Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulky a maminky. Chtěla bych se zeptat zda se můžu koupat v našem rodinném bazénu když má okolo 20°C a já jsem v 35.týdnu. zda se mi něco nemůže stát třeba začít stahy a tak. Děkuji za rady
podle mě můžeš, mnohem horší by to bylo v případě teplé vody, např. termály, tam je určité nebezpečí. Vždyť spousta holek chodí na těhotenské plavání ![]()
hamika píše:
podle mě můžeš, mnohem horší by to bylo v případě teplé vody, např. termály, tam je určité nebezpečí. Vždyť spousta holek chodí na těhotenské plavání
Já mám pocit, že v takhle pozdním stupni těhotenství už nevadí ani teplá, ta se nedoporučuje v prvním trimestru. Koneckonců čím jiným než teplou vanou se rozhání poslíčci ![]()
Ahoj, ohledně těhu ti asi nic moc nehrozí. Osobně bych se tam nekoupala, protože bych se bála případných gynekologických komplikací, i když na ně netrpím. Pro jistotu bych to už vydržela, neb rodit dítě se zánětem není pro něj ani rodičku nic příjemného. Někdy volí i císaře, protože mimčo může infekci dostat. A taková obyčejná lehká mykoza se přenese mimču do pusy a tím na bradavku raz dva a není to žádný med - kolegyňka z porodky to měla.
Děkuji moc za rady. Já sem celkem otužilá ale stejnak v něm nevydržím moc dlouho ![]()
j.a.n.i1 píše:hamika píše:Já mám pocit, že v takhle pozdním stupni těhotenství už nevadí ani teplá, ta se nedoporučuje v prvním trimestru. Koneckonců čím jiným než teplou vanou se rozhání poslíčci
podle mě můžeš, mnohem horší by to bylo v případě teplé vody, např. termály, tam je určité nebezpečí. Vždyť spousta holek chodí na těhotenské plavání
aha, tak je to možné. Já chtěla jet do termálů někdy ve 31. týdnu a dostala jsem od doktora stop. Možná že později už to problém není. Ohledně té vany jsem měla za to, že se takto zjišťuje až jestli se jedná o začátek porodu nebo jen o poslíčky, tj. až úplně na konci těhotenství, cca od 37. týdne, že dřív by se nemělo. No, každopádně já neměla posla ani jednoho, proto s tím nemám zkušenosti, tak díky za info ![]()
Rodinej bazén kde se koupe 5 lidí se zase nesmí srovnávat s termálama kde se vyčvachtá xxxxx lidí za den .Do dvaceti by mě nikdo nedostal.Máme zaplej počítač zatim na 37
ale obávám se že až se napustí a šáhnu na to že ještě dva přidám ![]()
Neboj nic ti nehrozí.Vm si že těhotenské plavání se taky provádí celé těhu.Jestli nebudeš skákat placáky tak ti to jen prospěje ![]()
Já byla v termálech když sem byla asi ve 28tt nelezla jsme do té vody co má asi 37st.,ale byla jsme tak ňák v tom normu.a v pohodě.
KLidně s evykoupej, neležela bych tam teda dlouho at neprochladneš,ale jinak se klidně ovlaž. A propo stahy začínají spíš v horké vodě a ne studené ![]()
Ahoj, já jsem dnes 39T a koupu se v našem bazénu již od května. Dělá mi to opravdu dobře. Akorát ho máme teplejší než 20°C.
Když jsem to říkala na gyndě, tak mě ještě chválili, že se hýbu.
Mám těhu cukrovku, docela bych brala aby už jsem jela do porodnice, ale spíš si myslím, že se to kočce líbí a nechce se jí ven. Hihihihi
Zrovna min. tyden jsem se na toto ptala. Pry to neni zadny problem se koupat…jen mi doporucila aby jsem nebyla moc rozpalena nez lezu do bazenu..pry velke teplotni vykyvy zpusobuji roztahovani ci naopak ztahovani cev v deloze a to muze byt nebezpecny. Bohuzel uz jsem se neptala z jakeho duvodu..uz jsem mela jen vidinu toho bazenu pred ocima ![]()