Nízkoenergetický dům 150m2

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27596
15.8.15 23:19

@Kelsey přesně tak to dělali u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
15.8.15 23:20

@Kelsey jj my chceme právě hned topení at se to muže zalét uvidíme co nám řeknou… Já všude podlahové nechci, protože děti jsou malé a v pokojičku budou mit nábytek + poste a to i druhý pokoj a ložnice tam je zase vestavena skřín + letiště, takže toho místa tam tolik není a ono to pak dost bere tak proto tam chci normální. musím se tedy poptat, ale větrala jsi? nebo to muselo být zavřené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.15 23:24

Ty důvody proč né podlahovku, jsou dost podivný. Pročti si o tom něco. Abys pak nelitovala.

• Citovat
  • Upravit
288
15.8.15 23:25

@martinape právěže jsem četla, ale dočetla jsem se, že se nemá dávat pod nábytek a nebo pod koberec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.15 23:33

No, pod namř vestavěný nábytek, nebo linku to dát nemusíš. Ale když to tam dáš, tak to teplo se neztratí, jen než se dostane do místnosti, tak mu to bude trvat trošku dýl. A koberec je sice izolant, ale při dobře nadimenzované podlahovce ani ten není problém. Jen od zapnutí topení to začne tpit trochu dýl. Dělej jak myslíš. Ale v různých diskuzích se dočteš od spousty stavebníků, kteří kombinovali radiátory a podlahovku, že litují, že nedali podlahovku všude. A na druhou stranu jsem snad nikdy nesklyšela nikoho, kdo by podlahovky litoval.

A pak výdaje - předpokládám, že rozvod bude teplovodní. Když někde budete mít podlahovku a někde radiátory, budete muset řešit 2 okruhy otopné vody kvůli rozdílným teplotám. Do podlahy jde teplota mnohem nižší, takže ve výsledku je podlahové vytápění levnější.

Ale neznáme přesné parametry domu, nejlepší by bylo nechat si to od někoho spočítat.

• Citovat
  • Upravit
74217
15.8.15 23:36

@zancaa
Vetrat se musí, aby to vyschlo. Nebo jsou i nějaké vysousece, ale půjčení stojí dost peněz.
Aha to jo. My máme teda podlahovky všude, garáž vytápěna není vůbec, zima tam není, ale potraviny tam vydrží.
Decka mají v pokojích ty velke ikea skrine, vypadají jak vestavne, postele, stůl. Teplo je. Ono to teplo jde rovnoměrně do vzduchu. Máme ji na elektriku.
Pro děcka je to bezva, když stejně co můžou sedí na zemi, v zimě ta podlaha krásne tepla i pres kousek behouna, se tak dobre sedi na zemi. Chodime bosky furt. Nás kocour si tak zvykl, že se rozvalí, tam kde je to teplé a tam chrni.
Třeba pod linku to nedávali tolik to je jasné, jinak to rovnoměrně tahli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
15.8.15 23:38

@martinape jj právěže jen zatím nadtím uvažuji příští týden poepíšeme komplet smlouvu a zítra budu mít pudorys, tak se to bude řešit a nevadí to třeba psovi, že jde teplo zespod? máme psa, tak se ptám. právěže jsem chtěla klukum v pokoji nechat koberec, byl by přes celou plochu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.8.15 23:39

Můj otec má postaveny 20r. barak a kvůli podlahové má chuť rozkopat podlahy, že se mu libi, jak to prohreje místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
15.8.15 23:39

@Kelsey fakt jo? tož holky tak asi taky pujdu do komplet podlahového…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
15.8.15 23:40

@Kelsey a co když jedete na týden v zimně pryč necháte to topit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.15 23:44

Psa nevím, tam jedině když byste měli v zimě přetopeno, tak by neměl kam si kecnout na dlažbu a ochladit se. JInak nevím.
Ale pro člověka ( aspoň tedy pro mě ) je podlahovka strašně příjemná.

https://www.google.cz/search?…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.15 23:45

Co když budeš v zimě týden pryč a necháš topit radiátory?

Zdroj bude elektrickej kotel?

• Citovat
  • Upravit
74217
15.8.15 23:50
@zancaa píše:
@Kelsey a co když jedete na týden v zimně pryč necháte to topit?

Kotel je nastaveny na určité intervaly a sám se poušti.
Díky tomu topení můžeme mít ten sníženy tarif 20h. A el. kotel prý i pozná kdy jede ten nižší. V zime nevypiname, kocour by nám umrznul, barak promrznul :-D.
Neprotopili jsme moc, ale to zas souvisí s tím, že barak je zatepleny.
Jo a ještě rada nechte si zrovna udělat při stavbe rozvody na klimatizaci pokud by jste ji někdy chteli, tak je dobre to nachystat zrovna, to má výhodu, že v létě tím vychladite místnosti a září říjen tím navečer na hodinu třeba pritopis a nemusí jet ještě normálně cele topení. To jsou vychytavky nad kteryma je dobre popremyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.15 23:50

Jinak samozřejmě je vše řízeno termostaty. Buď každá místnost zvlášť, nebo se doporučuje do nejchladnější obytné místnosti jeden.

Ale to už bývá dnes íceméně každý vytápěcí systém dost samořiditelý.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.15 23:54

AA to já bych zas doporučila rozvody vzduchotechniky. :mrgreen:

5eší to dost podstatně problémy s vlhkostí a tedy i s možnou plísní. ( i když při dlouhých třeskutých mrazech to může vlhkost snížit až moc, ale to zas řeší pokojové květiny, akvárko, zvlhčovač vzduchu…)

No a můžeš tím nejen pořádně větratm ale odpadním teplým vzduchem ohřívat přívodní čerstvý, nebo i třeba v létě ohřívat teplým vzduchem z domu užitkovou vodu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max