Potřebuji uklidnit - tlaky v podbřišku

4228
15.6.11 18:01

potřebuji uklidnit

Ahoj holky,
už mi asi hrabká,jsem na nemocenské a asi se víc sleduju :) Jsem v 17tt.Včera jsem poprvé cítila prcka.Už od včerejška mám takové divné tlaky v podbřišku (spíše napravo…ale občas i ve spodní části podbřišku) napadlo mě jestli to není tvrdnutí bříška.Je to vcelku nepříjemné,dnes už to bylo asi 20× a znervozňuje mě to. Nejhorší je to když vstávám - ze židle,z postele.Podbřišek mám trošku tužší a hlavně citlivější (ale to bude asi tím,že se věčně prohmatávám).Nasadila jsem si hořčík.K dr bych měla jít až příští týden ve středu…ale nevím jestli bych neměla jít dřív,na druhou stranu nechci plašit.Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4190
15.6.11 18:12

Ahojky,
hořčíkem určitě nic nezkazíš, hezky odpočívej, a když se zvedáš z lehu, tak hezky přes bok, nenamáhej břišní svaly…nříško neprohmatávej…třeba se ti jen natahují vazy…ale jestli chceš mít klid zavolej doktorovi, nebo k němu rovnou zajdi. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
15.6.11 18:20

ywet,zítra si tam asi brnknu…i když…asi budu vypadat jako hypochondr :)Netušíš kolik toho hořčíku můžu?Naordinovala jsem si 3×1…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
15.6.11 18:25

Pokud je to tvrdnutí a to poznáš celé bříško jak beton a je to nepříjemné tak hlídej jak často nebudu tě strašit ale já s tím jakožto prvorodička s prkotinou jela do nemocnice a nechali mě tam okamžitě na kapačky a zastavovali řpedčasný porod ve 27tt u druhého mi tvrdlo už hodně brzo mg nezabíral ale malej se udržel do 39tt…bříško mi říkali zbytečně nehladit-jakoby to šlo že :mrgreen: a co nejvíc lež a nenamáhej bříško :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
15.6.11 18:29

Tak teď už jsem rozhodnutá,zítra volám.Já jsem prvorodička a vůbec nevím jak tvrdnutí rozeznat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
15.6.11 18:31

hlavně se nestresuj to tomu taky nepřidá..mně stačilo i malé rozhození že sjem byla nervní nebo naštvaná a bříško jen tvrdlo a tvrdlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
15.6.11 18:35

Crystal,snažím se,uklidňuju se tím,že si prďolka dělá místečko…vážně totiž nevím jak vypadá tvrdnutí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
15.6.11 18:39

hvězdičko - aj keby to bolo tvrdnutie, dôležitý je stav čípku! Keď je čípok neskrátený, tak sa vlastne nič nedeje. Viem o čom hovorím, brucho mi tvrdlo pri každom tehu, zakaždým to začalo skôr než predchádzajúce tehotenstvo. Pri treťom mi tvrdlo cca od 16tt, a ešte som pár dní prenášala…

Takže neplaš. :-)

(mmch, dnes ráno som zaznamenala prvé stvrdnutie brucha, som na konci 13tt…)

• Citovat
  • Upravit
4228
15.6.11 18:55

Holky děkuju,budu to sledovat,zobat hořčík,nenamáhat se a pokud s to nezlepší,tak zítra brnknu. Večer žádné problémy nemám…tak snad to bude ok.

