Zduřelá žláza v prsu

15
10.10.20 16:29

Zduřelá žláza v prsu

Ahoj, mám 13ti měsíčního syna, u kterého jsem začala omezovat kojení, ale ráno jsem si našla zduřelou žlázu, tvrdou jakoby s podlouhlou bouličkou. Trpím panickými atakami a mám strašněj strach z rakoviny prsu. Samozřejmě se hned v pondělí ráno objednám na Sono prsu, ale potřebovala bych trochu uklidnit. Prsa si vyšetřuji pravidelně, proto jsem znervozněla, protože takto jsem tu žlázu ještě neměla. Hned jak jsem si začala něco googlit, našla jsem příběh maminky, která si takto našla taky u kojení zduřelou žlazu a myslela si, že je to mlíko, ale nebylo že jo. Takže mám teď jednu ataku za druhou a nemohu to zastavit. Moc děkuji za Vaše zkušenosti. Káťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
10.10.20 16:34

Není jen zatvrdlina? Zkus to rozmasirovat v teple sprše.

• Citovat
  • Upravit
15
10.10.20 16:38

@mackA159 zkoušela jsem, pomohlo to, ale stále to tam je. Mám menstruaci zrovna, nemůže to být tím? Nevíš prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
10.10.20 17:02

Mně se takhle ucpával jeden mlékovod a jen na jednom prsu, z horní strany. Pokud nepomohlo jen rozmasírování v teplé vodě, tak si namoč kapesník do co nejteplejší vody, dej na postižené místo, překryj igeliťákem a dej do podprsenky + zkus si vzít paralen. Když budeš kapesník průběžně znovu namáčet do horké vody a necháš si to takhle i přes noc, mohlo by to zmizet - mně pomohlo opravdu jen toto :-). Kdyby to nezabralo, tak si raději zajdi na pohotovost nechat si napsat antibiotika, aby se Ti to nerozjelo do zánětu. Tam prý horečky vyskakují z hodiny na hodinu a maminka je pak k. o. - takže asi lepší mít atb doma, kdyby tahle varianta nastala. Jinak mně opravdu pomohl ten zábal, měla jsem ho třeba i dva dny + paralen pomáhá mléko uvolnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.10.20 17:09

@PenelopaW
Moc děkuju za tvojí zkušenost a odpověď. Určitě to zkusím, děkuju moc. Teď jsi jdu dát horkou vanu a zkusím i tam masírovat. Nemám vyloženě bulku, ale jako by zduřelou tu žlázu, že cítím jako podlouhlou bouli, ale už je to trošku lepší než ráno (ne tak tvrdý) a teď jsem ještě někde četla, že to může být tou menstruací. Na sono si stejně zajdu a budu se do té doby modlit, aby to bylo tou menstruací. Zánět jsem měla v prvních měsících kojení a přesně v tom samém místě, tak je možné, že to nějaký náběh byl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.10.20 17:39

Tak jsem ve vaně rozmasírovala a mnohem lepší, sice tam teď trošku cítím jakoby uzlinu, ale tak to možná poleví zítřejší sprchou a až skončí ta menstruace. Já nikdy nikam nic nepíšu, ale teď jsem fakt vyděšená k smrti, co to je… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
10.10.20 19:14

@KáťaStř Zkus ten paralen a zábal - mně to fakt pomohlo ;-). A přesně jak píšeš, vždy mi zatuhne jen to jedno místo, podlouhlá boule, nahoře na pravém prsu. Takže je tam asi zúžený mlékovod a zlobí…

Taky mi pomáhá nekojit z toho prsa tolik - často se mi to rozjelo, když jsem z něj nakojila omylem 2× po sobě a tím pádem se tam začalo dělat víc mléka.

Jinak jsem si tehdy nechala napsat od gynekologa žádanku na sono, ale nic tam nenašli, a jak mi říkal on i lékaři na sonu, tyhle věci většinou souvisejí s kojením a s kojením taky vymizí. Blbá útěcha, ale aspoň se nenervuji, že je to něco horšího a už i vím, co mi na to pomůže :-).

Tak ať je líp! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
12.10.20 15:57

@PenelopaW moc bych ti chtěla poděkovat za tvojí odpověď a že jsi mě nenechala ve štychu. Boule je menší, tak na tvojí radu nahřívám. Úplně se mi uleví (doufám) po tom sonu. Ještě jednou díky moc, hodně si mě uklidnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
12.10.20 17:15

@KáťaStř ahoj, jsem ráda, že je to lepší! Myslela jsem na Tebe, jak to dopadlo. Mně to napoprvé povolilo až nějaký třetí den. Přeji, ať je to ok, a neboj ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
31.10.20 08:37

@PenelopaW
Ahoj, tak sono čistý, tu žlázu mám prostě normálně tvrdší a jak jsem v ní měla dlouho mlíko, tak mi to nepřišlo, teď jak už kojím jen v noci, tak tam mlíko nemám a díky tomu mi přijde tvrdší, ale prý je to normální, paní doktorka mi to i prohmátla a říkala, že to tak bývá. Tak jsem plašila, strašně jsem se bála. Do teď to tam tak na pohmat mám, ale alespoň jsem po tom sonu klidnější. Děkuju moc za podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
31.10.20 09:07

@KáťaStř Jsem ráda, že jsi v pořádku! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.24 22:13

Mléčné žlázy nebo nádor?

Ahoj, obnovuji téma.
Postupně odstavuji skorotříleťáka. V září jsem měla náběh na zánět v levém prsu. Bolestivá zatvrdlina, zarudnutí na vnitřní straně prsu, 2 dny byla i trošku teplota. Pak se to nějak zlepšilo, rozmasírovala jsem, rozehřála jsem. Ale od té doby to prso prostě není úplně v pohodě. Pořád ho jakoby cítím. V obou prsech nahmatám mléčné žlázy a v tomto mi v jednom místě přijde pořád malinko zduřelá. A tak začínám plašit.
Zrovna dnes jsem byla na prevenci u gynekologa, kterému jsem se svěřila, ale bohužel mám pocit, že neměl úplně hodně času (spěchal na nějaký zákrok) a řekl mi jen to, že u odstavování si ta prsa někdy dělají co chtějí a že to pořešíme, až odstavím…
Já chci odstavit fakt postupně právě proto, že mě obě prsa dost hodně bolí, když delší dobu nekojím, a nechci, ať mám nějaký zánět. Klidně tomu nechám ještě pár měsíců…Teďka jsme na frekvenci kojení ráno chvilku a večer do usnutí (někdy i 20 minut). Když jsem jednou večer vůbec nekojila, tak mě pak ráno tohle prso dost bolelo. Taky mě pobolívá, když více fyzicky pracuju a namáhám prsní svaly.
Tak se bojím, jestli nemám třeba přeci jen nějaký nádor.
Pamatuji si, že u prvního dítěte (nar. 2016) jsem trpěla na záněty prsu a téměř vždy to byl tento prs. Je možné, že je tam třeba nádor už 8 let a pomalinku roste?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex