Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
nevíte, co pomáhá na svědící břicho? Mam to asi tak týden a je to šílený. Svědí to neustále, i když snad stokrát denně mažu. Přes den je to ještě snesitelný, ale v noci, když to svědí, tak se prostě nevědomky poškrabu a ráno mam na břiše i krvavé šrámy, jak se v noci drbu. Mam na břiše i strie, takže to teď vypadá opravdu nevzhledně… ![]()
Připadám si díky tomu hrozně blbě, nechci, aby na mě lidi koukali, když to svědí a potřebuju se poškrabat, jako že mám třeba nějaký blechy… ![]()
Je to prostě dost trapný!
Díky za rady i názory!
jé, mě také svědilo bříško, i když jsem ho mazala, naštěstí jen tak dva, tři týdny..prý to souvisí s hormony..jinou radu než mzat jsem nenašla ![]()
Mě taky asi týden všecko svědí, navíc jsem se šíleně opupínkovala v dekoltu a na zádech, a asi zavolám gyndr.
Mažu se jako cvok a svědí mě to stejně.
Může to být i zvýšenými jaterními testy.
Jsem si myslela, že když budu mazat, tak to přejde, ale ono nic… A to jsem už zkoušela všechno možný… Tělový mlíko, sádlo, hydratační krémy i obyčejnou indulonu. Prostě všechno, co jsem doma našla… ![]()
V kolikátem jsi týdnu?Neteř to svědění měla a vyšly jí špatný jaterní testy
.U doktora to určitě řekni ať se něco nezanedbá.
Tak v dekoltu nic nemám, jen to břicho. Mě je to trapný tý gynekoložce to říct. Aby si nemyslela, že jsem třeba nějaká špindíra ![]()
Ještě si tak vzpomínám, že v prvním a kousek druhýho trimestru mě svědilo celý tělo, hlavně ruce a nohy… Ale pak to normálně ustalo. Mohlo by to s tím nějak souviset? Jinak jsem třeba na suchou kůži nikdy netrpěla…
Taky mě svědilo celé bříško, ale bylo to tím jak se napínala kůže a praskala… takže na to nic nepomůže.. pořád ho mazat, aby kůže byla mastná
![]()
Mě to svědělo asi proto že mi celý břicho popraskalo.Bylo to hrozný,ale asi nic moc nepomáhá ![]()
Tak holt budu stále mazat… Doma mi to je celkem jedno, nejhorší je to třeba v obchodě ![]()
A čím se mažeš?
Zkusila bych calciovou mast nebo fenistil gel a k doktorce si určitě zajdi. Může to být alergie nebo špatné jaterní testy. Když to nic nebude, tak ti třeba poradí, čím se mazat.
ja myslim ze je to ciste tim ze se kuze napina a to tak ze v tyhle dobe poradne…nevidela bych v tom hned neco spatnyho…me svedilo silene…proste slasti a strasti tehotenstvi ![]()
pikesova.lucie píše:
Tak holt budu stále mazat… Doma mi to je celkem jedno, nejhorší je to třeba v obchodě
Taky jsem myslela, že se udrbu
ale je to hold to napínání kůže… a jak to táhne a praská, tak to svědí ![]()
Mažu se vším možným… Dokonce mi i tchýně doporučila sádlo… Teď svědí jen břicho a taky docela často nohy, ale v prvním trimestru a kousek v druhým mě svědilo úplně celý tělo…
Snad to nic hroznýho nebude…