Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, možná mi někdo poradíte… jsem v 39tt a ty horka vůbec nezvládám. Nikam ven nechodím, maximálně večer když už není tak horko. Už 3 dny cítím mimčo výrazně míň než předtím, ale přikládala jsem to právě tomu horku. Taky mě k tomu bolí hlava a točí se mi, občas vidím rozmazaně, tak jsem si změřila tlak. Byl 97/47, což je šíleně málo. Za půl hodiny jsem měřila znova a už byl 126/71… pak za hodinu byl zase ok, ale teď, 2 hodiny od prvního měření je zase nižší, 107/56. Nechápu čím to může být, aktivitu žádnou nemám, sedím, ležím v posteli a pořád piju… chci se zeptat, vím že pro mě i mimčo je nebezpečný vysoký tlak, ale je nějak ohrožující i takhle kolísající? to že byl tak nízký? Jely byste na mém místě do nemocnice? (už jsem tam zbytečně byla 2× za poslední 3 týdny, tak nechci jet kvůli blbosti
). díky za rady
@Melliska.M Asi bych si raději do porodnice zavolala… Tím nic nezkazíš.
@Melliska.M Tak já bych na Tvém místě jela do porodnice už kvůli tomu, že mimčo cítíš míň než obvykle. S tím Tě nemůže nikdo vyhnat. Naopak Vás oba zkouknou včetně Tvého tlaku.
On by se ti ten tlak zvednul, kdybys začala něco dělat
Já bych to neřešila, nebezpečné je to akorát v tom, že se ti může zamotat hlava a můžeš sebou švihnout… ale když stejně ležíš, tak v klidu. Hodně pít a zkusila bych si chrupnout ![]()
@Eiculinka Volat podle mě nemá cenu. Žádný rozumný doktor si nedovolí zhodnotit stav po telefonu.
@pavlats to ne, ale spíš se zeptat, jestli raději jet, aby ji zkontrolovali sami… Bude klidnější a určitě jí řeknou víc po telefonu, než my tady.
@fenny v těch vedrech nejsem fakt ničeho schopná… ráno jsem lehce uklízela, to to ještě šlo, ale teď už fakt ne…
@pavlats právě 3 týdny zpátky jsem tam byla taky s tím že malou necítím a byli na mě skoro až hnusný, že co tam lezu, když ozvy jsou v pořádku a to že jsem se jim tam téměř složila, to taky nezájem… ![]()
@Melliska.M To byl vtip, v tom vedru se nic dělat nedá ani normálně, natož v 39.tt
Taky mívám spíš nižší tlak, ale ke konci těhotenství (taky jsem 39.tt) už normální, takže mně je teď mnohem líp, než dřív. Ale mimčo taky cítím míň než když ty vedra nebyly (ono je to normální, touhle dobou už tam nemá moc místa), a nijak mě to nestresuje. Hele, udělej to podle toho, jak se sama cítíš… jestli ti bude líp, když tě zkouknou, tak jeď. Osobně bych se na to ale vyprdla, se v tom vedu ještě někam vláčet ![]()
@kerrankin znova jsem tlak měřila jen kvůli tý první šíleně nízký hodnotě…už ho neměřim, ležim a snažim se myslet na spoustu jiných věcí. Jsem hroznej stresař, hned se bojím, jakmile něco není úplně v normě apod…
Jestli dítě cítíš jinak, jed na kontrolu. Slyšela jsem kolem sebe tragicky příběhy.
Co se týče tlaku, mivam tlak i 85 / 45. Riziko je, že spadnes. Pij víc tekutin a v 39 týdnů si děj klidně presso nebo deci vína.