Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
jsem už ve 33týdnu a náš prcek na nás úplně kašle.Vůbec se nechce hýbat.Ono je to dobrý ,že o něm vůbec nevím ani nevím,že jsem těhotná.Ale docela je to o nervy…nevíte jestli je v pořádku,každej den si říkáte jestli se mu něco nestalo jestli je živej.Takže némít téměř žádný pohyby taky néní to pravé ořechové.
Když jsem to říkala doktorce řekla mi at jsem ráda,že až se to narodí tak mi nebude aspon lozit po stěně.
Opravdu až se narodí bude stejný klidas?Máte někdo s tím zkušenosti?
Spíš z čeho jsme začali mít s přítelem strach aby nebyl nějak postižený.Testy všechny dopadly dobře ale vrtá nám hlavou ,že se vubec nehýbe ![]()
Děkuji všem za své příspěvky ![]()
Jestli je v pořádku to nevíme,to ti bude muset říct doktor,tak nejlíp za ním jít.Některý děti jsou línější,ale já bych zašla.za návštěvu u doktora nic nedáš a budeš mít aspoň klid.
Tak nevím, co ti poradit.
Náš prcek je docela klidnej, ale pak to na něj přijde a teda pěkně řádí, nejvíce večer, že mi dělá problém i najít vhodnou polohu ke spánku, aby nekopal.. ![]()
To se nepohne,ani když si zavrtíš s bříškem?To potom bude problém na ozvách mně se obě děti mleli a když ne sestřička jim musela vždy zavrtět s bříškem aby tam byly pohyby
ahoj, tak to jak se malý chová v bříšku nemá na to, jak se bude chovat mimo pupík absolutně žádný vliv
malá má taky dny, kdy kopala jak o žovit a kdy je klidná až se taky bojím, je to normální;) pokud bys pohyby necítila celý den vkuse, zajela bych do porodky nebo ke svojí lékařce ale pokud si sem tam kopne a doktorka říkala že je v pořádku, nestresovala bych ![]()
Doktor mi vždy řekne,že je vše v pořádku.A musela bych tam chodit každý den
prostě se hýbat nechce ani mu nevadí když ležím na břiše:-( prostě nic:-(
Návštěvou u dr.nic nezkazíš,já jsem 31.tt.a dítě mi přijde aktivní zase až moc,ale vím,že se aspon něco děje. ![]()
A na aktivitu po porodu to vliv nemá,moje první dítě bylo taky aktivní a pak byl naopak klidné miminko-zato ted ve 4 letech je divoch ![]()
ahojky neboj.Já teď čekám druhé a první syn byl klidnej i bříšku-fakt jsem o něm nevěděla a když přišel na svět tak mu to zůstalo-budou mu tři roky a je to opravdu zlaté dítě
teď čekáme druhého syna jsem ve 32tt a je to stejný kliďas v břiše jako ten první,tak doufám že mu to zůstane ![]()
přítel se dušuje,že ani zlobivé děti neumí
![]()
JanaPris píše:
Doktor mi vždy řekne,že je vše v pořádku.A musela bych tam chodit každý denprostě se hýbat nechce ani mu nevadí když ležím na břiše:-( prostě nic:-(
co ty víš, třeba je mimčo otočené nožičkama a ručičkama dovnitř, proto ho necítíš ![]()
tak to je dobrý,že zlobivé dítě neumí.Já jsem ráda,že je hodnej.Když slyším jak mě kamošky říkaj jak nemůžou spát,že je kopou do žeber a močáku a ledvin a jak je to hrozný a bolí je to.Ale přece jen trochu pohnout by se mohl
Přece jen když se trošku pohne mám jistotu,že tam je.Celí těhotenství o něm vůbec nevím.Kdyby jsme si těhotenství nenaplánovali tak ani nevím ,že těhotná jsem
Na nic jinýho si stěžovat nemůžu,nemám téměř žádný břicho,nepřibíram,spíš sem hubla,nebylo mi špatně a mrně mě nekope do žeber,takže těhotenství mi každej může závidět
I mamka mi furt říká na co si stěžuju
že takoví těhotenství jaký mám by chtěla taky mít.
ja to chápem, mrzí ťa, že maličkého necítiš, bojíš sa. Naša malá bola strašný divoch v bruchu a občas to pekne bolelo a to jej zostalo i po narodení, je to divoška
U nás to teda platilo ![]()
Ahoj Jani, myslím, že můžeš být úplně v klidu. Mám někdy úplně stejný pocit jako ty. Byla jsem z toho docela zoufalá, že všichni mluví o kopání, vlnách a já nic. Až na ultrazvuku v 31. týdnu mi pan doktor mimo řeč řekl, že je placenta vpředu a bylo jasné, ona mi tlumí skoro všechny pohyby tak je necítím. Ale protože jsem s těma pohybama měla strach už od malé fazolky, tak jsem si koupila Angelsounds (domácí ultrazvuk) a s ním vždycky, když už se mimi dlouho nehýbe na chvilečku poslechnu, jestli tluče srdíčko a hned jsem klidnější. A hlavně za chvíli půjdeš na monitor a budou ti natáčet ozvy a uvidíš, že se prcek ozve
. Já minule taky setřičce tvrdila, že se naše malé vůbec nehýbe
a po 20 minutách natáčení jsem se nestačila divit, kolik bylo pohybů a taky jsem se nestačila divit, kolik pohybů jsem opravdu skoro nevnímala a přesto tam vevnitř byly. Musíme prostě věřit, že jsou naši prďolové v pořádku ![]()
Ahoj zakladatelko,chápu jak se cítíš.Když jsem byla těhotná měla jsem vbříšku taky malou lenošnici.První pohyby jsem cítila až ve 22tt a pak jen lážo plážo někdy.Kopání do žeber,močáku atp. jsem nezažila.Od 33tt jsem necítila pohyby i celý den a půl.Někdy to bylo doopravdy o nervy a strachu jestli je v pořádku. Malé je ted skoro 10 měsíců a je lenošná furt.A když jí něco nejde tak to prostě nědělá.Tak si říkám že když byla v tom bříšku a měla málo místa tak ani nekopala páč věděla že se jí toho místa stejně víc nedostane
takže klídek,nosíš zdravé miminko které prostě nemá zapotřebí tě trápit kopancema
![]()
Ahoj Jani, ja mam presne opacnou zkusenost. Maly byl v brisku divoch a je divoch i na svete. Macha cim se da, pri kojeni boxuje a prebalovani je nekdy zazitek
a to mu je 6 nedel. Verim, ze necitit ho je stres, ale neboj budete v poradku
![]()
Týnka se v břiše taky moc nehýbala, tak jsem se těšila, že budu mít klidné miminko (samosebou taky plašila a do břicha občas dloubla, aby se pohnula
)ale opak je pravdou, pořád sebou šije, od narození se umí přetočit na bok, na přebalováku ji nemůžu nechat ani vteřinu samotnou. A když leží na posteli, odráží se patičkama a po zádech je schopná se leckams dostrkat. Hříbátka pase taky jak drak. To brácha byl flegmouš, tem mi na přebalováku jednou i usnul, tak jsem ho s klidem nechala, zato v břiše byl fotbalista.