Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
http://www.buzzle.com/…n-fetus.html
Takže úplný začátek je ve 3. týdnu.
On totiž nevzniká, ale vyvíjí se. A to je podstatný rozdíl, neobjeví se v jeden den. A začátek vývoje začíná na začátku 3 týdne ![]()
Jo já jsem si to uvědomila později, že jsem to napsala blbě
Moc děkuji
A stydím se
![]()
DUŠE
Kdy vzniká jádro člověka, každý se rodíme s určitými vlastnostmi, s vlastním „JÁ“ ![]()
ww píše:
DUŠEKdy vzniká jádro člověka, každý se rodíme s určitými vlastnostmi, s vlastním „JÁ“
To je daný asi geneticky hned ne?
Anabellka píše:
Myslíš jako že miminko před narozením už myslí?
No právě nad tím přemýšlím ![]()
Mysl nevzniká ani nezaniká, pouze vstupuje do těla v okamžiku splynutí spermie a vajíčka a s mozkem má pramálo společného. Dřív lidi věřili, že emoce „sídlí“ v srdci a dneska se zas věří na mozek. Jinak z pohledu čistě vědeckého není duše a mysl definována, proto ti nabízím čistě nevědecké vysvětlení.
ww píše:
DUŠEKdy vzniká jádro člověka, každý se rodíme s určitými vlastnostmi, s vlastním „JÁ“
Tak to záleží, jestli věříš na duši… Kdo ne, tak pro něj vzniká „duše“ v okamžiku utvoření komplet DNA, protože podle té se postaví mozek a v něm následně začne fungovat přenos signálů a to už je základ pro „duši“. Tato duše se smrtí zanikne (přenos signálů v mozku ukončen).
No a kdo věří na nehmotnou duši, takovou tu na těle nezávislou, tak to fakt netuším, na základě čeho se rozhoduje, kdy do dítěte vstoupí…
ww píše:Anabellka píše:No právě nad tím přemýšlím
Myslíš jako že miminko před narozením už myslí?
Je to možný, ale nikdy mě to nenapadlo. Mě to teď připomnělo ten film Kdopak to mluví ![]()
Ono to bude mít na svědomí ta jedna spermie a vajíčko jak se to „namíchá“
Já včera večer jsem měla takovou filozofickou náladu, víte…
![]()
ww píše:
Ego se utváří až tak kolem třetího roku života. Do té doby chápe dítě svět bez ega, vnímá sebe jako součást světa bez hranic, chcete-li vnímá se jako součást matky. Dvouleté dítě o sobě často mluví jako o třetí osobě, není schopno ještě odlišit sebe a ty druhé. Např. řekne „Mařenka udělala“ a ne „Já udělala“.
Ahoj holky
nebo jsou ty články neskutečně dlouhé a mi se to nechce celé číst
Vím, že tady jsou chytré maminy a těhulky, tak kdyby jste některá věděla
Já jsem totiž včera přemýšlela, kdy vzniká DUŠE, MYSL
tak mě napadla souvislost s vývojem mozku. 
Mám možná hloupý dotaz, ale zajímalo by mě kdy se miminku v bříšku tvoří mozek. Ptala jsem se strejdy Googla, ale buď mi vyjel blbé odkazy-např. „Kdy vzniká homosexualita“