Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
hvězdička25 píše:Pája52 píše:Ahoj Pájo,doufám,že je u Tebe taky vše v pořádku!?
Hvězdičko,no to je super,to budeme mít mimča v podobným termínuTakže i starosti budeme mít relativně podobný
Jinak se omlouvám,že píšu až teď,nakonec jsem byla odpolko taky u dr.,píchalo mě docela festově v podbřišku,mimčo sice statečně kopalo,ale po tý plodovce jsem přeci jen měla docela strach,tak jsem radši volala a ten mě chtěl vidět…
Jsem ráda,že u tebe to nakonec dopadlo v pohodě
Jojo,říkal,že mám celkově citlivější dělohu a v místě vpichu až bolestivou,tak ať si zase na čas zvýším dávky magnezka,být v klidu a že se to zase uklidní
Poprvé v životě mě prohlížel doktor-chlap a ač si na svojí doktorku nemůžu stěžovat,je pravda,že jsou ty chlapi prostě ohleduplnější
Ale styděla jsem se jako prase
![]()
Co ty,už máš bříško v klidu? ![]()
Pája52 píše:hvězdička25 píše:Jojo,říkal,že mám celkově citlivější dělohu a v místě vpichu až bolestivou,tak ať si zase na čas zvýším dávky magnezka,být v klidu a že se to zase uklidníPája52 píše:Ahoj Pájo,doufám,že je u Tebe taky vše v pořádku!?
Hvězdičko,no to je super,to budeme mít mimča v podobným termínuTakže i starosti budeme mít relativně podobný
Jinak se omlouvám,že píšu až teď,nakonec jsem byla odpolko taky u dr.,píchalo mě docela festově v podbřišku,mimčo sice statečně kopalo,ale po tý plodovce jsem přeci jen měla docela strach,tak jsem radši volala a ten mě chtěl vidět…
Jsem ráda,že u tebe to nakonec dopadlo v pohoděPoprvé v životě mě prohlížel doktor-chlap a ač si na svojí doktorku nemůžu stěžovat,je pravda,že jsou ty chlapi prostě ohleduplnější
Ale styděla jsem se jako prase
![]()
Co ty,už máš bříško v klidu?
Takže musíš ležet nebo se jen šetřit? Hlavně,že je vše v pořádku! Já teď ám sice doktoku,ale předtím jsem měla doktora a je to pravda…jsou citlivější,jemnější…asi proto,že nejsou obdařeni tím co my a tudíž neví jak se cítíme při vyšetření ![]()
Ty jo píšu a tolik překlepů ![]()
Bříško mi tvrdne méně než včera…ale ještě pořád to není ono,i když…lépe je ![]()
Jen se mám šetřit,ležet naštěstí nemusím ![]()
Tak ti držím palce,ať to brzy přejde ![]()
Na kočárky jsem koukala,ale nakonec stejně budu mít hlubokej půjčený od tety,autosedačku od kamarádů a budeme kupovat jen sporťák.Docela se mi líbil ten straší model X-Landeru
Jakej jsi vybrala ty?A už jsi zaregistrovaná v porodnici?Kde budeš rodit?
Pája52 píše:
Jen se mám šetřit,ležet naštěstí nemusím
Tak ti držím palce,ať to brzy přejde
Na kočárky jsem koukala,ale nakonec stejně budu mít hlubokej půjčený od tety,autosedačku od kamarádů a budeme kupovat jen sporťák.Docela se mi líbil ten straší model X-LanderuJakej jsi vybrala ty?A už jsi zaregistrovaná v porodnici?Kde budeš rodit?
My máme předběžně vybraný jedo fyn 3 ds tak uvidíme jestli se nám zalíbí ještě nějaký jiný
Registrovaná ještě nejsem…chci jít do Vinohrad…ale tam mě odmítli registrovat,protože jsem neměla všechny odběry…moje dr je dělá až v16tt protože dříve jsou prý neobjektivní..chystám se tam příští týdenA co ty a porodnice?
hvězdička25 píše:Pája52 píše:My máme předběžně vybraný jedo fyn 3 ds tak uvidíme jestli se nám zalíbí ještě nějaký jiný
Na kočárky jsem koukala,ale nakonec stejně budu mít hlubokej půjčený od tety,autosedačku od kamarádů a budeme kupovat jen sporťák.Docela se mi líbil ten straší model X-LanderuJakej jsi vybrala ty?A už jsi zaregistrovaná v porodnici?Kde budeš rodit?
Registrovaná ještě nejsem…chci jít do Vinohrad…ale tam mě odmítli registrovat,protože jsem neměla všechny odběry…moje dr je dělá až v16tt protože dříve jsou prý neobjektivní..chystám se tam příští týdenA co ty a porodnice?
A budete kupovat úplně nový kočárek nebo ho zkusíte sehnat v bazárku?
Ty jo,to jsi dobrá,že jdeš do Vinohrad,mě každý říkal,že Vinohrady jsou nejhorší porodnice a nemocnice vůbec
Ale tak záleží,co kdo od tý nemocnice očekává…
Já jsem zaregistrovaná na Bulovce,byla jsem tak asi v 15tt a vzali mě v pohodě,tak jsem na to zvědavá.
Pája52 píše:hvězdička25 píše:A budete kupovat úplně nový kočárek nebo ho zkusíte sehnat v bazárku?Pája52 píše:My máme předběžně vybraný jedo fyn 3 ds tak uvidíme jestli se nám zalíbí ještě nějaký jiný
Ty jo,to jsi dobrá,že jdeš do Vinohrad,mě každý říkal,že Vinohrady jsou nejhorší porodnice a nemocnice vůbec![]()
Já jsem zaregistrovaná na Bulovce,byla jsem tak asi v 15tt a vzali mě v pohodě,tak jsem na to zvědavá.
No právě,říká a nevím kde to berou…znám hodně maminek a hlavně spokojených maminek a taky tam pracuje mode mudr a ta je úžasná
Budeme kupovat nový…kočárek a matrace..to jsou věci které nové chci…
hvězdička25 píše:Pája52 píše:No právě,říká a nevím kde to berou…znám hodně maminek a hlavně spokojených maminek a taky tam pracuje mode mudr a ta je úžasnáhvězdička25 píše:A budete kupovat úplně nový kočárek nebo ho zkusíte sehnat v bazárku?Pája52 píše:My máme předběžně vybraný jedo fyn 3 ds tak uvidíme jestli se nám zalíbí ještě nějaký jiný
Ty jo,to jsi dobrá,že jdeš do Vinohrad,mě každý říkal,že Vinohrady jsou nejhorší porodnice a nemocnice vůbec![]()
Já jsem zaregistrovaná na Bulovce,byla jsem tak asi v 15tt a vzali mě v pohodě,tak jsem na to zvědavá.Budeme kupovat nový…kočárek a matrace..to jsou věci které nové chci…
No právě,říkám,že záleží a každým…Sestřenice mýho manžela tam byla na praxi a říkala,že už by tam v životě nešla,ale proč,to jsem se jí neptala.A jedna kamarádka tam rodila 1.dítě a ta tvrdila,že to tam všechno dělaj „postaru“ a že si ani nemůžeš říct,že něco chceš nebo nechceš,prostě se tě neptaj…No uvidíš,třeba to zrovna bude v pohodě a navíc tam máš svojí dr.,tak tam aspoň máš někoho z personálu,koho znáš a věříš mu ![]()
My taky budeme kupovat novou matraci,postýlku máme ještě po mě a bráchovi
Sporťák taky novej a ten hlubokej vypadá jak kdyby ho nikdo nikdy nepoužil,páč to mimčo z toho stejně hrozně rychle vyroste a jak tam jen leží,tak ho ani nemá šanci zničit ![]()
No nic,pro dnešek se s tebou rozloučím,přeji ti krásný zbytek dne a opatruj se
Papa
Pji taky se moc opatrujte
K té postýlce,jestli můžu - je u nímožnost určit si výžku lůžka?Nebo je lůžko jen v jedné poloze?Budeme mít taky starší a dříve než ve 30tt to asi nezjistím,jsem zvědavá ![]()
hvězdička25 píše:
Pji taky se moc opatrujteK té postýlce,jestli můžu - je u nímožnost určit si výžku lůžka?Nebo je lůžko jen v jedné poloze?Budeme mít taky starší a dříve než ve 30tt to asi nezjistím,jsem zvědavá
Jojo,je možnost si tam nastovit výšku,za což jsem nesmírně vděčná
Jinak ještě máme doma takovej ten košík na kolečkách,ten už taky odvozil asi 6 dětí a pořád vypadá jak novej
Nakupuješ už věci pro mimi?Jako hračky,takový ty doplňky jako dudlíky,nůžtičky na nehty atd,oblečení?Já ještě nemám kromě pár oblečků vůbec nic a když tady vždycky koukám na ty alba,co toho ty holky už mají,tak si říkám,že jsem asi trochu pozadu ![]()
Pája52 píše:hvězdička25 píše:Jojo,je možnost si tam nastovit výšku,za což jsem nesmírně vděčná
Pji taky se moc opatrujteK té postýlce,jestli můžu - je u nímožnost určit si výžku lůžka?Nebo je lůžko jen v jedné poloze?Budeme mít taky starší a dříve než ve 30tt to asi nezjistím,jsem zvědavá
Jinak ještě máme doma takovej ten košík na kolečkách,ten už taky odvozil asi 6 dětí a pořád vypadá jak novej
![]()
Nakupuješ už věci pro mimi?Jako hračky,takový ty doplňky jako dudlíky,nůžtičky na nehty atd,oblečení?Já ještě nemám kromě pár oblečků vůbec nic a když tady vždycky koukám na ty alba,co toho ty holky už mají,tak si říkám,že jsem asi trochu pozadu
Je tak to je fajn,doufám že ta naše bude teda taky polohovatelná.Přiznám se,že my jsme kupovali ještě když jsme nečekali…když se nám něco líbilo,tak jsme koupili a navíc už jsme měli něco pro prvního prcka.A teď ještě nekupujem (vyjímkou asi tří triček - tojsem si nemohla pomoci) a nebudeme kupovat dříve než po 25tt.Akorád máme zamluvenou postýlku,předběžně vybraný kočárek a v jedné aukci soutěžím o autosedačku,jinak to nehrotíme ![]()
hvězdička25 píše:Pája52 píše:Je tak to je fajn,doufám že ta naše bude teda taky polohovatelná.Přiznám se,že my jsme kupovali ještě když jsme nečekali…když se nám něco líbilo,tak jsme koupili a navíc už jsme měli něco pro prvního prcka.A teď ještě nekupujem (vyjímkou asi tří triček - tojsem si nemohla pomoci) a nebudeme kupovat dříve než po 25tt.Akorád máme zamluvenou postýlku,předběžně vybraný kočárek a v jedné aukci soutěžím o autosedačku,jinak to nehrotímehvězdička25 píše:Jojo,je možnost si tam nastovit výšku,za což jsem nesmírně vděčná
![]()
Nakupuješ už věci pro mimi?Jako hračky,takový ty doplňky jako dudlíky,nůžtičky na nehty atd,oblečení?Já ještě nemám kromě pár oblečků vůbec nic a když tady vždycky koukám na ty alba,co toho ty holky už mají,tak si říkám,že jsem asi trochu pozadu
Tak to jsem si oddechla,už jsem si začínala myslet,jestli není něco špatně,že nemám nakupovací mánie
S manželem jsme se dohodli,že asi taky začneme nakupovat až po tom velkým UTZ a až budeme mít ty výsledky z genetiky.A v září asi začneme řešit nastěhování postýlky,přebalováku atd. Přijde mi,že to bude za chviličku,když vidím,jak ten čas strašně letí…já se těším!!! ![]()
Co ty a porod,máš strach? A nevadí ti,že se pořád na všechno vyptávám?
![]()
Ahoj Páji,ptej se,nikdo jiný se mě jinak neptá,takže jsem ráda,žemůžeme popovídat spolu.Špatně nic není
Jen jsme maminky,které si nákupy chtějí užít až s pořádným břichem a po utz s jistotou,že už můžeme ![]()
Porod?Nebojím se…zatím
Spíše se těším na ten náš uzlíček.Bolest jako ttakovou zvládám dobře a navíc nevím jaké to bude,takže jsou to spíše obavy,obavy aby byl prcek v pořádku.A už jsem se dívala na pár videí…zatím mě to neděsí.A co ty?chceš si nechat píchnout epidurál?
hvězdička25 píše:
Ahoj Páji,ptej se,nikdo jiný se mě jinak neptá,takže jsem ráda,žemůžeme popovídat spolu.Špatně nic neníJen jsme maminky,které si nákupy chtějí užít až s pořádným břichem a po utz s jistotou,že už můžeme
Porod?Nebojím se…zatím
Spíše se těším na ten náš uzlíček.Bolest jako ttakovou zvládám dobře a navíc nevím jaké to bude,takže jsou to spíše obavy,obavy aby byl prcek v pořádku.A už jsem se dívala na pár videí…zatím mě to neděsí.A co ty?chceš si nechat píchnout epidurál?
Tak kdybych už aly byla s těma otázkama otravná tak řekni
![]()
Porodu se taky nebojím,mám spíš obavy z personálu nemocnice,jak se budou chovat,jestli budou přístupný mým požadavkům,jestli se nima bude dát komunikovat a domluvit…ale zatím jsem v tomhle směru na Bulovku slyšela jen chválu
S epidurálem nepočítám,zastávám názor,že si to má každá máma s tím dítětem prožít,tak jak to je.Vždycky si představím,jak se asi v tu chvíli musí cítit miminko,musí to být pro něj hrozný a taky si tím projít musí.Ale taky nikdy neříkám nikdy,může se stát,že budu „slaboch“ a tu bolest nedám,v tom případě bych ale radši volila nějakou jinou variantu než epidurál.Jinak doufám a věřím,že se porod obejde bez zbytečných lékařských zákroků a samozřejmě,že mimčo bude zdravý a já už ho pak nepustím
A teď jsem slyšela o nějakým tom porodnickým gelu,to si myslím,že by mohlo být super ![]()