Otoky ve 31. týdnu těhotenství

19
5.7.15 13:41

Otoky ve 31 tt

Ahoj, jsem ve 31tt, mám velké otoky nohou(nárty a kotníky), mám trošku oteklé i ruce a i v obličeji jsem trochu oteklá. Chtěla jsem se zeptat jestli je to normální v tomto vedru, i když se moc venku teď nepohybuji. Známá mě totiž straší tím, že bych mohla předčasně porodit, že ženy otékají před porodem. Máte někdo podobné zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
5.7.15 13:43

@94Nikol pokud máš pochyby, zajeď do porodky. Může být zle, nemusí. Já natekla poslední týden jak balon, 5 kg navíc.. a nic to nebylo.. ale hlídali mi ve špitálu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
5.7.15 13:51

Jaký máš krevní tlak? Otoky můžou být příznakem preeklampsie. Pokud si nejsi jistá, zajela bych na pohotovost, budeš potom klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
5.7.15 13:53

Ja sem teď 34tt a jak se teď udělalo to nesnesitelne vedro, tak taky otekam a dr říkala ze je to z horka. A je pravda ze v patek v nemocnici, když sem koukala na jine tehotne, tak tam snad nebyla jedina, co by nemela otekle nohy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.7.15 13:58

Krevní tlak mám v normálu :).. Asi si radši zajdu na tu pohotovost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.7.15 14:02

@94Nikol to vedro dělá fakt hodně.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.7.15 14:04

Právě to vedro je neuvěřitelné, ráno vstanu, že něco udělám, deset minut jsem na nohou, a oteču, takže to dopadne tak, že po zbytek dne ležím na gauči a chladím nohy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
5.7.15 14:09

@94Nikol
Důležitý je tlak. Pokud máš strach, tak si někam zajeď, ať tě uklidní.
Já na otoky trpěla vždy a hodně. První dcera se narodila 3 týdny před termínem, druhá v termínu a třetí miminko (přes nejdelší a největší otoky) bude taky termínové, takže se nenech vystrašit. Někdo holt prostě v těhotenství natíká.
Důležité je to hlídat.
Moje nový gyn. - když viděla moje otoky - se vyděsila a poslala mě do porodnice, tam nad tím skoro mávli rukou. Samozřejmě zkontrolovali tlak, moč, monitor…
Zkus kopřivový čaj a celkově hodně pít :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.7.15 14:19

@HeyJude Děkuju, za radu zkusím ten kopřivový čaj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
5.7.15 15:12

Jsem ve 39.tt a otoky nemám, a neměla jsem je ani v minulém těhotenství (TP v srpnu, takže o vedra taky nebyla nouze)… u dr. na mě koukali jak na zjevení, takže mít v těhotenství otoky je zjevně normální. Většinou to žádný problém neznačí a je to fakt jenom z toho horka, předčasným porodem bych se nestresovala. Preeklampsii to značit může, zároveň s vysokým tlakem a bílkovinou v moči. Já bych to neřešila a počkala do další kontroly, ale pokud tě to uklidní, tak si skoč k dr. a bude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
5.7.15 17:34

Mně natékaly nohy tak strašně, že jsem musela nosit taťkovy nejrozšmajdanější boty. Nebyla šance vlézt se do svých. Nakonec jsem přenášela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí