Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zakladatelko,
jestli to chápu dobře, tak bys být těhotná neměla, protože:
Pro svůj klid si udělej testík, ale pochybuji o tom.. ![]()
antibiotika snižují účinky antikoncepce…a otěhotnět můžeš kdykoliv…záleží na tvých plodných dnech…znám několik holek, které otěhotněly hned po menstruaci
rezinka29 píše:
antibiotika snižují účinky antikoncepce…a otěhotnět můžeš kdykoliv…záleží na tvých plodných dnech…znám několik holek, které otěhotněly hned po menstruaci
Jenže zakladatelka bere HA a měla ke všemu přerušovaný styk. Pravděpodobnost je podle mě nulová
Navíc ne všechna antibiotika ten účinek ovlivňují. Beru HA několik let a při antibiotikách jsem to nijak neřešila.
Myslím si, že to možné není. Vždycky jsem žila v tom, že tyo dny jsou neplodné, i gynekolog mi to tvrdil a ke všemu jsi měla přerušovaný styk, tak si myslím, že ne, ale testíkem nic nezkazíš, stát se může všechno..
Anonymní píše:
Dobrý den,
rozhodla jsem se poradit u těch zkušenějších, co už mají něco za sebou.Už tak týden přemýšlím, zda je možné, jestli můžu být těhotná. Beru antikoncepci, ale týden před mentruací ( menstruační pauzou) jsem dostala antibiotika( penicilin ) v klidu jsem odmenstruovala a vzala si první prášek z dalšího plata a zároveň dobrala antibiotika a v ten den jsem měla přerušovaný sex.
Nevím, zda je možné, aby penicilin snížil funkci antikoncepce a zda by bylo možné otěhotnět den po menstruaci.
Mám bolavé prsa, což u mě není zvykem a nevím jsem dostala okamžitě po dobrání antibiotik rýmu, což byl můj příznak v prvním těhotenství ( nevím jestli ne náhodný). Je pravděpodobné, že bych mohla být těhotná nebo mám tuto variantu vyloučit a nazabývat se tím ? máte s tím některá zkušenost ? Moc děkuju za rady
Kup si test,ale antikoncepce a přerušovaná soulož = 0,001% těhotenství, já brala antikoncepci 7 let a za tu dobu jsem se nijak nechránila i když jsem brala antibiotika a neotěhotněla jsem až po vysazení ![]()
Ahojky,já nemám žádné zkušenosti s ant.,ale mé zahnizďování vajíčka probíhalo jako chřipka. Bolelo mi celé tělo i s teplotou a vším. ![]()
Kamarádka otěhotněla přes antikoncepci a má rovnou dvojčata, takže já myslim že možný je všechno
A známá má mimčo taky právě z měsíce ATB+HA takže otestuj a uvidíš ![]()
Pomka píše:rezinka29 píše:Jenže zakladatelka bere HA a měla ke všemu přerušovaný styk. Pravděpodobnost je podle mě nulová
antibiotika snižují účinky antikoncepce…a otěhotnět můžeš kdykoliv…záleží na tvých plodných dnech…znám několik holek, které otěhotněly hned po menstruaciNavíc ne všechna antibiotika ten účinek ovlivňují. Beru HA několik let a při antibiotikách jsem to nijak neřešila.
Hi, já brala HA, jsem si naprosto jistá, že chybu při braní jsem neudělala, měla jsem přerušovaný sex(to vždy) a otěhotněla jsem stejně
podotýkám, že ATB jsem teda neměla:-)
Mockrát Vám děkuju za odpovědi.. asi si ten testík udělám, abych nad tím už nemyslela a měla pokoj
snad to dopadne dobře , myslím, že pravděpodobnost otěhotnění je opravdu nízká, ale jak se říká, stát se může vše
ještě jednou děkuju moc
Pomko moje tři kamarádky taky braly HA tak jak měly, a ted mají v ložnici dětskou postýlku ![]()
zuzka.mamka píše:
Pomko moje tři kamarádky taky braly HA tak jak měly, a ted mají v ložnici dětskou postýlku
Myslím si, že nebraly. Stačí si vzít o nějakou dobu déle a stát se to může. Jinak na někoho „antikoncepce“ nezabírá, ale je to málo pravděpodobné ![]()
Anonymní píše:
Mockrát Vám děkuju za odpovědi.. asi si ten testík udělám, abych nad tím už nemyslela a měla pokojsnad to dopadne dobře , myslím, že pravděpodobnost otěhotnění je opravdu nízká, ale jak se říká, stát se může vše
ještě jednou děkuju moc
Tak dej vědět jak jsi dopadla, přeju hodně štěstí a ať Ti to vyjde jak si přeješ!!! ![]()
Pomka píše:zuzka.mamka píše:Myslím si, že nebraly. Stačí si vzít o nějakou dobu déle a stát se to může. Jinak na někoho „antikoncepce“ nezabírá, ale je to málo pravděpodobné
Pomko moje tři kamarádky taky braly HA tak jak měly, a ted mají v ložnici dětskou postýlku
Asi tak nějak pokud dodržuješ čas a navíc ještě psala, že měla přerušovanou soulož takže to těhotenství zřejmě fakt nebude ![]()
Já bych řekla že možnost tu klidně je, antb účinek ovlivňují (moje příbuzná ze stejné situace má roční holčičku) a přerušovaná soulož podle mě zas tak spolehlivá není. Nicméně, v těhotenství moc nevěřím, každopádně test není nic co by ublížilo, takže, jistota je jistota. Uvedené příznaky mohou být určitě náhoda, nicméně pokud bys těhotná byla tak asi není úplně dobré pokračovat v pilulkách. Jak říkám, v tomto případě těhotenství nevěřím, ale malá možnost tu je takže já osobně bych raděj otestovala. To tě pochybností zbaví ![]()
Dobrý den,
rozhodla jsem se poradit u těch zkušenějších, co už mají něco za sebou.
Už tak týden přemýšlím, zda je možné, jestli můžu být těhotná. Beru antikoncepci, ale týden před mentruací ( menstruační pauzou) jsem dostala antibiotika( penicilin ) v klidu jsem odmenstruovala a vzala si první prášek z dalšího plata a zároveň dobrala antibiotika a v ten den jsem měla přerušovaný sex.
Nevím, zda je možné, aby penicilin snížil funkci antikoncepce a zda by bylo možné otěhotnět den po menstruaci.
Mám bolavé prsa, což u mě není zvykem a nevím jsem dostala okamžitě po dobrání antibiotik rýmu, což byl můj příznak v prvním těhotenství ( nevím jestli ne náhodný). Je pravděpodobné, že bych mohla být těhotná nebo mám tuto variantu vyloučit a nazabývat se tím ? máte s tím některá zkušenost ? Moc děkuju za rady