Potřebuji uklidnit - tlaky v podbřišku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Gabika
15.6.11 19:59
hvězdička25 píše:
Pája52 píše:
Ahoj,já jsem měla to samý,jen o trošku dřív.Vždycky mi to v jednom místě jakoby ztvrdlo a pak když jsem začala cítit pohyby,zjistila jsem,že se tam prďola prostě jen stěhuje ze strany na stranu :lol: Jenže pak se mi přidaly i křeče a na to mi dr.nasadila magnezko,takže ho určitě zobej dál,tím nic nezkazím,mě to strašně moc pomohlo :-) Jinak buď v klidu,šetři se,zbytečně neprohmatávej,to to jen zhorší,páč děloha bude víc citlivá a dr.se určitě svěř,až tam půjdeš :wink:
Jinak to magnézko se většinou bere 3× denně,předávkovat se tím rozhodně nemůžeš,jen v případě,že ho bude mít tělo hodně,dostaneš průjem,takže doporučuju dávky potom snížit (to mi říkala i moje dr.) :-)
Jinak držím palečky a nestresuj se,bude to v pohodě :hug:
Pájo,děkuji…a kolik jsi toho hořčíku užívala? 3×1?

Pýtala si sa síce Páji, ale ja som brala určite 2ks naraz oárkrát denne. Určite máš ešte rezervu :-) Mmch a pi Magnéziu! :palec:

• Citovat
  • Upravit
4228
15.6.11 19:59
Pája52 píše:
No myslím,že kopání si ještě užijeme obě až až :lol:
Ještě nevíme,příští týden jdeme na velký ultrazvuk,tak snad se nebude stydět a ukáže se :wink: A když ne,tak nám to za 14dní řeknou z plodovky :lol: Od začátku si myslím,že to bude holčička,tak jsem zvědavá,co se nám povedlo :wink: U tebe je asi zatím na určení pohlaví brzo,viď? Nebo už to víte? :wink: A co těhu,všechno v pohodě?Proč jsi vlastně na nemocenský?Teda jestli to není tajný :-)

Určitě užijeme :) Teď mě ještě napadlo jestli si to opravdu nepletu s přemisťováním špunta,protože to je jen přes den a teprve od včerejška.....v noci je klid :)Člověk aby se v tom vyznal :) My jdeme na utz příští týden tak uvidíme,třeba už se nám prdolka ukáže a když ne,tak na velkém utz na začátku července už by mohla :) Na nemocenské jsem z důvodu rizikového pracoviště…hodně infekčních nemocí a já prodělala všehovšudy jen angínu 2× v životě,chřipku a neštovice.....tudíž proti zbytku nemám protilátky a nchceme nic riskovat…ono to za to nestojí,kodr když u nás v práci nikdo ohled na těhule nebere…a ty chodíš do práce nebo taky neschopenka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
15.6.11 20:03
Gabika píše:
hvězdička25 píše:
Pája52 píše:
Ahoj,já jsem měla to samý,jen o trošku dřív.Vždycky mi to v jednom místě jakoby ztvrdlo a pak když jsem začala cítit pohyby,zjistila jsem,že se tam prďola prostě jen stěhuje ze strany na stranu :lol: Jenže pak se mi přidaly i křeče a na to mi dr.nasadila magnezko,takže ho určitě zobej dál,tím nic nezkazím,mě to strašně moc pomohlo :-) Jinak buď v klidu,šetři se,zbytečně neprohmatávej,to to jen zhorší,páč děloha bude víc citlivá a dr.se určitě svěř,až tam půjdeš :wink:
Jinak to magnézko se většinou bere 3× denně,předávkovat se tím rozhodně nemůžeš,jen v případě,že ho bude mít tělo hodně,dostaneš průjem,takže doporučuju dávky potom snížit (to mi říkala i moje dr.) :-)
Jinak držím palečky a nestresuj se,bude to v pohodě :hug:
Pájo,děkuji…a kolik jsi toho hořčíku užívala? 3×1?
Pýtala si sa síce Páji, ale ja som brala určite 2ks naraz oárkrát denne. Určite máš ešte rezervu :-) Mmch a pi Magnéziu! :palec:

Gabiko,jsem vděčná i za tvou radu,alespoň vím,že můžu hořčíku přidat :) A můžu dotázek…co znamená tvé mmch?Je to něco jako hmmm?…ptám se jen protože jsem to v životě neslyšela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
15.6.11 20:19
hvězdička25 píše:
Pája52 píše:
Ještě nevíme,příští týden jdeme na velký ultrazvuk,tak snad se nebude stydět a ukáže se :wink: A když ne,tak nám to za 14dní řeknou z plodovky :lol: Od začátku si myslím,že to bude holčička,tak jsem zvědavá,co se nám povedlo :wink: U tebe je asi zatím na určení pohlaví brzo,viď? Nebo už to víte? :wink: A co těhu,všechno v pohodě?Proč jsi vlastně na nemocenský?Teda jestli to není tajný :-)
Určitě užijeme :) Teď mě ještě napadlo jestli si to opravdu nepletu s přemisťováním špunta,protože to je jen přes den a teprve od včerejška.....v noci je klid :)Člověk aby se v tom vyznal :) My jdeme na utz příští týden tak uvidíme,třeba už se nám prdolka ukáže a když ne,tak na velkém utz na začátku července už by mohla :) Na nemocenské jsem z důvodu rizikového pracoviště…hodně infekčních nemocí a já prodělala všehovšudy jen angínu 2× v životě,chřipku a neštovice.....tudíž proti zbytku nemám protilátky a nchceme nic riskovat…ono to za to nestojí,kodr když u nás v práci nikdo ohled na těhule nebere…a ty chodíš do práce nebo taky neschopenka?

No já když jsem si sedla,tak se mi za chvíli fakt udělala na jedný straně taková tvrdá boule,manžela jsem tím vždycky hrozně pobavila :lol: Ale pokud nemáš žádný velký bolesti,křeče nebo nedej bože krvácení,nemáš se čeho bát :-) Už máš bříško?? :wink: Já pořád nic,malinko mi vykouklo,ale lidi ani nepoznaj,že jsem těhu a to jsem v půlce :roll:
Tak s tím pokoušením nákazy to dost chápu,aspoň si pořádně užiješ to těhulkování :wink: Já budu končit na konci srpna,dělám chůvu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868

Jo a mmch znamená mimochodem :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548

Neboj se, neplaš, hořčíku můžeš 3× denně 2 tablety (beru já už od 16tt), břicho tvrdne pořád, nijak extra to nepomáhá, ale beru ;)
Důležitý je opravdu stav čípku, může se zkracovat, to by pak byl problém, ale nemusí (naštěstí můj případ). dr pobaveně konstatuje při každé prohlídce, že mám čípek delší než většina populace. Pokud se to nějak výrazně nezhorší, snaž se šetřit, nenamáhej svaly, méně choď, více odpočívej a vydrž do kontroly :-)
Mně břicho tvrdne milionkrát denně, tvrdlo i v prvním těhotenství, porodila jsem o 3 týdny před termínem, tak ted uvidíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
15.6.11 20:30
Pája52 píše:
hvězdička25 píše:
Pája52 píše:
No já když jsem si sedla,tak se mi za chvíli fakt udělala na jedný straně taková tvrdá boule,manžela jsem tím vždycky hrozně pobavila :lol: Ale pokud nemáš žádný velký bolesti,křeče nebo nedej bože krvácení,nemáš se čeho bát :-) Už máš bříško?? :wink: Já pořád nic,malinko mi vykouklo,ale lidi ani nepoznaj,že jsem těhu a to jsem v půlce :roll:
Tak s tím pokoušením nákazy to dost chápu,aspoň si pořádně užiješ to těhulkování :wink: Já budu končit na konci srpna,dělám chůvu :-)

Nene,je to jen takový nepříjemný tlak,žádné jiné potíže nemám…ještě to tak.Bříško..měla jsem ho už ve 13tt,to mě dokonce zastavila jedna paní a ptala se jestli nejsem náhodou těhulka,že prý mám pěkné bříško a moc by se divila kdybych těhotná nebyla,protože k mé postavě by se jinak takové bříško a prsa :oops: nehodily :) Nestačila jsem se divit,dokonce si tipla jak daleko jsme a trefila se :)..docela sranda :) Mám bříško už teď jako balon a o prsou ani nemluvě :)z b mám c a dokonce i z c podprdy už to leze ven :oops: neboj za chvilku vyleze i tobě a budeš vzpomínat na to jaké to bylo když jsi mohla spát na bříšku :)Takto už se na konec srpna těšíš ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
15.6.11 20:32

Určitě nehladit bříško, nepříjemná rada :mrgreen: , já vim, ale ono to hlazení je fakt dráždivý na děložní aktivitu, to samé platí o prsech, nesahat!! :mrgreen:
Hořčíkem nic nezkazíš, počítej s tím, že možná budeš mít po něm lehčí průjem, on je totiž dost projímavej.
Já sem teda užívala sáčky Magnosolf, to se rozpustí a vypije. Mě sice bříško netvrdlo, měla jsem problémy spíš s čípkem, nic mi nakonec nepomohlo, rodila jsem přečasně. Takže držim palce a žádný stres, v t vém týdnu to budou spíš pohyby, který neumíš dobře identifikovat. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
15.6.11 20:33
Iffka píše:
Neboj se, neplaš, hořčíku můžeš 3× denně 2 tablety (beru já už od 16tt), břicho tvrdne pořád, nijak extra to nepomáhá, ale beru ;)
Důležitý je opravdu stav čípku, může se zkracovat, to by pak byl problém, ale nemusí (naštěstí můj případ). dr pobaveně konstatuje při každé prohlídce, že mám čípek delší než většina populace. Pokud se to nějak výrazně nezhorší, snaž se šetřit, nenamáhej svaly, méně choď, více odpočívej a vydrž do kontroly :-)
Mně břicho tvrdne milionkrát denně, tvrdlo i v prvním těhotenství, porodila jsem o 3 týdny před termínem, tak ted uvidíme :-)

Iffko děkuji oc za uklidnění,už jsem se hodila do pohody…odpočívám už dva dny :) teď jsem si uvařila gravimilk,čokoládový mňam a povídám si tady s Vámi,je to fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
15.6.11 20:39

No já měla břicho zezačátku…nafouknutý :lol: To mě lidi dokonce pouštěli v tramvaji sednout :-) A teď jsem ráno úplně plochá a přes den takový trochu vypouklý :-) Zato ty prsa!! :oops: Vždycky jsem měla větší prsa (vel.75/D) a teď mi jsou E tak akorát!! 8-o Co budu proboha dělat po porodu až se mi nalejou?? :lol: Takže to prostě vypadá blbě - břicho žádný a k..y jako vozy :lol:
Na konec srpna se těším i netěším,malou hlídám už dva roky skoro každý všední den,takže jsem už taková její druhá máma,nedovedu si představit,že najednou budu bez ní…ale těším se,že si těhu konečně pořádně užiju,budu mít čas na to,na co teď nemám :-) Musím říct,že všechny maminky,který už jedno dítko doma mají a čekají další,dost obdivuju,páč obzvlášť na začátku těhu to byl dost záhul,byla jsem hrozně unavená,blbě mi bylo a do toho malá vyžadovala neustálou pozornost…ani nevím,jak jsem to přežila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
15.6.11 20:51
alisekR píše:
Určitě nehladit bříško, nepříjemná rada :mrgreen: , já vim, ale ono to hlazení je fakt dráždivý na děložní aktivitu, to samé platí o prsech, nesahat!! :mrgreen:
Hořčíkem nic nezkazíš, počítej s tím, že možná budeš mít po něm lehčí průjem, on je totiž dost projímavej.
Já sem teda užívala sáčky Magnosolf, to se rozpustí a vypije. Mě sice bříško netvrdlo, měla jsem problémy spíš s čípkem, nic mi nakonec nepomohlo, rodila jsem přečasně. Takže držim palce a žádný stres, v t vém týdnu to budou spíš pohyby, který neumíš dobře identifikovat. :lol: :lol:

Nemyslím si, že to jsou pohyby, pokud to hvězdička cítí tak, jak popisuje, bude to tvrdnutí. Nemusí vždycky tvrdnout celé břicho, někdy mi tvrdne jen kousínek dole, jindy nahoře, jindy celé… pohyby jsou jiné, to pozná. Občas mi to ztvrdne do úplné šišky napravo, to mi dělalo i u dcerky.
Dr říkal, že to souvisí s tím, jak se mimino hýbe, tak pořád drbe do dělohy a když ta je dráždivější, tak takhle prostě reaguje.
Proto opravdu nehladit, nemasírovat, nešahat! Mi říkal ani nepromazávat kvůli tomu, jen max lehce namazat.
Jo, a mě teda magnezko neprojímá, naopak staví, a fest ;) Magnosolv ano, ten má projímavý účinek, tablety Megnesium staví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
15.6.11 20:51
Pája52 píše:
No já měla břicho zezačátku…nafouknutý :lol: To mě lidi dokonce pouštěli v tramvaji sednout :-) A teď jsem ráno úplně plochá a přes den takový trochu vypouklý :-) Zato ty prsa!! :oops: Vždycky jsem měla větší prsa (vel.75/D) a teď mi jsou E tak akorát!! 8-o Co budu proboha dělat po porodu až se mi nalejou?? :lol: Takže to prostě vypadá blbě - břicho žádný a k..y jako vozy :lol:
Na konec srpna se těším i netěším,malou hlídám už dva roky skoro každý všední den,takže jsem už taková její druhá máma,nedovedu si představit,že najednou budu bez ní…ale těším se,že si těhu konečně pořádně užiju,budu mít čas na to,na co teď nemám :-) Musím říct,že všechny maminky,který už jedno dítko doma mají a čekají další,dost obdivuju,páč obzvlášť na začátku těhu to byl dost záhul,byla jsem hrozně unavená,blbě mi bylo a do toho malá vyžadovala neustálou pozornost…ani nevím,jak jsem to přežila :lol:

A vidíš,přežila…myslím siže u vlastních robátek je to pak ještě jinačí :)A chodit dívat se za malu budeš moci? Třeba si ji pak budeš moci vzít ksobě na návštěvu (až si tošku navykneš na kolotoč kolem vašeho prcka) :) Jen počkej za chvilku budeš mít bříško větší než prsa a nikomu už to divné nepříjde :) a po porodu :) budeme si muset ušít podprdy samy…protože netuším jestli se tak velké velikosti vyrábí :lol: …taky se mám na co těšit :)ale on nám je ten prcek vypije :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
15.6.11 20:57
Iffka píše:
alisekR píše:
Já sem teda užívala sáčky Magnosolf, to se rozpustí a vypije. Mě sice bříško netvrdlo, měla jsem problémy spíš s čípkem, nic mi nakonec nepomohlo, rodila jsem přečasně. Takže držim palce a žádný stres, v t vém týdnu to budou spíš pohyby, který neumíš dobře identifikovat. :lol: :lol:
Nemyslím si, že to jsou pohyby, pokud to hvězdička cítí tak, jak popisuje, bude to tvrdnutí. Nemusí vždycky tvrdnout celé břicho, někdy mi tvrdne jen kousínek dole, jindy nahoře, jindy celé… pohyby jsou jiné, to pozná. Občas mi to ztvrdne do úplné šišky napravo, to mi dělalo i u dcerky.
Dr říkal, že to souvisí s tím, jak se mimino hýbe, tak pořád drbe do dělohy a když ta je dráždivější, tak takhle prostě reaguje.
Proto opravdu nehladit, nemasírovat, nešahat! Mi říkal ani nepromazávat kvůli tomu, jen max lehce namazat.
Jo, a mě teda magnezko neprojímá, naopak staví, a fest ;) Magnosolv ano, ten má projímavý účinek, tablety Megnesium staví.

Pohyby cítím jako stoupající jemné bublinky…je to jako motýlek…ale myslela jsem to tak,že by se mohl prcek přesunovat a já ještě nemusím pocítit každý pohyb…ty jo nehladit a nemasírovat?No tak budeme jen povídat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
15.6.11 21:03
hvězdička25 píše:
Pája52 píše:
Na konec srpna se těším i netěším,malou hlídám už dva roky skoro každý všední den,takže jsem už taková její druhá máma,nedovedu si představit,že najednou budu bez ní…ale těším se,že si těhu konečně pořádně užiju,budu mít čas na to,na co teď nemám :-) Musím říct,že všechny maminky,který už jedno dítko doma mají a čekají další,dost obdivuju,páč obzvlášť na začátku těhu to byl dost záhul,byla jsem hrozně unavená,blbě mi bylo a do toho malá vyžadovala neustálou pozornost…ani nevím,jak jsem to přežila :lol:
A vidíš,přežila…myslím siže u vlastních robátek je to pak ještě jinačí :)A chodit dívat se za malu budeš moci? Třeba si ji pak budeš moci vzít ksobě na návštěvu (až si tošku navykneš na kolotoč kolem vašeho prcka) :) Jen počkej za chvilku budeš mít bříško větší než prsa a nikomu už to divné nepříjde :) a po porodu :) budeme si muset ušít podprdy samy…protože netuším jestli se tak velké velikosti vyrábí :lol: …taky se mám na co těšit :)ale on nám je ten prcek vypije :)

Jsem s její mamčou kamarádky,takže se určitě budeme vídat :-) Ježiš,jestli budu mít pupík větší než prsa,tak to už budu přepadávat :lol: Po porodu si spíchneme dva stany k sobě a bude vymalováno :lol: Jen doufám,že až mi to ten prcek vypije,tak se mi vrátěj do původní podoby a hlavně polohy :lol: :lol: Jsem tak ráda,že si mám konečně s kým popovídat :-) Jelikož mi je 21,kamarádky těhotné nemám a tady jsou diskuze většinou už tak rozjetý,že nepobírám souvislosti a nechce se mi do toho lézt :-) Takže mám můj velký dík :-) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
15.6.11 21:04

Při přesouvání břicho netvrdne, to až později, když je mimino velké a vystrkuje lokty, kolena a hlavu, toho si ted užívám ažaž :lol: Ale oproti tvrdnutí to je jen krátkodobé a hlavně vidíš, kde mu co čouhá a když potlačíš, tak to zase poslušně zasune :-D
Kdežto když si sáhneš na ztvrdlé břicho, je fakt jako šutr v tom místě, kde to cítíš, jinde je měkčí…
Hlazením dělohu opravdu dráždíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky