Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
taky mám nízký tlak. Teď problémy nemám, ale mívala jsem stavy, jak je popisujete, v dospívání.
Dobré je, když to o sobě víte, a zařídíte se podle toho, aby to nedošlo tak daleko, že byste omdlívaly. To znamená nepřehládnout, pokud to jde (aspoň něco malého v kabelce na zub, nějaké rychlé cukry), pití s sebou. Nohy nahoru, když to jde (v práci mám pod stolem bednu od tiskárny a na ní polštář
. V MHD seďte, slušní lidi vás pustí a hulvátům by mohlo stačit ukázat průkazku. Taky je dobré vyhýbat se nevětraným místům, kde je moc lidí a vydýcháno (mně nedělaly dobře hrady a zámky, ale už jsem taky omdlela v kostele).
Hodně štěstí,ať to zvládáte.
Ahoj,
ted me skublo na hrudi, zamotala se mi hlava a podlomily se nohy. Jsem jak omracena. Na nic jsem nikdy netrpela, takze nevim, zda je to tlak nebo treba skriply nerv..? Poradite?
Jeste dodam, ze mi busi srdce a cukaji mi spanky. Je mi hrozne slabo. ![]()
Me zase z nizkeho tlaku se vzdy udelalo slabo pak slabe mravenceni v hlave a pak uz omdleni, mudra vzdy rika alkohol ale ja ho opravdu rada nemam takze kávuji a v tehotenství jsem mela 90/60
/
@SoMii a jak jsi to resila? Ja uz lezim a je mi lip, ale porad me boli ty spanky a vidim zamlzene. ![]()
Opravdu jen kava, teplá vana jinak bohužel jsem na nic moc neprrisla
@SoMii ja mam pocit, ze kafe mi ty stavy zhorsuje. Jinak teplou sprchu jsem ted mela a ta mi udelala lip. ![]()
Dej si špetku soli. Jo a jinak nemusí to být nízký tlak. Klidně to může být vysoký.
@Anonymní píše:
@Tableta jeeeezis a jak to poznam?
Ten stav je silenej.
Jak to poznáte? Zajdete k lékaři.
@Anonymní píše:
@Tableta jeeeezis a jak to poznam?
Ten stav je silenej.
Nijak jinak, než že si změříš tlak. Taky si můžeš zkusit lehnout a pokrčit nohy v kolenou. Mně na nízkej tlak zabírá okamžitě.
Tak panak a nohy hore zabral. ![]()
K doktorce si stejne zajdu, protoze tady ty stavy mam cim dal casteji.