Crystal a tobě to bříško tvrdlo jako kdyby v kontrakcích?dejme tomu co 15min? nebo nepravidelně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
15.6.11 18:57

A ještě něco,holky tvrdnutí musí být přes celý podbřišek,nebo jen na jedné straně?Téměř pět cm od třísel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
15.6.11 19:24

Ahoj,já jsem měla to samý,jen o trošku dřív.Vždycky mi to v jednom místě jakoby ztvrdlo a pak když jsem začala cítit pohyby,zjistila jsem,že se tam prďola prostě jen stěhuje ze strany na stranu :lol: Jenže pak se mi přidaly i křeče a na to mi dr.nasadila magnezko,takže ho určitě zobej dál,tím nic nezkazím,mě to strašně moc pomohlo :-) Jinak buď v klidu,šetři se,zbytečně neprohmatávej,to to jen zhorší,páč děloha bude víc citlivá a dr.se určitě svěř,až tam půjdeš :wink:
Jinak to magnézko se většinou bere 3× denně,předávkovat se tím rozhodně nemůžeš,jen v případě,že ho bude mít tělo hodně,dostaneš průjem,takže doporučuju dávky potom snížit (to mi říkala i moje dr.) :-)
Jinak držím palečky a nestresuj se,bude to v pohodě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
15.6.11 19:28
Pája52 píše:
Ahoj,já jsem měla to samý,jen o trošku dřív.Vždycky mi to v jednom místě jakoby ztvrdlo a pak když jsem začala cítit pohyby,zjistila jsem,že se tam prďola prostě jen stěhuje ze strany na stranu :lol: Jenže pak se mi přidaly i křeče a na to mi dr.nasadila magnezko,takže ho určitě zobej dál,tím nic nezkazím,mě to strašně moc pomohlo :-) Jinak buď v klidu,šetři se,zbytečně neprohmatávej,to to jen zhorší,páč děloha bude víc citlivá a dr.se určitě svěř,až tam půjdeš :wink:
Jinak to magnézko se většinou bere 3× denně,předávkovat se tím rozhodně nemůžeš,jen v případě,že ho bude mít tělo hodně,dostaneš průjem,takže doporučuju dávky potom snížit (to mi říkala i moje dr.) :-)
Jinak držím palečky a nestresuj se,bude to v pohodě :hug:

Pájo,děkuji…a kolik jsi toho hořčíku užívala? 3×1?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
15.6.11 19:35

V pohodě,já jsem teď 20tt,prvotěhule a taky jsem ze všeho vyplesknutá a říkám si,jestli je to normální :lol: Ale snažím se poslouchat svojí intuici a sebe ani mimíse moc nestresovat :-) Zezačátku jsem brala 3×1 a teď beru jen 2×1,páč ty křeče mě vážně přešly a navíc prostě většinou si zapomenu v poledne ten prášek vzít :oops:
A jinak gratuluju k prvním pohybům :palec: Teď už to bude jen den za dnem silnější,mě když začal prďola tak jako lehce kopat,vždycky jsem se hrozně lekla,jak jsem na to nebyla zvyklá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
15.6.11 19:46
Pája52 píše:
V pohodě,já jsem teď 20tt,prvotěhule a taky jsem ze všeho vyplesknutá a říkám si,jestli je to normální :lol: Ale snažím se poslouchat svojí intuici a sebe ani mimíse moc nestresovat :-) Zezačátku jsem brala 3×1 a teď beru jen 2×1,páč ty křeče mě vážně přešly a navíc prostě většinou si zapomenu v poledne ten prášek vzít :oops:
A jinak gratuluju k prvním pohybům :palec: Teď už to bude jen den za dnem silnější,mě když začal prďola tak jako lehce kopat,vždycky jsem se hrozně lekla,jak jsem na to nebyla zvyklá :lol:

Jééé,tak to se těším až mě kopne :) zatím jsou to semtam bublinky :) A na konci těhu to budou pořádné kopance.Už víš,jestli čekáte holčičku nebo chlapečka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
15.6.11 19:51

No myslím,že kopání si ještě užijeme obě až až :lol:
Ještě nevíme,příští týden jdeme na velký ultrazvuk,tak snad se nebude stydět a ukáže se :wink: A když ne,tak nám to za 14dní řeknou z plodovky :lol: Od začátku si myslím,že to bude holčička,tak jsem zvědavá,co se nám povedlo :wink: U tebe je asi zatím na určení pohlaví brzo,viď? Nebo už to víte? :wink: A co těhu,všechno v pohodě?Proč jsi vlastně na nemocenský?Teda jestli to není tajný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí