Nízký tlak - diety

10.10.20 22:00

Nízký tlak - diety

Ahoj všem.
Mám dotaz ohledně tlaku. Nikdy sem s tlakem problém neměla, ani v těhotenství a po porodu (1,5roku po porodu mám).
Před cca 4,5 měsíci sem se rozhodla, ze změním životní styl. Začala sem jist zdrave, cvicim denně cca 40 minut. Za ty 4,5 měsíce sem dala doku 17kg..
včera, jako každý večerč, sem si dala carnitin a ze pujdu cvičit. Odcvicila sem 2 minuty, proorze se mi začala extrémně motat hlava ze sem nebyla schopna vstat. Toto motani hlavy mě doprovázelo i celou noc, cely dnešní ráno. Měřila sem si tlak, a měla sem 102/64… což sem dohledala, ze je nízký. Mám i studené ruce a nohy.
Tak jsem si dala kafe a snídani. Mírně se to zlepšilo, jenže po asi 4 hodinách znovu… tak sem si dala zase kafe a zase zlepšení bylo. No ale kolem osmé večer se mi zase začala motat hlava :nevim:
Už to trvá vlastně 24hodin.. ještě sem cely den upijela skleničku Coly… a snedla půlku čokolády… jenže to nechci, změnila sem styl na zdravý styl, chci de hýbat, chci jist zdrave… piju denně aspoň 3L vody.
Nějaké rady, jak se toho zbavit? Jak zít zase normálně jako predtim? Co jist místo čokolády s Coly??
Každý mi říká ze mi chybí cukry :potlesk:
Díky za jakékoli tipy a rady :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1462
10.10.20 22:06

Na nizky tlak pokud vim nic neni… pomaha panak :lol: coz taky neni dietni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
10.10.20 22:16

@Eminka-Jituska Mam to taky a ja mam 90/60 normalne, takze kdyz jsem jedla stylem co ty, nemohla jsem fungovat.
Neporadim - ja uz radsi nic neomezuju, aby mi nebylo zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3322
10.10.20 22:18

Pokud jsi nějak zásadně změnila stravování tak může tělu trvat se s tím vyrovnat. Já jsem jednou výrazně omezila příjem sacharidů a bylo mi tak zle, že jsem nebyla schopná běžně fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
10.10.20 22:18

A kolik ted vazis? Ja mam treba nizky tlak porad, ale cim mam nižší vahu, tim je to horší. Ale jinak zadna lecba neni, musis vychytat co te kdyztak postavi na nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.20 22:33

@Kriss Tina
No mám pořad hodně, já prave nejsem žádná hubenoura, proto hubnu a chci Ještě prave. Mám teď 73kg… ale je prsvda ze mám 60% svaly teda. Ale chtěla bych zhubnout ještě na 65kg..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.20 22:34

@zuza92
No ale ze by se to dostavilo až teď, po skoro 5mesicich?
Chápala bych první měsíc ze by mi bylo mdlo atd.. ale po skoro 5mes si tělo už asi zvyklo si myslím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
10.10.20 22:36

Mám s tím vlastní zkušenost. Od začátku roku změna životního stylu, mám dole 25 kilo. A tlak taky velmi nízký, doma do 90/60, u doktorů se syndromem bílého pláště mívám do 110/80.
Nízký tlak se léčí pouze pokud je tak nízký, že ohrožuje orgány, léky mají mnoho vedlejších účinků.
Kofein není dobrý. Tlak rychle stoupne a pak klesne ještě níž. Alkohol nepiju, vyzkoušený ho nemám.
Mě pomohl matcha čaj, ráno rozmíchám do tří deci studené vody a během hodiny ho vypiju. Piju kolem 2,5 litru vody denně, občas zařadím minerálku. Dál mi pomáhá skořice, cpu ji kam to jde. Více solim. Dostatek spánku a denně minimálně na hodinu na rychlejší procházku.
Teď mívám tlak kolem 110/80 a s tím už se dá žít. Když přijde pokles tlaku, tak si sednu, nebo lépe, lehnu. Pokud to není možné, tak předklon s hlavou u kolen, chvilku vydržet a pak se pomalu narovnávat. A když musím někde stát, tak si preventivně dávám nohy křížem, to taky pomáhá.
Na začátku roku jsem mívala až kolapsové stavy, ale teď už se to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
10.10.20 22:53

@Eminka-Jituska cvičit každý den je blbost, tělo potřebuje taky regenerovat, tím tlakem ti to dává najevo,,2 dny cvič, den pauza, nebo klidně dva.Ten carnitin taky neuzivej každý den, nebo najdi jiný suplement, ale pokud máš nízký tlak tak se vyhýbej kofeinu. Ten ti ten nizkej tlak ještě nakonec zhorší.. a jíst zdravě, a hlavně vyváženě, poměr sacharidu, bílkovin a tuků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.20 22:54

@Murka
Aha, díky moc za tuhle zprávu. Zkusím ten matcha čaj a skorici.
Jinak sůl- tu jsem teď skoro komplet vyřadila z jídelníčku prave.. minerálku (magnesku) nepiju vůbec, tak zkusím taky někdy zařadit :nevim:
Díky za radu… no když se to nijak nezlepší, tak asi navštívit doktora..: přijde mi divny, ze už to mám takhke 24hodin vkuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.20 22:56

@Gemulka
No já mám carnitin denně, i cvičení denně. Denně chodím alespoň 15tis kroku, aspoň 40min cvičení a k tomu někdy ještě jízda na kole (10km)…
vyváženou stravu si kontrolují, řadím do jídelníčku veškeré potraviny a jedu tak 85% zdrave a 15% nezdrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
10.10.20 23:04

@Eminka-Jituska a ještě dodám, jíst zdravě ještě neznamena, že jíš dobře..na fb je stránka fitness motivation cz, zažádej o přijetí do skupiny, přijetí tedy trvá i týden, protože má skoro 100tis členů, tam se dozvíš spoustu rad. Michal Josef Tóth je výživový poradce..třeba si o něm slyšela..je skvělej a pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.20 23:05

@Gemulka
To já vím, ze určitě asi nejim úplně správně… ale dokud nebyly žádné problémy, tak sem si myslela, ze je vše ok. Nevím, co se to včera stalo :nevim:
Díky, mrknu se na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.20 23:23

A co štítná žláza? Jak jsem ji u sebe začela řešit, tlak se zlepšil…

• Citovat
  • Upravit
5752
11.10.20 06:06

Není to úplně „padací“ tlak, mám běžně 90/55 a žiju, ale možná máš tělo nastavené jinak. Spíš bych to viděla na nízký příjem energie a přílišný výdej (mívala jsem to taky v dobách hluboké anorexie), možná i málo odpočinku. Tělo řeklo stop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí