Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny, mám dotaz ohledně antikoncepce. Od loňského roku mám zavedené nehormonální tělísko. Nedělá mi ale dobře, takže jdu na vyndání. Přemýšlím jakou jinou antikoncepci zvolit, moc hormonů do sebe cpát nechci. Proto mě zajímá, jestli některá z vás nepoužívá tabletky s nízkým obsahem hormonu a jak jste s tím spokojené. Díky, Zuzka
Porad to jsou hormony. Brala jsem nizkohormonalni asi mesic a bylo mi.po ni zle, jeste hur nez po trifazove.
Malo hormonu ma hormonalni telisko. navic pusobi lokalne, coz je jeho dalsi velka vyhoda v porovnani s prasky. ja jsem mela nizkohormonalni antikoncepci po prvnim porodu, kdyz jsem prestala kojit. ale nevyhovovala mi, vubec mi neudrzela cyklus. ten mam uz druhe hormonalni telisko a jsem moc spokojena.
@Zuzka08
Já jsem po druhém porodu, v květnu to budou dva roky, antikoncepci jsem začala řešit po ukončení kojení. To bylo někdy v říjnu minulého roku a doteď je to na nic
Mám už druhý nízkohormonální preparát a cyklus mi to neudrží. Nejdřív jsem měla třífázovou HAK a neustálé špinění. Teď jsem přešla na obyč. (nebo jak to nazvat), ale taky nízkohormonální, ale změna žádná. Beru tedy první platíčko, ale problémy stejné.
Další řešení nevím jaké bude
Už jsem z toho otrávená
@LLenule111 nehormonální jí nevyhovuje jak píše
Měla jsem nízkohormonální Mirelle a Sinela. Ani jedna mi nevyhovovala, po obou mi bylo hrozně zle
.
Beru druhý plato Sirmya a je mi zle taky
špiním, zácpa, nateklý prsa, přecitlovělost a svědí mě tělo a ještě kvasinková infekce
taky mě to nebaví a doktorka říka jen vydržte aspoň ty 3 měsíce, jestli se to srovná nebo ne.
Paráda.
@malá_holka Ano já zrovna volala dr. co mám s tím neustálým špiněním dělat, tak jsem taky dostala informaci, že mám ty 3m měsíce vydržet. Mě naštěstí není zle, ani další změny na sobě nepozoruju.
@Katerina308 píše:
@malá_holka Ano já zrovna volala dr. co mám s tím neustálým špiněním dělat, tak jsem taky dostala informaci, že mám ty 3m měsíce vydržet. Mě naštěstí není zle, ani další změny na sobě nepozoruju.
buď ráda.
a pak po 3 měsících změna pràšku a všechno odznova
jupí
@malá_holka píše:
buď ráda.a pak po 3 měsících změna pràšku a všechno odznova
jupí
No do toho už nepůjdu, jestli to s těmito nebude ok, tak to asi vysadím. Že bych na sobě chtěla testovat třetí prášky to fakt ne. Ale obávám se, že to i bez nich nebude ok. Tělísko moc nechci. Tak nevím co je ještě za možnosti pro mě vhodné ![]()
@Katerina308 píše:
No do toho už nepůjdu, jestli to s těmito nebude ok, tak to asi vysadím. Že bych na sobě chtěla testovat třetí prášky to fakt ne. Ale obávám se, že to i bez nich nebude ok. Tělísko moc nechci. Tak nevím co je ještě za možnosti pro mě vhodné
kondomy, já na nich jsem prakticky od začátku sexuálního života a nemůžu si stěžovat. Nic do sebe necpeš, je to pohodlný. Nikdy se nestala nehoda a mě bvaí je nasazovat ![]()
@malá_holka
Já jsem tu antikoncepci chtěla hlavně na úpravu cyklu no. Ochrana před otěhotněním až jako druhá věc.
@Katerina308 píše:áha, tak to nevím co ještě existuje za věci. Zeptej se gyndařky, ale teď jsem četla, že antiko ani jiný hormony problémy s cyklem nevyřeší, jen na přechodnou dobu překryjou problem. Že na úpravu cyklu je lepší přírodní cesta, jako bylinky, různý čaje, doplňky, změnit životosprávu. Zkus se zeptat svoji doktorky, poradí ti nejlíp.
@malá_holka
Já jsem tu antikoncepci chtěla hlavně na úpravu cyklu no. Ochrana před otěhotněním až jako druhá věc.
@LLenule111 píše:
@Zuzka08 A co zkusit nehormonální tělísko?
To právě mám a nevyhovuje mi, půjdu na vyndání. MS mám 13-14 dní, 10 dní nic a pak znova. Do toho mě mimo cyklus docela dost pobolívá břicho, takže tělísko já vzdávám ![]()