Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
hvězdička25 píše:Iffka píše:Pohyby cítím jako stoupající jemné bublinky…je to jako motýlek…ale myslela jsem to tak,že by se mohl prcek přesunovat a já ještě nemusím pocítit každý pohyb…ty jo nehladit a nemasírovat?No tak budeme jen povídat…alisekR píše:Nemyslím si, že to jsou pohyby, pokud to hvězdička cítí tak, jak popisuje, bude to tvrdnutí. Nemusí vždycky tvrdnout celé břicho, někdy mi tvrdne jen kousínek dole, jindy nahoře, jindy celé… pohyby jsou jiné, to pozná. Občas mi to ztvrdne do úplné šišky napravo, to mi dělalo i u dcerky.
Určitě nehladit bříško, nepříjemná rada, já vim, ale ono to hlazení je fakt dráždivý na děložní aktivitu, to samé platí o prsech, nesahat!!
Hořčíkem nic nezkazíš, počítej s tím, že možná budeš mít po něm lehčí průjem, on je totiž dost projímavej.
Já sem teda užívala sáčky Magnosolf, to se rozpustí a vypije. Mě sice bříško netvrdlo, měla jsem problémy spíš s čípkem, nic mi nakonec nepomohlo, rodila jsem přečasně. Takže držim palce a žádný stres, v t vém týdnu to budou spíš pohyby, který neumíš dobře identifikovat.![]()
Dr říkal, že to souvisí s tím, jak se mimino hýbe, tak pořád drbe do dělohy a když ta je dráždivější, tak takhle prostě reaguje.
Proto opravdu nehladit, nemasírovat, nešahat! Mi říkal ani nepromazávat kvůli tomu, jen max lehce namazat.
Jo, a mě teda magnezko neprojímá, naopak staví, a festMagnosolv ano, ten má projímavý účinek, tablety Megnesium staví.
Myslím,že každá nastávající maminka pozná,jestli to jsou nebo nejsou pohyby miminka…je to prostě něco,co v tom bříšku nebylo a teď to tam je…Takže se hvězdičko nedej vyděsit a buď ne sebe prostě jen opatrnější ![]()
A já jsem teda po větších dávkách tablet Magnesia průjem měla a dokonce dr.mě před tím varovala,tak asi ví co říká,když na to má diplom,ne? ![]()
Pája52 píše:hvězdička25 píše:Jsem s její mamčou kamarádky,takže se určitě budeme vídatPája52 píše:A vidíš,přežila…myslím siže u vlastních robátek je to pak ještě jinačí
No já měla břicho zezačátku…nafouknutýTo mě lidi dokonce pouštěli v tramvaji sednout
A teď jsem ráno úplně plochá a přes den takový trochu vypouklý
Zato ty prsa!!
Vždycky jsem měla větší prsa (vel.75/D) a teď mi jsou E tak akorát!!
Co budu proboha dělat po porodu až se mi nalejou??
