Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky chtěla bych se zeptat a zároveň ujistit zda je všechno v pořádku. Jsem v 9+5tt těhotenství,cekam první miminko Dr. mi předepsal v 5týdnu Duphaston na udržení beru 1-1-1 tabletu. Na další UZ jdu 22.6. Čím dál víc si kladu otázky proč mi ho vlastně napsal,řekl mi pouze to že mi ho raději napíše abych mimi udržela. Máte s ním nějaké zkušenosti a pokud ano proč vám ho dr.napsal?předem díky za odpověď.
Já užívala utrogestan (je to to samé) a to proto,že vyživoval sliznici a prý pomáhá s jejim růstem - takže má špunt lepší podmínky na zabydlení se.Určittě to není na škodu
neboj
Já ho užívala taky až do konce 3.měsíce a taky mi doktor vůbec neřekl proč a žádný problémy jsem neměla.
Hvězdička25 tak to jsem rada,Pokud se bude mít prcek dobře… Trochu mě to trápilo protože jsem opravdu nevěděla. Dočetla jsem se,že napomáhá i při zvětšování dělohy. Jak dlouho si ho užívala?
Anabellko jediné co mě napadá proč mi ho napsal Je že jsem se snažili o mimco rok. A dr.mě stimuloval hormony. Brala jsem clostylbegit,ten nám nepomohl a potom jsem chodila měsíčně na injekce jenže si vůbec nemuzu vzpomenout jak se jmenovali. Tak jestli mi Duphaston napsal kvůli tomu. Ale pokud to je prevence tak jsem za něj rada.
SabinaSretr píše:
Hvězdička25 tak to jsem rada,Pokud se bude mít prcek dobře… Trochu mě to trápilo protože jsem opravdu nevěděla. Dočetla jsem se,že napomáhá i při zvětšování dělohy. Jak dlouho si ho užívala?
O tom většování dělohy jsem neslyšela.Měla jsem ho užívat do 12+0 ale užívala jsem do 13+0 pár mi jich zůstalo tak proto,a raděj jsem je vysazovala postupně i když dr řekla najednou…bylo to pro můj lepší pocit ![]()
SabinaSretr píše:
Anabellko jediné co mě napadá proč mi ho napsal Je že jsem se snažili o mimco rok. A dr.mě stimuloval hormony. Brala jsem clostylbegit,ten nám nepomohl a potom jsem chodila měsíčně na injekce jenže si vůbec nemuzu vzpomenout jak se jmenovali. Tak jestli mi Duphaston napsal kvůli tomu. Ale pokud to je prevence tak jsem za něj rada.
Tak to bude určitě jeden z důvodů
u mě byla totiž ovulka taky stimulovaná…
Rozumím ti na pocitech hodně záleží. Ve středu jdu na uz tak se optat co a jak… A hned budu chytřejší:)
SabinaSretr píše:
O tom většování dělohy jsem neslyšela.Měla jsem ho užívat do 12+0 ale užívala jsem do 13+0 pár mi jich zůstalo tak proto,a raděj jsem je vysazovala postupně i když dr řekla najednou…bylo to pro můj lepší pocit
Rozumím ti na pocitech hodně záleží. Ve středu jdu na uz tak se optat co a jak… A hned budu chytřejší:)
Určitě s zeptej,správně ti to měl říct sám od sebe.
Já se mojí dr ptám úplně na vše,musí ze mě mít hlavu jako pátrací balon
Včera mi musela prstem na utz ukázat čípek
já tam totiž fakt nic neviděla
Teda krom špuntíka,toho poznám ![]()
Hvězdička25 tak to bude opravdu asi kvůli té stimulaci. Taky se hodně ptám,ale zrovna tohle celkem důležité mě naprosto vypadlo… Trochu si mě uklidnila a za to ti moc děkuju.. ![]()
SabinaSretr píše:
Hvězdička25 tak to bude opravdu asi kvůli té stimulaci. Taky se hodně ptám,ale zrovna tohle celkem důležité mě naprosto vypadlo… Trochu si mě uklidnila a za to ti moc děkuju..
není zač
užívej si těhulkování ![]()
Neboj se toho je to čistý hormon progesteron, který podporuje výživu do doby, než tuto funkci převezme placenta, což je přibližně v tom 12tt. Jinak ten progesteron produkuje žluté tělísko, jen to tvá MUDr. ještě podpořila tím Duphastonem. Taky jsem ho brala po stimulaci clostilbegytem. Jinak se nasazuje při nedostatku progesteronu nebo preventivně po potratech, či v případě, že se delší dobu nedařilo otěhotnět.
Krmar Díky za odpověď teď jsem už opravdu klidnější… Hned je to veselejší:) ještě před otěhotněním mi dr.Bral krev na hormony.bral mi ji třikrát do cyklu. A výsledek byl prý naprosto v pořádku. Tak nevím.. Ale bohu dík za prevenci a podporu hormonů.
Není zač, užívej si těhotenství a důvěřuj svému doktorovi, nic co by ti ublížilo, by ti jistě nenapsal. Ono s postupujícím těhotenstvím se ještě nanervuješ dost při čekání na výsledky různých vyšetření. To Tě ale nechci předem strašit.