.2.16 11:04

@Setkub Flintu do žita teda neházim a budu doufat :) a máš ji na zadní nebo přední stěně? prý když je na přední tak se vytahuje dobře, protože se tak děje s růstem dělohy, na zadní je to míň pohyblivý…
Já toho císaře nějak nemůžu přenést přes srdce, přijde mi, že je to strašně divnej konec těhotenství, takovej ochuzenej o všechny ty prožitky a emoce. Taky se bojím, jak to pak bude s kojením, často je to problematický :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.2.16 11:36

@Mišutinka Já jsem ji měla naposledy 17 mm od branky, takže to je vlastně stejný. No, co se dá dělat…a jak u tebe probíhala rekonvalescence? a měla jsi jen spinální anestezii? já bych si přála, aby mi miminko hned přiložili a abych s ním mohla být, neumím si představit, že ho ze mě jen vyndají a odnesou. Bojím se, že u mě pak nenastane ten pocit okamžité mateřské lásky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3416
25.2.16 11:57

@klarka6526 taky jsem to hodne resila, byla jsem prihlasena i na kurz Hypnoporod :) ale rikam si-dikybohu, kdyby nebyl cisar, nedam to ani ja, ani malicka :( a mam ji na zadni stene, ale vetsi cast dole, moc to nechapu, pry se uvidi ve 30. Tydnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.2.16 12:11

@Setkub Je pravda, že v těhle případech můžeme být za toho císaře rády, protože normální porod by mohl dopadnout hodně špatně. Snad se ti to do toho 30. týdne upraví, ještě máš celkem dost času. U mě se to sleduje už od nějakého 20. týdne a pořád se s ní nic neděje, a tak jak to je teď prý spontánní porod nemůže být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
25.2.16 14:03

Mně se vytáhla až v 36. týdnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.2.16 14:11

@Zuzka-R Super :) je fajn vědět, že se to ještě může povést :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
25.2.16 14:26

@klarka6526 Určitě ano…ten poslední měsíc roste břicho úplně nejvíc, takže šance určitě je ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.2.16 14:29

@Zuzka-R Já mám bříško zatím menší, tak tedy doufám, že teď pořádně povyroste a dá se to do normálu :) moc děkuji za povzbuzující zprávu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
25.2.16 15:28

@klarka6526 Tak spinal mi ani nenabizeli. Rikali, ze u vcestne placenty hrozi i u cisare vetsi krvaceni, coz by byl srumec a je lepsi dat celkovou. Maly se narodil v 8.16 a nez me zasili a odvezli na oddeleni, byl s nim celou dobu manzel. Mne ho manzel se sestrickou prinesli na prilozeni presne 9.20. Takze jsem ho videla brzy. U nas se nelezi na JIP, ale rovnou na sestinedeli. Pak mi ho vozili podle potreby na kojeni. Dalsi den uz mi ho tam nechavali jak jsem chtela. Mleko se mne sice spustilo az ctvrty den rano, ale kojila jsem 15 mesicu. Hojilo se to hezky, jizva neni skoro videt. A neboj materska laska se dostavi :hug: Omlouvam se za diakritiku, pisu z mobilu a bylo by to zdlouhave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.2.16 15:37

@Mišutinka To tedy nebyl zase tak špatný průběh, je fajn, že si měla maličké brzy u sebe a že si dobře kojila :) doufám, že pokud to tak bude muset být, bude to probíhat aspoň takto… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
25.2.16 21:54

@klarka6526 To bude v pohodě, uvidíš. Neupínej se na to jak vykoukne prcek na svět, ale těš se na ten malý uzlíček. Já jsem si to po prvním akutním císaři dlouho vyčítala. Brala jsem to jako selhání. Tak jsem se v tom patlala místo abych si užívala malého než mně došlo, že úplně zbytečně. Vždyť vůbec nezáleží na tom jak přišel na svět, ale že je ten náš prďolka zdravý a spokojený. A třeba se Ti ještě placenta vytáhne, uvidíš. Každopádně mám za sebou akutní CS, vaginální porod i plánovaný SC a miluju všechny tři děti úplně stejně, nehledě na to jak se narodili :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
26.2.16 10:39

@Mišutinka Napsala jsi to krásně a máš pravdu :srdce: děkuju, nebudu se tím stresovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí