Těhudepka

602
15.6.11 20:08

těhudepka

Ahoj maminky a těhulky…ani nemám žádný dotaz..jen se potřebuju vypovídat a asi slyšet..přečíst,jestli je na tom někdo z vás taky tak..a má stejné pocity a obtíže…Jsem ve 36 plus 0..a už chci konec.. a zároveň se toho konce-porodu bojím,a to čím dál víc..jak se to blíží…bojim se,abych moji malou přivedla na svět v pořádku,zdravou,bojim se i bolesti,pak se bojim toho,co bude..depky po porodu,nedej bože laktačky..říkám si,jak ten zápřah a tu obrovskou životní změnu zvládnu??? :nevim: …ach jo…přibrala jsem taky během těhu 15kg..a to ještě nejsem na konci..jsem funící,těžká,oteklá a bolavá velryba :poblion: prohlížela jsem si fotky z dřívějších dob a uplně z toho bulim…nohy mě bolí-plosky,mám je těžké,mám pocit,že mě nemůžou unést…sotva jsem dnes dolezla na kontrolu na hematologii :roll: a pak domů…nažrala jsem se melounu a lehla..jak prasnice…je mi furt vedro a bolí mě záda..byla jsem i na opichách,je to lepší,ale občas se mi to vrátí…chodím jak kachna..kývám se ze strany na stranu..káč káč…a jdu rychlostí šneka po mrtvici :zed: byla jsm zvyklá být aktivní-dvě práce,cvíčo-fitko,spinning..bože,vždyť já totálně ztratila kondičku!!!Vždyť já ani ten porod neudýchám a pak kde vezmu sílu se postarat o dítě?? :cry: ..a to jsem v těhu vysloveně jen neležela,rekonstruovali jsme byt,tak se hodně pracovalo,uklízelo..cvičit jsem tedy nemohla,pže jsem měla tvrdnutí a magnézko,ale jen ležet jsem nemusela..jen odpočívat,klidový režim..moc jsem ani nedodržovala…no,mě teď dělá problém i vylézt schody do prvního patra.Přítel dnes jel s přáteli z práce na výlet na kolech a koupat se do bazenu a já se doma užíráááám :-( Jsem už 2,5 měsíce doma(nepočítám,že jsem občas jela do práce na 3hoďky) a člověku z toho hrabe…když byly úklidy a co dělat a ještě jsem mohla,tak to šlo..ale teď..byt hotový,výbavička komplet nachystaná a mě nic pořádně nebaví..chvíli čtu,nebo šiju,chvíli čučim na Tv..přepínám..pak usnu..vzbudim se,najim…bla bla..je to dlouhý den a přítel ráno v šest odjede a večer v sedm,osm se teprve vrací..venku toho už právě moc nenachodim,nákupy už mě neba a všechno tak nějak mám a peníze už moc ne :-? ,kamarádky mají taky svoje životy..prostě :zed: Omlouvám se za tak dlouhou slohovku…ale potřebovala jsem to ze sebe dostat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1587
15.6.11 20:14

Lesí, vydrž! Taky jsem byla dlouho před porodem doma, dalo by se u nás jíst i ze záchodový mísy, jak jsem furt šůrovala…všude jsem měla naklizeno, pekla jsem jak šílenec, neustále rovnala hadříky pro mrně. Bolelo mě všecko a těšila jsem se, až bude malej venku. A taky jsem se šíííleně bála, jako ty. Nemá cenu ti dávat chytré rady, prostě vydrž! Najednou budeš mít miminko a na všechnu tu „nudu“ zapomeneš! Držím moc palce, aby všechno bylo v pořádku a mimi ok. A že jsi přibrala 15 kg? Neboj, kojením je máš za 3 měsíce dole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
15.6.11 20:21
Eva B. píše:
Lesí, vydrž! Taky jsem byla dlouho před porodem doma, dalo by se u nás jíst i ze záchodový mísy, jak jsem furt šůrovala…všude jsem měla naklizeno, pekla jsem jak šílenec, neustále rovnala hadříky pro mrně. Bolelo mě všecko a těšila jsem se, až bude malej venku. A taky jsem se šíííleně bála, jako ty. Nemá cenu ti dávat chytré rady, prostě vydrž! Najednou budeš mít miminko a na všechnu tu „nudu“ zapomeneš! Držím moc palce, aby všechno bylo v pořádku a mimi ok. A že jsi přibrala 15 kg? Neboj, kojením je máš za 3 měsíce dole :mrgreen:

děkuji,Evi :huban: nikdy bych si nemyslela,že ten konec bude takový…můj původní plán byl chodit do práce do konce června!!!S termínem 13.července..jsem naivka :-? ty jsi měla alespoň pořádně naklizeno..ale já už větší úkony-např vytření baráku,vyluxování normálně nezvládám..nemůžu se pak narovnat a hned mě berou křeče do bříška a tvrdnu..chjo..takže jen menší úkony a toto je na přítelovi…minulý týden jsem pekla 2 moučníky a byla z toho i celý druhý den bolavá jak po fitku :cert: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
15.6.11 20:22

A máš moc hezkého chlapečka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
15.6.11 20:31

Lesí přesně takové depky jsem měla taky. Šla jsem na mateřskou až ten nejzašší možný termín, tedy 6 týdnů před termínem porodu a i tak jsem byla hotová. Doma nuda, byl lede na únor - venku zima a hnusně, nedalo se nikam jít. Doma vše hotové, tak jsem seděla u netu, ale ani to mě nebavilo, DVDčka mě taky nebavily, v TV další ho… a už jsem se modlila, aby byl prďolka venku.................teď? Lítám neustále kolem něj, vyžaduje hodně pozornosti, má dny, kdy si dokáže vyhrát sám, brumlat si třeba i hodinu v kuse, ale třeba dnes nevydržel sám ani půl minuty, musela jsem se mu neustále věnovat :mrgreen: věř mi, že tě to přejde. Já ty první dny po porodu byla tak vycuclá, že kdykoli malej přes den usnul, spala jsem taky a byla jsem na sebe pyšná, že jsem alespoň dokázala naskládat nádobí do myčky a pak ho vyndat :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
15.6.11 20:36

Ahoj, nejsi sama :mavam:. Taky už toho mám na jednu stranu dost, a na druhou stranu se bojím porodu a jak to budu zvládat.. Holt musíme vydržet, nějak bude :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
15.6.11 20:46

Lesí jsem dneska úplně stejně jako ty a já mám zase docela šílenou obavu z toho, aby se mimi narodilo v pořádku, zdravé, bez znamínek a tak vůbec. Jsem rozená v raku a jsem dost šílená, pořád se něčeho obávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
15.6.11 20:57
Pájinka25 píše:
Lesí přesně takové depky jsem měla taky. Šla jsem na mateřskou až ten nejzašší možný termín, tedy 6 týdnů před termínem porodu a i tak jsem byla hotová. Doma nuda, byl lede na únor - venku zima a hnusně, nedalo se nikam jít. Doma vše hotové, tak jsem seděla u netu, ale ani to mě nebavilo, DVDčka mě taky nebavily, v TV další ho… a už jsem se modlila, aby byl prďolka venku.................teď? Lítám neustále kolem něj, vyžaduje hodně pozornosti, má dny, kdy si dokáže vyhrát sám, brumlat si třeba i hodinu v kuse, ale třeba dnes nevydržel sám ani půl minuty, musela jsem se mu neustále věnovat :mrgreen: věř mi, že tě to přejde. Já ty první dny po porodu byla tak vycuclá, že kdykoli malej přes den usnul, spala jsem taky a byla jsem na sebe pyšná, že jsem alespoň dokázala naskládat nádobí do myčky a pak ho vyndat :mrgreen: :mrgreen:

A toho se právě taky bojím,že to pak nezvládnu..ten nápor najednou..chjo..takže to je pro mě bezvýchodná situace-s nadsázkou-tam zůstat nemůže,pže to už nedávám a ven jít nemůže,pže to nedám.. :mrgreen: 8-o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
15.6.11 20:59
Klárka82 píše:
Ahoj, nejsi sama :mavam:. Taky už toho mám na jednu stranu dost, a na druhou stranu se bojím porodu a jak to budu zvládat.. Holt musíme vydržet, nějak bude :palec:

Klárko,ty to máš za pár..závidím ti…a jsem ráda,že nejsem sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
15.6.11 21:01
paranoya píše:
Lesí jsem dneska úplně stejně jako ty a já mám zase docela šílenou obavu z toho, aby se mimi narodilo v pořádku, zdravé, bez znamínek a tak vůbec. Jsem rozená v raku a jsem dost šílená, pořád se něčeho obávám.

Já jsem taky právě račice!!! :-P A taky se ..vlastně celý život…furt něčeho obávám…vždy se zas uklidním,věci třeba dopadnou dobře a já si zase najdu něco jiného,čeho se obávám…tak to bylo celé těhotenství..a bude to tak dál :roll: A kdy jsi rozená?Já 21.července..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
15.6.11 21:06
Lesí píše:
Pájinka25 píše:
Lesí přesně takové depky jsem měla taky. Šla jsem na mateřskou až ten nejzašší možný termín, tedy 6 týdnů před termínem porodu a i tak jsem byla hotová. Doma nuda, byl lede na únor - venku zima a hnusně, nedalo se nikam jít. Doma vše hotové, tak jsem seděla u netu, ale ani to mě nebavilo, DVDčka mě taky nebavily, v TV další ho… a už jsem se modlila, aby byl prďolka venku.................teď? Lítám neustále kolem něj, vyžaduje hodně pozornosti, má dny, kdy si dokáže vyhrát sám, brumlat si třeba i hodinu v kuse, ale třeba dnes nevydržel sám ani půl minuty, musela jsem se mu neustále věnovat :mrgreen: věř mi, že tě to přejde. Já ty první dny po porodu byla tak vycuclá, že kdykoli malej přes den usnul, spala jsem taky a byla jsem na sebe pyšná, že jsem alespoň dokázala naskládat nádobí do myčky a pak ho vyndat :mrgreen: :mrgreen:
A toho se právě taky bojím,že to pak nezvládnu..ten nápor najednou..chjo..takže to je pro mě bezvýchodná situace-s nadsázkou-tam zůstat nemůže,pže to už nedávám a ven jít nemůže,pže to nedám.. :mrgreen: 8-o :zed:

neboj zvládneš :palec: taky jsem se bála, v porodnici jsem toho dost nabrečela, jelikož jsem byla po císaři a 3 noci neměla malého u sebe, nosili mi ho jen na kojení a já jak byla vydepkařená, tak jsem byla ráda, že ho tam nemám :roll: že mám klid a můžu odpočívat. Když jsem ho tam měla, tak jsem se modlila, aby sestry přišly co nejdřív a odnesly. A říkala jsem si, že to doma nezvládnu, že jsem příšerná máma, že ho nemám ráda a tak :nevim: a doma se to otočilo o 180 stupňů. Teď když si to vybavím zpětně, tak se za ty myšlenky strašně stydím, jak mě mohlo napadnout, že ho nemám ráda. Malého miluju a dýchala bych za něj, dělám co mu na očích vidím. Uvídš, že až ten uzlíček budeš mít, tak depky zmizí. Držím palce, ať ti vše dopadne dobře - hlavně porod :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
15.6.11 21:10
Pájinka25 píše:
Lesí píše:
Pájinka25 píše:
A toho se právě taky bojím,že to pak nezvládnu..ten nápor najednou..chjo..takže to je pro mě bezvýchodná situace-s nadsázkou-tam zůstat nemůže,pže to už nedávám a ven jít nemůže,pže to nedám.. :mrgreen: 8-o :zed:
neboj zvládneš :palec: taky jsem se bála, v porodnici jsem toho dost nabrečela, jelikož jsem byla po císaři a 3 noci neměla malého u sebe, nosili mi ho jen na kojení a já jak byla vydepkařená, tak jsem byla ráda, že ho tam nemám :roll: že mám klid a můžu odpočívat. Když jsem ho tam měla, tak jsem se modlila, aby sestry přišly co nejdřív a odnesly. A říkala jsem si, že to doma nezvládnu, že jsem příšerná máma, že ho nemám ráda a tak :nevim: a doma se to otočilo o 180 stupňů. Teď když si to vybavím zpětně, tak se za ty myšlenky strašně stydím, jak mě mohlo napadnout, že ho nemám ráda. Malého miluju a dýchala bych za něj, dělám co mu na očích vidím. Uvídš, že až ten uzlíček budeš mít, tak depky zmizí. Držím palce, ať ti vše dopadne dobře - hlavně porod :hug:

jéé..to mě krásně uklidnilo,žes to takhle cítila v porodce a pak to přešlo..Ty hormony,ty dělají věci..je to nápor na psychiku…nejhorší je,že člověk fakt vůbec neví,do čeho jde,jaké to bude..je to jedna velká neznámá…a děkuju!! :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
15.6.11 21:37

Lesí jsem 37týden a cítím uplně to samé… jen jsem doma od nového roku - takže si dovedeš představit jak je to pro mě dlouhé… a o tom že už se jako ženská necítím…tak o tom ani nemluvím… a to jsem přibrala ,,jen 10 kilo,, ale jde o ten pocit… uplně tě chápu a občas taky z toho magořím, ale na druhou stranu čím víc se to blíží snažím se myslet na to jaké to bude až tady s námi malinká bude.
Takže nejsi v tom sama, neboj… nejsme přece žádné béčka aby jsme to nezvládly :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
15.6.11 21:40

Lesí, to je normálne, veď aj ty to už máš za pár :wink: Ja som do poslednej chvíle chodila do práce, myslela som, že doma sa zbláznim. Keby to šlo, tak tam snáď chodím i do porodu :mrgreen: A je možné, že ti za bruškom bude i smutno :wink:
Nebudem ti klamať, bude to ťafka, keď sa ti miminko narodí. Možno budeš cítiť chvíľu beznadej a ľútosť, všetky sme si tým prešli, ale to pominie a bude dobre. Materstvo je sakra ťažké, ale nesktočne nádherné :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
15.6.11 21:46
Lesí píše:
A máš moc hezkého chlapečka :palec:

Děkuju :). Hlavně ze začátku nepropadej panice, že nejsi dokonalá a vše nejde podle plánu… Ty poporodní depky jsou síla, hormony pracujou. Říkej si - bude líp, bude líp, miluju svoje mimi, miluju svoje mimi… a bude líp :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí