Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj, holky! Píšu anonymně, ale určitě to pochopíte.Moc nejím a když, tak spíš zdravý, nemaštěný a snadno stravitelný. V pondělí jsem byla za babičkou a dostala tam řádně maštěný halušky. Od té chvíle jsem začínala být nafouklá a bolelo mě břicho, nešlo mi se vyprázdnit a došlo to až do stavu, že jsem se kroutila v záchvatu bolesti na záchodě zpocená od hlavy k patě a nohy střídavě buď necítila, nebo v nich měla šílené mravenčení. Včera jsem si tedy došla k doktorce a ta mi napsala Yal a doporučila Guttalax. Ta věta vlastně shrnuje i příběh o tom, jak se zácpa změnila v průjem…
Dneska je mi sice líp, ale bolí mě pořád břicho. Částečně cítím, jak se mi kroutí střeva doznívajícím průjmem (dala jsem si asi moc Guttalaxu, zhubla jsem a zapomínám si ubírat dávkování… no prostě já…
), ale hlavně to bolí tam, kde jsem byla předtím ucpaná. Od dvou jsem na záchodě už nebyla, tak se bojím, jestli se nevrací ta zácpa? (Měla jsem housku a banán, takže teoreticky se tam má co šprajcnout). Je možné, že by mě bolela střeva prostě od toho, jak jsem byla ucpaná?
A nějaká rada, co si dát k jídlu, aby to nezhoršilo průjem a nevrátilo zácpu?
Díky!
Od 2 hodin si nebyla na záchodě a bojíš se, že je to zácpa ![]()
Stravuj se normálně pestrou vyváženou stravou, malinko mi tvůj příspěvek zavání poruchou příjmu potravy ![]()
Ahoj, holky! Píšu anonymně, ale určitě to pochopíte.
Moc nejím a když, tak spíš zdravý, nemaštěný a snadno stravitelný. V pondělí jsem byla za babičkou a dostala tam řádně maštěný halušky. Od té chvíle jsem začínala být nafouklá a bolelo mě břicho, nešlo mi se vyprázdnit a došlo to až do stavu, že jsem se kroutila v záchvatu bolesti na záchodě zpocená od hlavy k patě a nohy střídavě buď necítila, nebo v nich měla šílené mravenčení. Včera jsem si tedy došla k doktorce a ta mi napsala Yal a doporučila Guttalax. Ta věta vlastně shrnuje i příběh o tom, jak se zácpa změnila v průjem…
Dneska je mi sice líp, ale bolí mě pořád břicho. Částečně cítím, jak se mi kroutí střeva doznívajícím průjmem (dala jsem si asi moc Guttalaxu, zhubla jsem a zapomínám si ubírat dávkování… no prostě já…
), ale hlavně to bolí tam, kde jsem byla předtím ucpaná. Od dvou jsem na záchodě už nebyla, tak se bojím, jestli se nevrací ta zácpa? (Měla jsem housku a banán, takže teoreticky se tam má co šprajcnout). Je možné, že by mě bolela střeva prostě od toho, jak jsem byla ucpaná?
A nějaká rada, co si dát k jídlu, aby to nezhoršilo průjem a nevrátilo zácpu?
Díky!