Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
včera jsem byla na odběru plodovky,vše proběhlo v pohodě,jen dr.říkal,že prý mám menší množství plodové vody.
Chtěla bych se zeptat těch,které už na tom byly,co je po odběru normální,abych zbytečně neplašila po každém píchnutí v podbřišku
Teď mám břicho citlivější,místo vpichu trochu tvrdší a bolestivé s malinkou modřinou.Je ještě něco,co mě může potkat a co je normální a co není? Je mi jasný,že patřím do té skupiny ze všeho „vyplesknutých“ maminek
,ale budu Vám za Vaše rady a přípěvky moc vděčná ![]()
Děkuji moc,Pája ![]()
ahojky, měla jsem pár dní citlivější podbřišek a dva dny po odběru mi tvrdlo bříško. raději jsem to konzultovala s dr. a dostala magnésium. tři dny jsem opravdu poctivě ležela, pak už jsem pomalu začínala fungovat.
Ahoj.
Já teda po odběru nepozorovala žádnou změnu ![]()
Měla jsem jen několik dní malou modřinu v místě vpichu.
Ležela sem ten první den,pak už sem musela se staršákem fungovat normálně.
Hlavně se nestresuj,odpočívej a když by se ti něco nezdálo,tak určitě konzultuj s doktorem.
Tak hlavně přeju dobré výsledky ![]()
ahojky,ja byla na odberu asi před mesicem..moc sem se bala..
hlavne pak..břiško sem mela 2 dny takove citlive,jen sem ležela-poctive 4 dny pak se ješte tak nejak šetřila-když to šlo-mame 2,5leteho raraška..a dopadlo to dobře
přeju ti vše dobre
odpočivej
Je potreba odpocivat, alespon tyden. Tyden bez sexu, tahani tezkych veci a vetsi namahy. Nemusis byt "pripoutana na luzku ", ale opatrne
.
Já byla na odběru cca 2 měsíce zpětně , 2 dny potom mě bolelo docela dost břicho ale dali mi na odběru magnézko rozpouštěcí tak mi jen zvedli dávky na 2 denně. pak jsem se měsíc snažila šetřit a vše v pohodě:) tak hodně štěstí
Ja byla na odberu celkem 4×, u prvnich dvou plodova voda, u dalsich choriove klky. Kratce po odberu trochu citlivejsi bricho, druhy den jsem sla uz behat. Doktor mi rikal, ze muzu klidne jezdit na koni, pokud mam potratit, stalo by se to i tak.
Já poctivě 2dny ležela a četla si a odpočívala. V místě vpichu jsem měla malou modřinku. Pila magnezii a i magnézko v šum.tabletkách. Bříško trochu tvrdlo, ale byla jsem v klidu.
Do týdne jsem začala zase chodit do práce.
Holky díky moc
Tak v tom případě je všechno normální
Jen to odpočívání mi moc nejde,včera jsem to poctivě vydržela,páč jsem měla docela bobky,aby e něco nestalo,ale dneska už jsem to nevydržela a musela aspoň upéct koláč
Ale jsem na nás opatná,to jo
O víkendu se s manželem chystáme na menší výlet,tak uvidíme,rozhodně to nebude žádná velká túra ![]()
Ještě jednou díky!! ![]()
Martina T píše:
Ja byla na odberu celkem 4×, u prvnich dvou plodova voda, u dalsich choriove klky. Kratce po odberu trochu citlivejsi bricho, druhy den jsem sla uz behat. Doktor mi rikal, ze muzu klidne jezdit na koni, pokud mam potratit, stalo by se to i tak.
přesně tak
já po odběru ležela jeden den a čtvrtej den už jsem šla do práce. Taky mi bylo řečeno, že potrat v tomhle případě by nastal pouze tehdy, pokud už předtím nějaké problémy byly, ale já měla ukázkové těhu
jasně, každý to může mít jinak, ale já neměla ani citlivé břicho a místo vpichu jsem druhej den už ani nenašla ![]()
Je pravda,že asi záleží na tom,jak se kdo na co cítí
Já v ten den odběru byla docela ráda,že si můžu lehnout,páč pro mě osobně byl ten odběr dost nepříjemnej a docela i bolel,ale po dvou hodinách už jsem nevěděla co bych roupama dělala
Ale vydržela jsem,už jen proto,že bych jinak od manžela dostala kartáč
Když jsem začala dneska péct,taky se na to moc netvářil a teď jak si mlaská
Díky holky ![]()
že je místo citlivé a je v místě vpichu modřinka je normální, hlavně ted hodně odpočívej a držím palce at jsou výsledky negativní a můžeš chovat zdravé miminko ![]()
lacenka píše: že je místo citlivé a je v místě vpichu modřinka je normální, hlavně ted hodně odpočívej a držím palce at jsou výsledky negativní a můžeš chovat zdravé miminko
Moc děkuji
Věřím,že mimčo je zdravý,ale riziko tam bylo velký,tak jsem šla radši pro jistotu,ať má dušička klid ![]()
Ja tento posledni odber mela asi vubec nejbolestivejsi, musel s jehlou sikmo do placenty a bylo to hodne neprijemne. Ale pak vse v pohode, doma jsem ani nelezela a druhy den jsem delala uplne bezne veci vcetne sportu.