Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pravděpodobnost je malá, ale ne nulová
doporučuji ted hned vysadit, dát si týdenní pauzu a začít brát pak normálně znovu. Doporučil mi to takto už dříve gynekolog, i kdyby došlo k oplodnění, tak vlivem krvácení, které nastane po vynechání, se nic neuhnízdí a můžete být v klidu.
@Avocado123 Jenže mě se dostaví menstruace vždycky až 5. den, co prášek neberu, tak to je docela doba, takže bych po styku už prášek nebrala, což mi přijde divné, když sperma vydrží v těle třeba i 3 dny…ach jo
@Ewista ne není, k uhnízdění je potřeba tak 8 dnů cca, a jestli si myslíte, že se v děloze něco děje až když krvácíte, tak omyl, takže normálně vysadte, je vysoce nepravděpodobné, že byste byla těhotná, ale když už takhle plašíte, tak vysadte. Navíc nevím proč vám jde o to, že sperma vydrží v těle 3 dny, pokud berete prášky, jste chráněna i v době 7denní pauzy, takže žádný stres.
@Ewista První týden jsi brala atb a HA. Širokospektrá atb narušují střevní mikrofloru, která je třeba, aby se HA správně vstřebávala, takže jako bys první týden brala méně hormonů nebo vůbec. Druhý týden jsi už brala HA bez atb. Nevím, jak rychle se mikroflora obnoví, ale pokud jsi neměla střevní obtíže, tak odhaduji 2 dny. Tudíž chybí-li ti 3 prášky do konce plata, tak počítám, že cca 9 dní účinně užíváš HA. Proto bych se o spolehlivost HA neobávala, plný účinek je po 7 dnech, pokud nezačínáš první den cyklu, ale radši bych rovnou brala další plato, protože tohle platíčko se určitě plně vstřebalo jen 12. Ale dělej jak myslíš, je možné, že se vše vstřebalo jak mělo a je to zbytečné. Nicméně Doxybene je dost širokospektré atb.
No a co říkáš na to vysadit hned a dostat MS? Jinak jsem brala k atb ještě laktobacily a žádné problémy jsem neměla @zoy
No hned bych nevysazovala, spermie chvilku vydrží, takže bych to minimálně dobrala. Ale pak bych se během pauzy a možná radši i týden po ní chránila i jinak.
To jo, ale tak zase pokud jsem už teď tedy plně chráněná, tak bych měla být i o pauzu @zoy
@Ewista Pokud se prášky v prvním týdnu nevstřebaly, tak teď nejsi u 18. prášku, ale teprve u 11, respektive 9 (když vezmu nějaký čas na obnovu mikroflory). To je to, co se tu snažím sdělit. Tudíž těhotná nejsi, ale pokud prášky vysadíš hned, tak by se spermie mohly dočkat vajíčka než chcípnou.
Jasně, chápu…já doberu plato, tj. 3 poslední prášky a pak normálně vysadím a pojedu dál @zoy
@Ewista Jasně, tahle varianta by měla být v poho. Proto jsem psala, že bych zvážila zda nebrat další plato rovnou a ne, že je nutné brát další plato rovnou ![]()
Krásný páteční večer přeji. ![]()
Mám na Vás takový dotaz. Bude zde asi moc datumů a výpočtů. ![]()
Beru antikoncepci již nějaký ten pátek.
Teď, 8.7.jsem si měla vzít 1. prášek po 7 denní pauze. Ale jelikož byla sobota a já neměla recept, první pilulku jsem si vzala až v pondělí 10.7. Ty první 2 jsem vyhodila.
Pak 13.7. jsem začala brát antibiotika, která jsem brala až do středy 20.7. sex nevím, kdy byl, ale dejme tomu v průměru ob dva - tři dny.
Je zde nějaká pravděpodobnost, že antikoncepce selhala?
Pro upřesnění, je mi 26 let, s přítelem se chceme začít o mimčo od příštího roku. Tak aby někdo nepsal, že jsem se nechránila třeba kondomem. Takže i když by náhodou selhala, tak miminko přivítáme. ![]()
Myslim, ze kdyz 2 dny vynechas, nic se nestane, taky se mi to stavalo, i dyl nez 2 dny, vzdycky jsem vzala prasky zpetne a nic ![]()
@Leninka_R Tak sešlo se dost chyb naráz a pravděpodobnost otěhotnění je podle mě velká. Zvlášť pokud jste měli nechráněný styk.
S tím vyhozením 2 tablet to taky asi nebylo úplně jak má, nebo jak je to v příbalovým letáku? Řekla bych, že sis tím mohla i pěkně rozhodit cyklus, takže to bude teď všechno asi divočejší.
@Leninka_R Tak sešlo se dost chyb naráz a pravděpodobnost otěhotnění je podle mě velká. Zvlášť pokud jste měli nechráněný styk.
S tím vyhozením 2 tablet to taky asi nebylo úplně jak má, nebo jak je to v příbalovým letáku? Řekla bych, že sis tím mohla i pěkně rozhodit cyklus, takže to bude teď všechno asi divočejší.