Takže to prostě vypadá blbě - břicho žádný a k..y jako vozy
Na konec srpna se těším i netěším,malou hlídám už dva roky skoro každý všední den,takže jsem už taková její druhá máma,nedovedu si představit,že najednou budu bez ní…ale těším se,že si těhu konečně pořádně užiju,budu mít čas na to,na co teď nemámMusím říct,že všechny maminky,který už jedno dítko doma mají a čekají další,dost obdivuju,páč obzvlášť na začátku těhu to byl dost záhul,byla jsem hrozně unavená,blbě mi bylo a do toho malá vyžadovala neustálou pozornost…ani nevím,jak jsem to přežila
A chodit dívat se za malu budeš moci? Třeba si ji pak budeš moci vzít ksobě na návštěvu (až si tošku navykneš na kolotoč kolem vašeho prcka)
Jen počkej za chvilku budeš mít bříško větší než prsa a nikomu už to divné nepříjde
a po porodu
budeme si muset ušít podprdy samy…protože netuším jestli se tak velké velikosti vyrábí
…taky se mám na co těšit
ale on nám je ten prcek vypije
Ježiš,jestli budu mít pupík větší než prsa,tak to už budu přepadávat
Po porodu si spíchneme dva stany k sobě a bude vymalováno
Jen doufám,že až mi to ten prcek vypije,tak se mi vrátěj do původní podoby a hlavně polohy
![]()
Jsem tak ráda,že si mám konečně s kým popovídat
Jelikož mi je 21,kamarádky těhotné nemám a tady jsou diskuze většinou už tak rozjetý,že nepobírám souvislosti a nechce se mi do toho lézt
Takže mám můj velký dík
![]()
tak s tou podobou ani polohou bych si nebyla ažtak jistá
Těd jsem se naprosto od srdce zasmála…s tím sešíváním stanů
myslím si,že nejsi daleko od pravdy
mám kolegyni která mi vyprávěla,že jednou zapoměla pro malého čepičku,bylo léto…sundala kojící podprdu rošmikla vejpůl a čepička byla na světě
.Mě je 24 a klidně si takle můžeme povídat pravidelně…holky v mém věku -kamarádky mají jiné zájmy - kluky a večírky…takže je to opravdu fajn,že si můžeme popovídat a radit ![]()
Tak jo, já se jen snažím poradit, u prvního těhotenství jsem byla štastná za každou zkušenost, tak když ted čekám druhé a trochu tuším, co se děje, jen předávám své zkušenosti dál ![]()
Pája52 píše:hvězdička25 píše:Myslím,že každá nastávající maminka pozná,jestli to jsou nebo nejsou pohyby miminka…je to prostě něco,co v tom bříšku nebylo a teď to tam je…Takže se hvězdičko nedej vyděsit a buď ne sebe prostě jen opatrnějšíIffka píše:Pohyby cítím jako stoupající jemné bublinky…je to jako motýlek…ale myslela jsem to tak,že by se mohl prcek přesunovat a já ještě nemusím pocítit každý pohyb…ty jo nehladit a nemasírovat?No tak budeme jen povídat…alisekR píše:Nemyslím si, že to jsou pohyby, pokud to hvězdička cítí tak, jak popisuje, bude to tvrdnutí. Nemusí vždycky tvrdnout celé břicho, někdy mi tvrdne jen kousínek dole, jindy nahoře, jindy celé… pohyby jsou jiné, to pozná. Občas mi to ztvrdne do úplné šišky napravo, to mi dělalo i u dcerky.
Určitě nehladit bříško, nepříjemná rada, já vim, ale ono to hlazení je fakt dráždivý na děložní aktivitu, to samé platí o prsech, nesahat!!
Hořčíkem nic nezkazíš, počítej s tím, že možná budeš mít po něm lehčí průjem, on je totiž dost projímavej.
Já sem teda užívala sáčky Magnosolf, to se rozpustí a vypije. Mě sice bříško netvrdlo, měla jsem problémy spíš s čípkem, nic mi nakonec nepomohlo, rodila jsem přečasně. Takže držim palce a žádný stres, v t vém týdnu to budou spíš pohyby, který neumíš dobře identifikovat.![]()
Dr říkal, že to souvisí s tím, jak se mimino hýbe, tak pořád drbe do dělohy a když ta je dráždivější, tak takhle prostě reaguje.
Proto opravdu nehladit, nemasírovat, nešahat! Mi říkal ani nepromazávat kvůli tomu, jen max lehce namazat.
Jo, a mě teda magnezko neprojímá, naopak staví, a festMagnosolv ano, ten má projímavý účinek, tablety Megnesium staví.
A já jsem teda po větších dávkách tablet Magnesia průjem měla a dokonce dr.mě před tím varovala,tak asi ví co říká,když na to má diplom,ne?
Ten průjem by byl fajn,teda na chvilku…do dnes mám opačný problém ![]()
Iffka píše:
Tak jo, já se jen snažím poradit, u prvního těhotenství jsem byla štastná za každou zkušenost, tak když ted čekám druhé a trochu tuším, co se děje, jen předávám své zkušenosti dál
Jsem za to ráda,a je možný - pokud by to bylo opravdu tvrdnutí - že je v noci klid? A tlaky jsou jen přes den?
hvězdička25 píše:Pája52 píše:tak s tou podobou ani polohou bych si nebyla ažtak jistáhvězdička25 píše:Jsem s její mamčou kamarádky,takže se určitě budeme vídatPája52 píše:A vidíš,přežila…myslím siže u vlastních robátek je to pak ještě jinačí
No já měla břicho zezačátku…nafouknutýTo mě lidi dokonce pouštěli v tramvaji sednout
Zato ty prsa!!
Na konec srpna se těším i netěším,malou hlídám už dva roky skoro každý všední den,takže jsem už taková její druhá máma,nedovedu si představit,že najednou budu bez ní…ale těším se,že si těhu konečně pořádně užiju,budu mít čas na to,na co teď nemámMusím říct,že všechny maminky,který už jedno dítko doma mají a čekají další,dost obdivuju,páč obzvlášť na začátku těhu to byl dost záhul,byla jsem hrozně unavená,blbě mi bylo a do toho malá vyžadovala neustálou pozornost…ani nevím,jak jsem to přežila
A chodit dívat se za malu budeš moci? Třeba si ji pak budeš moci vzít ksobě na návštěvu (až si tošku navykneš na kolotoč kolem vašeho prcka)
Jen počkej za chvilku budeš mít bříško větší než prsa a nikomu už to divné nepříjde
a po porodu
budeme si muset ušít podprdy samy…protože netuším jestli se tak velké velikosti vyrábí
…taky se mám na co těšit
Jen doufám,že až mi to ten prcek vypije,tak se mi vrátěj do původní podoby a hlavně polohy
![]()
Jelikož mi je 21,kamarádky těhotné nemám a tady jsou diskuze většinou už tak rozjetý,že nepobírám souvislosti a nechce se mi do toho lézt
Takže mám můj velký dík
![]()
![]()
mám kolegyni která mi vyprávěla,že jednou zapoměla pro malého čepičku,bylo léto…sundala kojící podprdu rošmikla vejpůl a čepička byla na světě
.Mě je 24 a klidně si takle můžeme povídat pravidelně…holky v mém věku -kamarádky mají jiné zájmy - kluky a večírky…takže je to opravdu fajn,že si můžeme popovídat a radit
Tak to s tou čepičkou je fakt vtipný
Chudák dítě,lidi na něj asi museli čučet jako blázni
V pondělí mi přišly nový plavky,tak jsem manželovi taky říkala,že ta podprda vypadá jako čepička na dvojčata,ale už tak na roční,novorozenejm by byla hooodně velká ![]()
Tak to je super,že jsem konečně někoho našla,kamarádky taky mají jiný zájmy a těhu řeči je asi moc neberou…vlastně jsem se o těhu ještě s žádnou ani nebavila
Co svatba před porodem,bude? ![]()
Iffka píše:
Tak jo, já se jen snažím poradit, u prvního těhotenství jsem byla štastná za každou zkušenost, tak když ted čekám druhé a trochu tuším, co se děje, jen předávám své zkušenosti dál
V pohodě,neříkám ani popel,taky jsem za každou radu ráda a dělím se o ty své
Prostě to asi každá máme jinak a nemůžeme se házet do jednoho pytle
Páč já jsem fakt měla tvrdou bouli na břiše,jak se malej přesouval,ale možná to bylo i tím,že mám málo plodovky,takže to tam moc neplave a víc ho cítím ![]()
Pája52 píše:hvězdička25 píše:Tak to s tou čepičkou je fakt vtipnýPája52 píše:tak s tou podobou ani polohou bych si nebyla ažtak jistáhvězdička25 píše:Jsem s její mamčou kamarádky,takže se určitě budeme vídatPája52 píše:A vidíš,přežila…myslím siže u vlastních robátek je to pak ještě jinačí
Zato ty prsa!!
a po porodu
…taky se mám na co těšit
![]()
Takže mám můj velký dík
![]()
![]()
.Mě je 24 a klidně si takle můžeme povídat pravidelně…holky v mém věku -kamarádky mají jiné zájmy - kluky a večírky…takže je to opravdu fajn,že si můžeme popovídat a radit
![]()
V pondělí mi přišly nový plavky,tak jsem manželovi taky říkala,že ta podprda vypadá jako čepička na dvojčata,ale už tak na roční,novorozenejm by byla hooodně velká
Tak to je super,že jsem konečně někoho našla,kamarádky taky mají jiný zájmy a těhu řeči je asi moc neberou…vlastně jsem se o těhu ještě s žádnou ani nebavilaCo svatba před porodem,bude?
Hlavně ta podprda splnila účel
ochránila malého před sluníčkem
Svatbu neplánujeme,myslíme si že to jsou zbytečné stresy a ty nechceme…o jedno mimčo jsme minulý rok přišli a teď nechceme nic riskovat a těhu si užívat…ale až bude prcek větší a sá pocapká,tak už mám svatbu slíbenou
A tu si užijeme sevším všudy,teď bych jí asi problinkala ![]()
hvězdička25 píše:Pája52 píše:Hlavně ta podprda splnila účelhvězdička25 píše:Tak to s tou čepičkou je fakt vtipnýPája52 píše:tak s tou podobou ani polohou bych si nebyla ažtak jistáhvězdička25 píše:Jsem s její mamčou kamarádky,takže se určitě budeme vídatPája52 píše:A vidíš,přežila…myslím siže u vlastních robátek je to pak ještě jinačí
Zato ty prsa!!
a po porodu
…taky se mám na co těšit
![]()
Takže mám můj velký dík
![]()
![]()
![]()
V pondělí mi přišly nový plavky,tak jsem manželovi taky říkala,že ta podprda vypadá jako čepička na dvojčata,ale už tak na roční,novorozenejm by byla hooodně velká
Tak to je super,že jsem konečně někoho našla,kamarádky taky mají jiný zájmy a těhu řeči je asi moc neberou…vlastně jsem se o těhu ještě s žádnou ani nebavilaCo svatba před porodem,bude?
Svatbu neplánujeme,myslíme si že to jsou zbytečné stresy a ty nechceme…o jedno mimčo jsme minulý rok přišli a teď nechceme nic riskovat a těhu si užívat…ale až bude prcek větší a sá pocapká,tak už mám svatbu slíbenou
A tu si užijeme sevším všudy,teď bych jí asi problinkala
Tak to je jasný,že máte strach,tak hlavně,že malý je teď pořádku a určitě bude po celou dobu a za pár měsíců budeš mít prdolínu v náručí
My o mimi přišli před 3 lety,bylo to úplně na začátku,to se stává často…
Pak si svatbu užiješ,nebudeš muset brát ohled na rostoucí bříško a ještě budete mít roztomilou družičku nebo mládence
A kdy máš termín?Někdy koncem listopadu?
Iffka píše:
Hvězdičko, určitě je to možné, mně taky v noci netvrdne
Díy moc,zítra si přece jen brnknu a poptám se,k dr bych šla stejně až v pátek…ze stávky mám totiž vážně radost ![]()
Pája52 píše:hvězdička25 píše:Tak to je jasný,že máte strach,tak hlavně,že malý je teď pořádku a určitě bude po celou dobu a za pár měsíců budeš mít prdolínu v náručíPája52 píše:Hlavně ta podprda splnila účelhvězdička25 píše:Tak to s tou čepičkou je fakt vtipnýPája52 píše:tak s tou podobou ani polohou bych si nebyla ažtak jistáhvězdička25 píše:Jsem s její mamčou kamarádky,takže se určitě budeme vídatPája52 píše:A vidíš,přežila…myslím siže u vlastních robátek je to pak ještě jinačí
Zato ty prsa!!
a po porodu
…taky se mám na co těšit
![]()
Takže mám můj velký dík
![]()
![]()
![]()
A tu si užijeme sevším všudy,teď bych jí asi problinkala
My o mimi přišli před 3 lety,bylo to úplně na začátku,to se stává často…
Pak si svatbu užiješ,nebudeš muset brát ohled na rostoucí bříško a ještě budete mít roztomilou družičku nebo mládenceA kdy máš termín?Někdy koncem listopadu?
U nás to taky bylo na začátku a dlouho jsme se z toho dostávali…takže teď už nic neriskujeme. Termínek máme dle ms 26.11 a dle utz 21.11. Myslíme si že to bude chlapeček
a myslí si to i všichni okolo
a vy máte termínek kdy?
To chápu a je to rozumný nic neriskovat.Taky jsme zezačátku měli hroznej strach,z každýho píchnutí,pobolívání atd.Když jsme přešli 1.trimestr,spadnul mi kámen ze srdce,ale stejně mám strach pořád…aby vše dobře dopadlo,teď jsem byla na amnio,tak aby po ní bylo všechno ok a tak.Ale intuice mi říká,že všechno dopadne dobře,tak se snažím se nestresovat ![]()
Termín máme podle MS 2.11.,podle UTZ zatím 9.11.,ale vypadá to,že to možná bude ještě tak o týden později,páč mimís je menší.Tak nám snad nakonec ten malej Střeleček vyjde
I když manžel tvrdí,že přijde na svět 11.11.2011
Jinak to tipujeme na holčičku,okolí je tak půl napůl,kamarádi dokonce uzavíraj sázky
Hlavně tchán se modlí,aby to byla holka,sám měl dva kluky a hrozně po dceři toužil
Tak snad nebude moc zklamanej,pokud to bude přecijen kluk ![]()
Pája52 píše:
To chápu a je to rozumný nic neriskovat.Taky jsme zezačátku měli hroznej strach,z každýho píchnutí,pobolívání atd.Když jsme přešli 1.trimestr,spadnul mi kámen ze srdce,ale stejně mám strach pořád…aby vše dobře dopadlo,teď jsem byla na amnio,tak aby po ní bylo všechno ok a tak.Ale intuice mi říká,že všechno dopadne dobře,tak se snažím se nestresovat
Termín máme podle MS 2.11.,podle UTZ zatím 9.11.,ale vypadá to,že to možná bude ještě tak o týden později,páč mimís je menší.Tak nám snad nakonec ten malej Střeleček vyjdeI když manžel tvrdí,že přijde na svět 11.11.2011
Jinak to tipujeme na holčičku,okolí je tak půl napůl,kamarádi dokonce uzavíraj sázky
Hlavně tchán se modlí,aby to byla holka,sám měl dva kluky a hrozně po dceři toužil
Tak snad nebude moc zklamanej,pokud to bude přecijen kluk
Ono je hlavní aby byla prdolinka zdravá,kluka určitě rozdýchá
přišel mi domů přítel,jdu se mu věnovat,tak zatím pa…zítra si můžeme zase písnout
hvězdička25 píše:Pája52 píše:Ono je hlavní aby byla prdolinka zdravá,kluka určitě rozdýchá
To chápu a je to rozumný nic neriskovat.Taky jsme zezačátku měli hroznej strach,z každýho píchnutí,pobolívání atd.Když jsme přešli 1.trimestr,spadnul mi kámen ze srdce,ale stejně mám strach pořád…aby vše dobře dopadlo,teď jsem byla na amnio,tak aby po ní bylo všechno ok a tak.Ale intuice mi říká,že všechno dopadne dobře,tak se snažím se nestresovat
Termín máme podle MS 2.11.,podle UTZ zatím 9.11.,ale vypadá to,že to možná bude ještě tak o týden později,páč mimís je menší.Tak nám snad nakonec ten malej Střeleček vyjdeI když manžel tvrdí,že přijde na svět 11.11.2011
Tak snad nebude moc zklamanej,pokud to bude přecijen kluk
přišel mi domů přítel,jdu se mu věnovat,tak zatím pa…zítra si můžeme zase písnout
Tak děkuji za pokec,bylo to fajn a snad se tu zítra zase potkáme
Opatruj se,papa ![]()