Kdy vzniká mozek?

QQQQ
16.6.11 10:46

Kdy vzniká mozek?

Ahoj holky :kytka:
Mám možná hloupý dotaz, ale zajímalo by mě kdy se miminku v bříšku tvoří mozek. Ptala jsem se strejdy Googla, ale buď mi vyjel blbé odkazy-např. „Kdy vzniká homosexualita“ :lol: nebo jsou ty články neskutečně dlouhé a mi se to nechce celé číst :oops: Vím, že tady jsou chytré maminy a těhulky, tak kdyby jste některá věděla :kytka: Já jsem totiž včera přemýšlela, kdy vzniká DUŠE, MYSL :think: tak mě napadla souvislost s vývojem mozku. :wink:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8651
16.6.11 10:55

http://www.buzzle.com/…n-fetus.html

Takže úplný začátek je ve 3. týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
16.6.11 10:56

On totiž nevzniká, ale vyvíjí se. A to je podstatný rozdíl, neobjeví se v jeden den. A začátek vývoje začíná na začátku 3 týdne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
16.6.11 10:58

Jo já jsem si to uvědomila později, že jsem to napsala blbě :roll: Moc děkuji :kytka: A stydím se :oops: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
QQQQ
16.6.11 11:03

A co si myslíte vy? Kdy vzniká MYSL? :wink:

• Citovat
  • Upravit
8651
16.6.11 11:04
ww píše:
A co si myslíte vy? Kdy vzniká MYSL? :wink:

Definuj mysl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
16.6.11 11:06

DUŠE :wink: Kdy vzniká jádro člověka, každý se rodíme s určitými vlastnostmi, s vlastním „JÁ“ :wink:

• Citovat
  • Upravit
4780
16.6.11 11:07

Myslíš jako že miminko před narozením už myslí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
16.6.11 11:08
ww píše:
DUŠE :wink: Kdy vzniká jádro člověka, každý se rodíme s určitými vlastnostmi, s vlastním „JÁ“ :wink:

To je daný asi geneticky hned ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
16.6.11 11:09
Anabellka píše:

No právě nad tím přemýšlím :lol:

• Citovat
  • Upravit
23847
16.6.11 11:11

Mysl nevzniká ani nezaniká, pouze vstupuje do těla v okamžiku splynutí spermie a vajíčka a s mozkem má pramálo společného. Dřív lidi věřili, že emoce „sídlí“ v srdci a dneska se zas věří na mozek. Jinak z pohledu čistě vědeckého není duše a mysl definována, proto ti nabízím čistě nevědecké vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
ww píše:
DUŠE :wink: Kdy vzniká jádro člověka, každý se rodíme s určitými vlastnostmi, s vlastním „JÁ“ :wink:

Tak to záleží, jestli věříš na duši… Kdo ne, tak pro něj vzniká „duše“ v okamžiku utvoření komplet DNA, protože podle té se postaví mozek a v něm následně začne fungovat přenos signálů a to už je základ pro „duši“. Tato duše se smrtí zanikne (přenos signálů v mozku ukončen).

No a kdo věří na nehmotnou duši, takovou tu na těle nezávislou, tak to fakt netuším, na základě čeho se rozhoduje, kdy do dítěte vstoupí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
ww píše:
Anabellka píše:
No právě nad tím přemýšlím :lol:

Je to možný, ale nikdy mě to nenapadlo. Mě to teď připomnělo ten film Kdopak to mluví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ

Ono to bude mít na svědomí ta jedna spermie a vajíčko jak se to „namíchá“ :think: Já včera večer jsem měla takovou filozofickou náladu, víte… :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
23847
16.6.11 11:15
ww píše:

Ego se utváří až tak kolem třetího roku života. Do té doby chápe dítě svět bez ega, vnímá sebe jako součást světa bez hranic, chcete-li vnímá se jako součást matky. Dvouleté dítě o sobě často mluví jako o třetí osobě, není schopno ještě odlišit sebe a ty druhé. Např. řekne „Mařenka udělala“ a ne „Já udělala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí