Genetika ve Zlíně

Anonymní
15.6.11 21:28

Genetika ve Zlíně

Ahoj chtěla bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s tímto zařízením,byla jsem na genetice v Brně kdy mi byla zjištěna vvv -těhotenství ukončeno tkáň plodu poslána do brna,měla jsem si za dva měsíce zavolat v termínu určeném paní doktorkou volám a paní doktorka mi oznamuje že po telefonu se mnou mluvit nebude a že mě dá laboratoř tam mi řeknou že tam nic nemají(tak kde to je? říkám si)volám do nemocnice tam je naštěstí ochotná sestřička,která mi potvrzuje že paní doktorce byla zpráva dodána + mému gynekologovi(tak jsem si ji nechala taky poslat)Tak si říkám jestli mi paní doktorka nemohla slušně zdělit zda je nějaký problém ona totiž předpokládala, že tam půjdu asi osobně po telefonu za to asi nemá ani korunu,jenže já to mám do Brna trochu z ruky a tak jsem si zjistila, že je nějaká klinika ve Zlíně tak by mě zajímalo jak to tam chodí, bylo nám doporučena před dalším těhotenstvím genetická konzultace,ale říkám si když na ni půjdu a zjistí nějaký problém tak to už jako nebudu smět otěhotnět nebo jak to je,tak by mě zajímalo jestli je to vlastně k něčemu když stejně v dalším těhotenství budu absolvovat genetické vyšetření plodu(určitě plánuji i to placené vyšetření) Navíc jedno zdravé dítě máme je mi teprv 27 tak si myslím,že to byla jen blbá náhoda.Díky za vaše názory

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
15.6.11 21:38

Já jsem tam byla na genetickém ultrazvuku po špatných triplech a zkušenost jsem měla dobrou (taky všecko dobře dopadlo, tak co by ne, že :lol: ) - akorát trochu neměli zmáklé objednávání, tak se tam dost dlouho čekalo :roll:

Zachytila jsem tam nějaký pár, co tam byl asi na genetické konzultaci, ale pochopitelně podrobnosti nevím…

Ale jako zdáli se mi tam takto dobří. Kolega tam byl se ženou taky po špatných triplech (obojí jsme byli u dr. Poláka) a ten je fakt profík, přišlo mi, že má takový zdravý přístup, nenutil zbytečně do amniocentézy (ani je s Downem 1:7, když byl utz OK)… Tak prostě mám dobrou zkušenost, ale zdaleka jsem tam neabsolvovala maximum procedůr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
15.6.11 22:15

Koukni na stránky prediko.cz

Já tam byla na genetice, ale vše bylo v pohodě, a dr Polák je prý extra třída ve svém oboru, je milý, hodný, všechno nám krásně ukázal :) a okomentoval to :)

• Citovat
  • Upravit
4542
15.6.11 22:55

Já mám teda taky v podstatě dobré zkušenosti.
A s tou genetickou konzultací - záleží na tom, jaká to u vás byla vývojová vada, oni vám můžou vzít prostě vzorek krve a zjistit, zda nemáte s manželem nějaký chromozomální problém, který by se mohl přenést na dítě, to se běžně dělá (a kdyby jste ho měli, což na 99,99% nemáte :-), tak byste v těhotenství byli zvýšeně sledováni, apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
16.6.11 01:06

Byla jsem na Prediku (zatím jen na kombinovaném screeningu) a s přístupem jsem byla spokojená. Vůbec jsme nečekali, sestřička milá,vstřícná, prostředí domácké, doktoři se střídají, není tam jen jeden.
Takže za mě ano.

http://www.prediko.cz/

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.11 07:25

Takže myslíte, že tam máme s manželem zajít na tu genetickou konzultaci, a stačí se jen objednat nebo mě musí vypsat žádanku gynekolog já nevím jestli by mi ji dal protože spadám do jiného kraje a poprvé mě poslal do toho brna,když nebudu mít žádanku platím pak něco,omlouvám se že e tak blbě ptám,ale už bych chtěla zkusit znovu otěhotnět a obavy mám manža teda ne,ale i když genetika bude ok tak stejně ty obavy budu mít :-(

• Citovat
  • Upravit
4542
16.6.11 08:24

Když budeš mít žádanku, neměl by problém objednat se kdekoliv v ČR (sama jsem si na lékařský zákrok vybrala zařízení v jiném kraji a objednala se sama). Bez žádanky by sis to asi musela platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
16.6.11 08:36
fialína píše:
Když budeš mít žádanku, neměl by problém objednat se kdekoliv v ČR (sama jsem si na lékařský zákrok vybrala zařízení v jiném kraji a objednala se sama). Bez žádanky by sis to asi musela platit.

Souhlasím s Fialínou. Umřel nám chlapeček v Brně, po těch stresech, kdy jsme za ním jezdili a nakonec to tak dopadlo, mě tam už nikdo neuvidí. Nechala jsem si napsat žádanku a jeli jsme do Olomouce. Polák ve Zlíně je taky prý z Olomouce, ale Olmík je Olmík, přece jen ještě vyšší pracoviště, tak teď pojedeme s miminkama tam. První jsme byli na konzultaci před těhu a teď si jedem drobky prohlédnout. Žádanku ti napíše gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
16.6.11 08:38
Anonymní píše:
Takže myslíte, že tam máme s manželem zajít na tu genetickou konzultaci, a stačí se jen objednat nebo mě musí vypsat žádanku gynekolog já nevím jestli by mi ji dal protože spadám do jiného kraje a poprvé mě poslal do toho brna,když nebudu mít žádanku platím pak něco,omlouvám se že e tak blbě ptám,ale už bych chtěla zkusit znovu otěhotnět a obavy mám manža teda ne,ale i když genetika bude ok tak stejně ty obavy budu mít :-(

My o malého přišli a nebyla to genetická vada. Teď už budeš mít strach pořád… Ale neboj. Někde na nás čekají zdravé miminka. Já v to věřím, protože jinak by se jedna zbláznila. :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.6.11 09:02
Anonymní píše:
Takže myslíte, že tam máme s manželem zajít na tu genetickou konzultaci, a stačí se jen objednat nebo mě musí vypsat žádanku gynekolog já nevím jestli by mi ji dal protože spadám do jiného kraje a poprvé mě poslal do toho brna,když nebudu mít žádanku platím pak něco,omlouvám se že e tak blbě ptám,ale už bych chtěla zkusit znovu otěhotnět a obavy mám manža teda ne,ale i když genetika bude ok tak stejně ty obavy budu mít :-(

Když tam zavláš, tak ti určitě řeknou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky