Těhudepka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
602
18.6.11 17:31
sonam píše:
Tak ja sa mozem tiez pridat do klubu, dokonca ako dalsia racica :) (6.7.)
Pred tehu s manzelom kazdy vikend na horach alebo na biku, teraz rizikove tehu, uz 7 tyzdnov lezim kvoli skratenemu cipku a otvaraniu, dnes zacinam 34 tt. Pribrala som 19 kil :( ani sa nedivim, ked len lezim, len ma zaujima, kde to skonci. A tiez sa stale vsetkeho obavam - ci ma maly dost plodovej vody, ci ho donosim, ci sa dost hybe, a tak dalej. Uz aby bol stastne vonku o nejakych par tyzdnov a ja zacala zas normalne fungovat, to lezanie je fakt na palicu :zed: :zed:

Sonam,vítej v klubu :pankac: Chuděro,tak to je taky otrava,takovéto ležení..chápu obavy…my račice jsme holt takové.. ale zvládneme to,že :hug: řekla bych ale,že už máš nejhorší období za sebou..teď,po tom 34.týdnu už je mimi relativně připravené..ještě tak 14 dnů a jste za vodou!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
18.6.11 20:54
Lesí píše:
Pájinka25 píše:
Lesí koukám, že jsi z Příbrami, odkud přesně? Znám to tam dost dobře, jako dítě jsem tam trávila nejedny prázdniny :mrgreen:
Páji,já nejsem přímo z Příbrami,ale z Dobříše..to je kousek..cca 20km…

aha, tak to jo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
18.6.11 21:00
Lesí píše:
sonam píše:
Tak ja sa mozem tiez pridat do klubu, dokonca ako dalsia racica :) (6.7.)
Pred tehu s manzelom kazdy vikend na horach alebo na biku, teraz rizikove tehu, uz 7 tyzdnov lezim kvoli skratenemu cipku a otvaraniu, dnes zacinam 34 tt. Pribrala som 19 kil :( ani sa nedivim, ked len lezim, len ma zaujima, kde to skonci. A tiez sa stale vsetkeho obavam - ci ma maly dost plodovej vody, ci ho donosim, ci sa dost hybe, a tak dalej. Uz aby bol stastne vonku o nejakych par tyzdnov a ja zacala zas normalne fungovat, to lezanie je fakt na palicu :zed: :zed:
Sonam,vítej v klubu :pankac: Chuděro,tak to je taky otrava,takovéto ležení..chápu obavy…my račice jsme holt takové.. ale zvládneme to,že :hug: řekla bych ale,že už máš nejhorší období za sebou..teď,po tom 34.týdnu už je mimi relativně připravené..ještě tak 14 dnů a jste za vodou!!

Hej, este 34 a 35 nech mam za sebou a uz to bude veselsie. Aj tak je to uz teraz lepsie nez v tom 26tt, ked to zacalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
19.6.11 16:08

Ahoj, nečetla jsem úplně celou diskusi, ale taky se hlásím do klubu. Jsem ve 34. tt, sotva už chodím, všechno mě bolí - hlavně kyčle a stydká kost, nabrala jsem skoro 20kg ani nevím jak :pocitac: , takže nohy už mě sotva nesou, na nějaké delší procházky to rozhodně není, sotva se dokutálím do sámošky a zpátky. Bydlíme ve 3. patře v domě bez výtahu, takže schody jsou pro mě teď vyloženě utrpení, vždycky to pak půl hodiny rozdýchávám :-( Mám potíže se i v posteli přetočit z boku na bok, pořád hekám, funím, připadám si jak vyvržená velryba :poblion:
Do toho samozřejmě strach z blžícího se porodu a ještě větší srach z toho, co přijde po porodu, co si s tím malým stvořením počnu :nevim: jak to budu všechno zvládat, vlastně se na něj vůbec netěším, jenom se čím dál víc bojím :zed: Mimčo bylo neplánované, těhotenství mě dost zaskočilo a vůbec se necítím být připravená starat se o to mrně :oops: :nevim: Manžel je z toho ještě víc vyděšený než já, takže u nás rozhodně žádné těšení neprobíhá :-(
Bydlíme v mrňavém bytě (28m2), kam se sotva vejdeme my dva a naše zvířectvo, jakž-takž možná ještě někam vecpeme postýlku, ale do budoucna je to neúnosné, takže jsme nuceni to nějak řešit, budeme kupovat vedlejší byt a oba byty propojovat, rekonstruovat atd…budeme si na to brát úvěr ze stavebka, do toho nám kvůli mimču stoupnou běžné výdaje, bojíme se, jak to utáhneme, už teď peněz není nazbyt…Říkám si, že kdyby mimča nebylo, tak bychom nic z toho nemuseli řešit, není to ode mě hezké, ale je to tak :-(
K tomu se už několik let léčím s depresí, beru pravidelně léky a mám teď děsný strach, že se mi po porodu rozjede poporodní deprese, nebo ještě „lepší“ laktační psychóza…

Omlouvám se za román, ale tak nějak to ze mě muselo ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
19.6.11 17:16

Gretchen neboj holka, bude to v poho :hug: finanční starosti jsou běžná věc snad všude, taky se teď bojím, až přejdu z mateřský na rodičák, jak to všechno bude. taky máme úvěr ze stavebka.
Hlavně oc se týče poporodní deprese, nevím jestli jsem měla přímo depresi, každopádně chvíli mi trvalo najít si k malému cestu. Ale u mě to bylo i něčím jiným (to bych tu nerada rozmazávala) věř tomu, že až toho človíčka uvidíš, řekneš si, že není možné nikoho na světě milovat víc :srdce: já teď v životě řeším jednu dost těžkou situaci, ale díky mému chlapečkovi, kterej mi dodává sílu svým úsměvem vím, že spolu všechno zvládneme :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
19.6.11 21:26

Gretchen pozeram, ze mas termin den predo mnou :)

Ja sa tiez bojim poporodnej depresie, zle zvladam zivotne zmeny a mam chut ich stornovat, ako napriklad vratit psa, anulovat manzelstvo a podobne, rodina si uz so mnou uzila. Babo som chcela a ked som zistila, ze som tehu, tiez som dve noci preplakala. Ale u mna to vzdy za tyzden prejde a uz som v pohode. Kazdopadne manzel vie, ze moze nieco podobne cakat aj po porode.

Aj ked tych vasich 28m stvorcovych bude asi zahul, my mame 40 a uz to mi pride tak-tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
23.6.11 08:13
Gretchen píše:
Ahoj, nečetla jsem úplně celou diskusi, ale taky se hlásím do klubu. Jsem ve 34. tt, sotva už chodím, všechno mě bolí - hlavně kyčle a stydká kost, nabrala jsem skoro 20kg ani nevím jak :pocitac: , takže nohy už mě sotva nesou, na nějaké delší procházky to rozhodně není, sotva se dokutálím do sámošky a zpátky. Bydlíme ve 3. patře v domě bez výtahu, takže schody jsou pro mě teď vyloženě utrpení, vždycky to pak půl hodiny rozdýchávám :-( Mám potíže se i v posteli přetočit z boku na bok, pořád hekám, funím, připadám si jak vyvržená velryba :poblion:
Do toho samozřejmě strach z blžícího se porodu a ještě větší srach z toho, co přijde po porodu, co si s tím malým stvořením počnu :nevim: jak to budu všechno zvládat, vlastně se na něj vůbec netěším, jenom se čím dál víc bojím :zed: Mimčo bylo neplánované, těhotenství mě dost zaskočilo a vůbec se necítím být připravená starat se o to mrně :oops: :nevim: Manžel je z toho ještě víc vyděšený než já, takže u nás rozhodně žádné těšení neprobíhá :-(
Bydlíme v mrňavém bytě (28m2), kam se sotva vejdeme my dva a naše zvířectvo, jakž-takž možná ještě někam vecpeme postýlku, ale do budoucna je to neúnosné, takže jsme nuceni to nějak řešit, budeme kupovat vedlejší byt a oba byty propojovat, rekonstruovat atd…budeme si na to brát úvěr ze stavebka, do toho nám kvůli mimču stoupnou běžné výdaje, bojíme se, jak to utáhneme, už teď peněz není nazbyt…Říkám si, že kdyby mimča nebylo, tak bychom nic z toho nemuseli řešit, není to ode mě hezké, ale je to tak :-(
K tomu se už několik let léčím s depresí, beru pravidelně léky a mám teď děsný strach, že se mi po porodu rozjede poporodní deprese, nebo ještě „lepší“ laktační psychóza…Omlouvám se za román, ale tak nějak to ze mě muselo ven…

Ahojky Gretchen..vítej do klubu :hug: Co píšeš a popisuješ..jak kdyby jsi mi s něčím mluvila z duše..Já měla minulý týden brutální depku :zed: teď už je mi líp---ale věřím,že to zas přijde :-( jsem taková..taky jsem v životě po pár hodně těžkých situacích nevěděla najednou co a jak se životem a brala jsem antidepresiva..takže se bojim jako ty poporodní deprese,v nejhorším laktačky..nesmíme si to připouštět!!!!!Mám kamarádku,která byla na tom mnohem hůř než já,léky brala silnější,celý průběh deprese byl u ní silnější a porod,šestinedělí zvládla na jedničku..ba naopak mi teď přijde ještě stabilizovanější a vyrovnaná,šťastná..Ohledně finanční situace…jak píší holky,to je asi všude..já se toho bojim taky jak čert kříže..ale asi to nějak půjde..bude muset :nevim: doufám v to!!!!Závidím těm lidem,co tyto starosti nemusí řešit…užívají si těhu,miminka,nakupují,nemusí propočítávat…mámv okolí pár takových kamarádek..člověka to pak mrzí,že je to nespravedlivé,že to tímhle máme vlastně hodně ztížené…a stát se svýma reformama,zákonama,zdražováním atd nám to fakt neulehčuje…a to peníze jsou..ne že ne..ale oni se prostě vykouří..do jistých kapes,k jistým lidem..ať žije korupce :poblion: Musíme to nějak zvládnout…je třeba někdo z rodiny,kdo vám může alespoň jen trošku pomoct?No a jak píšeš o těch kilech…váha v poradně mi teď ukázala katastrofální číslo..mám už víc než přítel…je mi ze sebe na blití a taky se sotva valim,nikam pomalu nedolezu,lezu jak šnek.Jsem zvědavá,jak to budu dávat dolů…Holka,drž se..bude líp…půjde to..musí!!! :-)

Příspěvek upraven 23.06.11 v 08:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
23.6.11 08:21
Pájinka25 píše:
Gretchen neboj holka, bude to v poho :hug: finanční starosti jsou běžná věc snad všude, taky se teď bojím, až přejdu z mateřský na rodičák, jak to všechno bude. taky máme úvěr ze stavebka.
Hlavně oc se týče poporodní deprese, nevím jestli jsem měla přímo depresi, každopádně chvíli mi trvalo najít si k malému cestu. Ale u mě to bylo i něčím jiným (to bych tu nerada rozmazávala) věř tomu, že až toho človíčka uvidíš, řekneš si, že není možné nikoho na světě milovat víc :srdce: já teď v životě řeším jednu dost těžkou situaci, ale díky mému chlapečkovi, kterej mi dodává sílu svým úsměvem vím, že spolu všechno zvládneme :palec:

je to moc hezké,Pájinko,co píšeš o svém malém :huban:
No a člověk si musí najít nejdříve tu cestičku k miminku,sžít se s ním :srdce: ..jsem na sebe teda zvědavá!!!Na dnešek se mi zdálo,že malá přez břicho vystrčila nožičku.. já jsem ji hladila a cítila v tom snu strašné štěstí,že jí tam mám a že se na ni tak těším :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
23.6.11 08:25

Už taky pořád myslím na porod..pořád..včera mi po vyšetření v poradně nebylo nejlíp…krvácela jsem,bolelo mě dost břicho…říkala jsem si..jestli to třeba nepřijde v noci a nemohla jsem strachem už ani jíst…teď už jsem se zklidnila :mrgreen: a jdu si dát snídani…ale pořád myslím na to…kdy asi..jak..jaký to bude mít průběh..stihne pro mě přítel zajet z práce..co když překotně porodím doma??? :jazyk: a nebo co když porod bude trvat 20 hodin??? :pocitac::nevim: mám ráda věci naplánované…toto je pro mě hrůza :mrgreen: :twisted: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
29.6.11 19:48
Lesí píše:
Už taky pořád myslím na porod..pořád..včera mi po vyšetření v poradně nebylo nejlíp…krvácela jsem,bolelo mě dost břicho…říkala jsem si..jestli to třeba nepřijde v noci a nemohla jsem strachem už ani jíst…teď už jsem se zklidnila :mrgreen: a jdu si dát snídani…ale pořád myslím na to…kdy asi..jak..jaký to bude mít průběh..stihne pro mě přítel zajet z práce..co když překotně porodím doma??? :jazyk: a nebo co když porod bude trvat 20 hodin??? :pocitac::nevim: mám ráda věci naplánované…toto je pro mě hrůza :mrgreen: :twisted: :cert:

Lesí 20 hodin je ještě celkem dobrý, nevím jestli jsi četla diskusi: Monny89 porodila. Monny je tu dost známá a oblíbená a její porod trval 37 hodin a pak jí stejně kuchli :nevim: u mě se naštěstí tak dlouho nerozmýšleli, takže já to měla celkem phodový. Ty už to máš z pár co? :mrgreen: tak hlavně držím palečky a přeju co nejphodovější porod :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
30.6.11 11:40
Pájinka25 píše:
Lesí píše:
Už taky pořád myslím na porod..pořád..včera mi po vyšetření v poradně nebylo nejlíp…krvácela jsem,bolelo mě dost břicho…říkala jsem si..jestli to třeba nepřijde v noci a nemohla jsem strachem už ani jíst…teď už jsem se zklidnila :mrgreen: a jdu si dát snídani…ale pořád myslím na to…kdy asi..jak..jaký to bude mít průběh..stihne pro mě přítel zajet z práce..co když překotně porodím doma??? :jazyk: a nebo co když porod bude trvat 20 hodin??? :pocitac::nevim: mám ráda věci naplánované…toto je pro mě hrůza :mrgreen: :twisted: :cert:
Lesí 20 hodin je ještě celkem dobrý, nevím jestli jsi četla diskusi: Monny89 porodila. Monny je tu dost známá a oblíbená a její porod trval 37 hodin a pak jí stejně kuchli :nevim: u mě se naštěstí tak dlouho nerozmýšleli, takže já to měla celkem phodový. Ty už to máš z pár co? :mrgreen: tak hlavně držím palečky a přeju co nejphodovější porod :hug: :srdce:

a ten můj trval 58 hodín :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky