Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky spise zlucnikarky ![]()
Potrebovala bych poradit. V tehotenstvi jsem trpela na silne zlucnikove zachvaty. Uzivala jsem no spu a obcas si musela udelat vylet do nemocnice na injekce.Ale moje otazka zni pouzivali jste no spu i v dobe kojeni? Prave jsem prodelala zlucnikovy zachvat a v pribalovem letaku pisi, ze se v kojeni nedoporuceje. Tak nevim co mam v tu chvili delat.Jsem rada, ze mi mala spala v tu chvili bych ji ani nenakojila. Dekuji za odpovedi
![]()
Zkušenost naštěstí nemám, ale pokud tam je jen, že se nedoporučuje, tak se může, když je potřeba. lék, který může kojence ohrozit, se při kojení užívat NESMÍ, ne NEDOPORUČUJE ![]()
Ahoj já jsem měla v těhotenství taky pár záchvatů..v nemocnici mi našli pár kamínků..takže v případě nouze jsem užívala no spa…do porodu mi stejně dr. řekli, že nic řešit nebudou…no a po porodu jsem se měla dostavit na operaci…moc se mi do toho nechtělo..ale kamínky dělali nekalotu..a tak jsem po 5 měsících souhlasila s operací…mlíko jsem udržela i v nemocnici..díky odsavačce… Pokud tu no spu jíš jen výjímečně..myslim..že se nemáte čeho bát…do mlíka sice něco jde..ale prý minimum…že to miminko nijak neovlivní…
@Kacule55
Co si pamatuju, tak prave No spa mne dali misto Algifenu, ktery se pri kojeni nesmi. Ale radeji bych zavolala dr.
To, ze se nesmi pri kojeni je na 95% leku. Dokonce mne jednou na chire dali atb na zanet zlucniku a zakazali kojit a a o par dni na pediatrii to resili nejvyssi dr. (Primar apod.) a kojit mne dovolili.
Řekla bych co doktor-to názor…mě při bolestech předepsali algifenovi kapky…ikdyž jsem kojila…ale ani jednou sem si je nevzala…rači sem tu bolest vydržela…