Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
MLOPAS píše:
no jen mě vystrašila ta dr.. říkala že tak začíná potrat.. naštěstí na ultrazvuku bylo mimi v pořádkutak nemusím mít takový strach? je to mé druhé těhu,ale bojím se o malé víc než při prvním
Ahoj ![]()
Mě moje dr.taky říkala,že je to v prvních třech měsících celkem normální,kdyby to přetrvávalo i po těch třech měsících,většinou stačí brát magnézium a ono se to uklidní.Hlavní je,že tě to bolí jen trošku a přestane to,když odpočíváš,takže se nedej vystresovat,takhle potrat opravdu nezačíná…Přeji pohodové těhulkování ![]()
Pája52 píše:hvězdička25 píše:Jéé,já ti tak závidímPája52 píše:
Taky jsem jí do patřičných mezí poslala (slušně) s tím,že aspoň bude do budoucna vědět,že člověk vždycky musí nést následky za svoje chování (prý se s kamarádem opili…) Taky si to nedokážu představit,dítě chci už od 17ti a když jsem viděla ty // na testu,brečela jsem štěstím jako želva…Jen doufám,že z týhle „hlouposti“ s věkem vyroste…Já jsem dneska úplně mrtvá.Už mám roupy,těším se do práceCo ty vlastně takhle celé dny děláš,když jsi na nemocenský?
Tak to doufám,že z toho vyroste!
Momentálně se válímJinak žehlení,uklízení,čtení,stavím puzzle,trajdám se po obchodech a obhlížím dětské věcičky,semtam se stavím do práce,pracuju po telefonu - kolegyňky potřebují radu někdy i 15× denně
,peču,vařím teplé večeře…jednoduše užívám si období beze stresů
Ty máš dneska dovču? Jak přežiješ víkend?
My jdeme zítra na třešně,hi,už se nemůžu dočkat
Ty puzzle jsou dobrej nápad,asi nějaký omrknu v obchodě,ale to aby měly tak 5000ks
Tenhle měsíc taky pořád peču,máme na zahradě mraky jahod a rybízu,tak musíme nějak zdělat
Já mám dovču celý týden,malá je s mamčou někde na chatě.Měla jsem jet k babičce a dědovi a nakonec jsem šla na ten odběr plodovky,takže se snažím celý týden šetřit a už mi z toho trošku hrabe
![]()
Víkend bude v pohodě,to tady budu mít muže,v sobotu asi půjdeme do bazénu a pak asi půjdeme zafandit kamarádům na mistrovství v softballu a v neděli asi dáme nějakej výlet,abysme taky vypadli z Prahy
Pájo,ten rybíz bych si dla…pokud zítra nějaký koupíme tak udělám bublaninku…jsem neskutečný žrout
Ty jo 5000 dílků?Já si zatím troufla jen na 3000
Kam chodíte na bazén? Kdy budeš mít výsledky plodovky?Držím pěsti at je vše v pořádku - ale určitě bude ![]()
MLOPAS píše:
no jen mě vystrašila ta dr.. říkala že tak začíná potrat.. naštěstí na ultrazvuku bylo mimi v pořádkutak nemusím mít takový strach? je to mé druhé těhu,ale bojím se o malé víc než při prvním
Mě tím strašili taky,ale je to opravdu normální ![]()
hvězdička25 píše:Pája52 píše:Pájo,ten rybíz bych si dla…pokud zítra nějaký koupíme tak udělám bublaninku…jsem neskutečný žrouthvězdička25 píše:Jéé,já ti tak závidímPája52 píše:
Taky jsem jí do patřičných mezí poslala (slušně) s tím,že aspoň bude do budoucna vědět,že člověk vždycky musí nést následky za svoje chování (prý se s kamarádem opili…) Taky si to nedokážu představit,dítě chci už od 17ti a když jsem viděla ty // na testu,brečela jsem štěstím jako želva…Jen doufám,že z týhle „hlouposti“ s věkem vyroste…Já jsem dneska úplně mrtvá.Už mám roupy,těším se do práceCo ty vlastně takhle celé dny děláš,když jsi na nemocenský?
Tak to doufám,že z toho vyroste!
Momentálně se válímJinak žehlení,uklízení,čtení,stavím puzzle,trajdám se po obchodech a obhlížím dětské věcičky,semtam se stavím do práce,pracuju po telefonu - kolegyňky potřebují radu někdy i 15× denně
,peču,vařím teplé večeře…jednoduše užívám si období beze stresů
Ty máš dneska dovču? Jak přežiješ víkend?
My jdeme zítra na třešně,hi,už se nemůžu dočkat
Ty puzzle jsou dobrej nápad,asi nějaký omrknu v obchodě,ale to aby měly tak 5000ks
Tenhle měsíc taky pořád peču,máme na zahradě mraky jahod a rybízu,tak musíme nějak zdělat
Já mám dovču celý týden,malá je s mamčou někde na chatě.Měla jsem jet k babičce a dědovi a nakonec jsem šla na ten odběr plodovky,takže se snažím celý týden šetřit a už mi z toho trošku hrabe
![]()
Víkend bude v pohodě,to tady budu mít muže,v sobotu asi půjdeme do bazénu a pak asi půjdeme zafandit kamarádům na mistrovství v softballu a v neděli asi dáme nějakej výlet,abysme taky vypadli z Prahy
Ty jo 5000 dílků?Já si zatím troufla jen na 3000
Kam chodíte na bazén? Kdy budeš mít výsledky plodovky?Držím pěsti at je vše v pořádku - ale určitě bude
Mmmm,bublaninka
Já jsem zase hroznej mlsoun
A žrout občas taky
![]()
Já jsem myslela jako 5000ks,aby mě to zabavilo na celou mateřskou ![]()
My právě do bazénu moc nechodíme,všechno máme docela z ruky,nejblíž jsou Letňany,ale tam je prý studená voda,tak dneska pojedeme na Barrandov,stejně máme program tím směrem,takže to nebude ani zajížďka
Já se do tý vody taaak těším!!Hrozně mě bolej záda…si bytelně zaplavem
![]()
Na výsledky si mám zavolat 28.6.,ale věřím,že všechno bude v pohodě,sice jsme tam měli riziko 1:5 na nějakou mentální retardaci,ale genetička říkala,že se vyskytuje docela vzácně,takže jsme na plodovku šli spíš pro jistotu.
Hvězdičko,užijte si víkend,pořádně si nacpěte pupíky třešněma,rybízem,bublaninkou a vůbec všema dobrotama a budu se těšit,že se tady zase potkáme
Papapa ![]()
Ahoj Páji,dlouho jsem se neozvala.Tak rybíz ani třešně jsme nakonec nenašli.Teda na třešně se nám v tom počasí nechtělo.My od Barandova kousek bydleli
Na tom krytém bazéně jsme nikdy nebyli,jen jsme se ttam mrkli přes dveře…ale chodili jsme na Petynku
Kousek od Anděla.
Taky věřím,že výsledky budou v pořádku,až budete vědět,tak mi dej určitě vědět co a jak.
Dnes jsem byla na vyšetření na chiře…to jo myslela jsem si,že mám zánět slepého střeva…nemohla jsem vůbec chudit ani se rychleji pohnout,ty jo…pořádně mě prohlídli a on to prcek kope nožkama,mám placentu hodně doprava,natahujou se vazy a když se to dá vše dohromady,tak to tak bolí.Netušila jsem že to bolí až tak
Mám nesmírnou radost že je vše ok…z radosti jsem koupila pár hraček pro mrňouska
A ja se máš ty?Co víkend?
hvězdička25 píše:
Ahoj Páji,dlouho jsem se neozvala.Tak rybíz ani třešně jsme nakonec nenašli.Teda na třešně se nám v tom počasí nechtělo.My od Barandova kousek bydleliNa tom krytém bazéně jsme nikdy nebyli,jen jsme se ttam mrkli přes dveře…ale chodili jsme na Petynku
Kousek od Anděla.
Taky věřím,že výsledky budou v pořádku,až budete vědět,tak mi dej určitě vědět co a jak.
Dnes jsem byla na vyšetření na chiře…to jo myslela jsem si,že mám zánět slepého střeva…nemohla jsem vůbec chudit ani se rychleji pohnout,ty jo…pořádně mě prohlídli a on to prcek kope nožkama,mám placentu hodně doprava,natahujou se vazy a když se to dá vše dohromady,tak to tak bolí.Netušila jsem že to bolí až takMám nesmírnou radost že je vše ok…z radosti jsem koupila pár hraček pro mrňouska
A ja se máš ty?Co víkend?
Ahojky
No víkend byl super,v bezénu se mi pěkně ulevilo od těch zad,takže paráda
Ale tenhle týden je fakt náročněj,už se těším na zítřek,to mám volno a jdeme na ten velký UTZ ![]()
Hehe,já měla úplně to samý v pondělí
Bolelo to jako čert
,takže jsem taky myslela,že mám zánět slepáku.Nejhorší bylo,že mě to bolelo celý den a pak i v úterý ráno…Volala jsem dr.a ta mě naštěstí uklidnila,že to jsou vazy a je pravda,že mi během tohodle týdne bříško povyskočilo
V úterý večer si ve mě prďola dělal diskotéku,normálně mi úplně skákalo břicho
a pak nás nemají bolej vazy,když tam tak řáděj
Hlavně,že to není nic závažnýho a že se mají pěkně k životu,co bysme pro ty naše sluníčka nevydržely,že jo? ![]()
Tak já zas letím do prácošky a večer se tady ještě určitě ukážu,tak můžeme poklábosit ![]()
Opatruj se,páááá ![]()
Baf,jsem tady
.Je muselo to být fajn si takhle odpočinout v bazénu,my chodíme občas a to jen tam,kde dosáhnu
vodě nevěřím ![]()
Zítra dzžím pěstičky,my jdeme na 3d utz až 8.7 a na velký utz 11.7.Už se taky nemůžu dočkat ![]()
Už máte vymyšlené jméno/jména? Z našich jmen jsou obě babičky nešťastné a to doslova ![]()
S tím příškem je to fakt,já už se začínám válet do schodů
Hodně vykouklo
a prďolka pěkně řádí,tuším,že dělá kotrmelečky
Ony ty naše prďolky si to musí užít dokud mají v bříšku místo ![]()
Lek
Uff uff,konečně sedím ![]()
Já jsem vyloženě kachna,vodu miluju,zato manžek neumí ve svých 32letech pořádně plavat
Bohužel trpím na mykózy,takže se to pak často neobejde bez čípkové léčby
Ale po víkendu zatím dobrý,tak snad to vydrží celý léto…On by Tě přítel určitě zachránil,kdybys náhodou klesala je dnu ![]()
Dneska jsem koupila první hračku!!
Takovej ten typickej špendlík,co jsme měly všichni
A taky jsem se stavila v jednom super bazárku a hnedka jsem si odnesla troje kalhoty a tři trička,vypadá to všechno jako úplně nový a za pár kaček
Prostě paráda,už na mě asi jde mánie ![]()
Na UTZ taky držím palečky
Necháte si říct,co to bude?
Doufám,že se nám prďola zítra nebude stydět ![]()
Jména jsme chtěli český,pokud možno krátký a bez R,páč máme dvě v příjmení,takže nakonec vyhrála Alžbětka a Matěj
Jaký máte vy?Nějaký exotický,že jsou z toho babičky neštastný? ![]()
To víš,že by mě zachránil
O tom nepochybuju. Já myslela,že jsem jediná,která dokáže plavat jako sekera
Sekera ke dnu
Ne sranda.
Taky už na mě ta mánie začíná padat,ale ještěmusím vydržet
Když to vidím v těch obchodech
…tak abychom toho neměli zbytečně moc ![]()
Je pěkné jména,chválím výběr. Nám ty naše exotické nepříjdou.Máme vybraného Matyase (bez s s háčkem) nebo Emily…babičky to rozdýchají,snad…zatím to tak nevypadá,ale nic jiného jim nezbyde ![]()
No taky se držím jen tak tak
Naštěstí máme spoustu věcí k dispozici k popůjčování,takže toho nemusíme kupovat moc…ale u toho oblečení mi to asi stejně nedá ![]()
Jména jsou krásný,obě!!
Babičky do toho naštěstí nemají co mluvit
A pokud se hodí k příjmení,tak není co řešit
Nám by se žádný takový jméno k příjmění nehodilo,tak jsme to museli vyřešit takhle.Je pravda,že asi před 4lety jsme říkali,že budeme mít Elišku,ale tu má teď každej,tak jsme od ní upustili,změnili jsme to na Anežku a to nám nakonec vzala moje teta,takže to bude prostě Bětka
Pro kluka se mi líbil ještě Mikuláš,ale manžel chce prostě Matěje ![]()
Tak jsem se nakonec ještě pustila do uklízení…
Jako musím říct,že ohýbat se je už celkem náročný a trošku mi ta vana překáží,jak na ní nejsem zvyklá ![]()
Přesně tak,babičky do toho nemají co kecat ![]()
Ty jo,my říkáme už teď jaký máme panděro,ale počkej za pár měsíců a co teprve před porodem ![]()
Mě čeká pořádný úklid zítra včetně žehlení…pak ze sebe má člověk tak krásný pocit
A taky mám v plánu zítra konečně udělat tu bublaninku,když to nevyšlo minulý týden…už mám doma třešně ![]()
Dnes už se budu loučit,ju. Už půjdu do hajan.
Měj se krásně a zítra pa ![]()
Jojo,přesně
mám pocit,že mám hroznej břuch a když pak vidím ty fotky,tak mi tam leze takovej kulda
Ale jako pokrok,dneska mě dva lidi v tramvaji pouštěli sednout ![]()
Tak část úklidu mám za sebou,zítra dodělám zbytek,uff…
Mmmm,bublanina…mě hrozně honí mlsná
Já si snad zítra koupím třešně a taky si jí upeču
Tak ať Ti to jde zítra pěkně od ruky
Jsem grogy,jdu si dát vanu a pak huuuup do peřin
Tak čus bus bambus a dobrou ![]()
Ahojky ![]()
Tak jak Ti jde uklízení
Já jsem akorát dorazila od dr. ![]()
Prďolka je prý o trošku menší a má málo plodový vody,ale vypadá to,že je vše v pohodě a zatím to dr.taky tipuje na holčičku
I když bylo to fakt hrozně blbě vidět,jak je tam tý vody málo,takže nemáme ani pořádnou fotku
Asi si budeme muset počkat až na podzim,abysme pořádně viděli jak vypadá ![]()
Ahoj Pájo,jsem ráda,že vyšetření dopadlo dobře ![]()
My tady měli o víkendu návštěvu…uf celé dva dny jsme trajdali po Praze.Bublaninka moc chutnala a v mžiku byl plech prázdný
.Včera jsem pekla jogurtovou,mňam taky vynikající
Jinak se teď chodíme koupat na Slávii…kdo by nešel v takových vedrech,že
takže sem jen tak nakukuju a dnes mám konečně trošku času napsat.Jakpak se máte? Já jdu za cvilku žehlit plíny
přítel jich třicatero nakoupil,tak at už je můžu schovat. A uvažuju nad zeleninovou polívečkou,zase mě honí mlsná
Mějte se krásně a zase písni ![]()
Ahojda ![]()
To je venku počasí,že by jeden ![]()
Musím říct,že poslední dobou toho na mě bylo nějak moc,hlavně psychicky,na genetice přišli na nějakou nejasnost u jednoho chromozomu,s manželem jsme museli oba na odběr krve a nakonec zjistili,že to má malá(ý?
) po taťkovi
Prý nic vážnýho,příští čtvrtek nám k tomu řeknou víc na osobní schůzce… Konečně jsem se asi po měsíci pořádně vyspala,jak se mi strašně moc ulevilo ![]()
Jakpak se máte Vy?? ![]()
Tak jsem dneska konečně upekla tu bublaninu
Včera jsme sklízeli rybíz,tak jsem si dala něco do mrazáku a ze zbytku jsem pekla
Škoda,že je ještě horká,nejradši už bych se do ní pustila ![]()
Jinak prďola je čím dál aktivnější,teď už jí dokonce pořádně cítí i taťka,tak je úplně štěstím bez sebe a teď vždycky zkouší poslouchat srdíčko
Zatím se mu asi nepoštěstilo,ale jak ho znám,tak to nevzdá ![]()
Na dnešek jsem si naordinovala už jen relax,malá se vzteká,že nemá chvíli klidu a mě chvílema pěkně tvrdne bříško,takže si jdu hodit nožky nahoru a v průběhu budu kontrolovat bublaninu,jestli už náhodou nevychladla,mňam mňam ![]()
Tak se zatím mějte krásně,opatrujte se a písni
Páá