Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den maminky.
Mám 8mi měsíční holčičku,chodí spát tak kolem půl 9 a vydrží spát tak do jedné,a pak to přijde,přibližně každou hodinu a půl až dvě je vzhůru a chce mlíčko.a tak kolem 4 ráno ji chytne záchvat pláče.Nevíte některá náhodou co s tím???
Zlato, jsme na tom uplne stejne! Do 4 mesicu spala OK, jen 2× se vzbudila na krmeni, pak zacala s castym buzenim. V 6 mesicich dostala poprve kasi a vzbudila se az v 6:30 rano! Byli jsme stestim bez sebe, trvalo to krasnych 10 dni a pak lup - a zase se budi i kdyz zdlabne celou kasi a jeste ji dokojim. Zkusili jsme nechat vybrecet, ale ona rve nonstop i 2 hodiny. Dnes rano mela chudinka az natekla ocicka z toho breceni… ![]()
Zlato, jsme na tom uplne stejne! Do 4 mesicu spala OK, jen 2× se vzbudila na krmeni, pak zacala s castym buzenim. V 6 mesicich dostala poprve kasi a vzbudila se az v 6:30 rano! Byli jsme stestim bez sebe, trvalo to krasnych 10 dni a pak lup - a zase se budi i kdyz zdlabne celou kasi a jeste ji dokojim. Zkusili jsme nechat vybrecet, ale ona rve nonstop i 2 hodiny. Dnes rano mela chudinka az natekla ocicka z toho breceni… ![]()
Dobrý den,
je to s ní stále horší,na dnešek se mi budila každou hodinu a půl ![]()
Ale vyplakat ji nenechávám na to nemám nervy.
Doktorkaq říkala že je ještě čas…jdem na kontrolu za 2 měsíce tak doufám že se to do té doby zlepší.
A kolik je teď vašemu miminku????
Teď jí bude 11měs. A dneska se budila hned po sobě 30×
No jo, rostou jí zoubky a prděla o 106, tak aby ne. Dle mého názoru má dítě do cca 1,5roka nárok
jakousi dobu hájení. Pak zakročim
Ale vyřvávat nenechám, spíš se zdejchnu na noc ke kamarádce a nechám tatínka svému osudu
Je fakt, že mi jinak usíná krásně, přes den do 5minut, stačí jednou zazpívat a hladit u toho, večer do cca 20min. Když nerostou zuby a nejsou prdíky.
Zlata Kindlova píše:
Dobrý den,
je to s ní stále horší,na dnešek se mi budila každou hodinu a půl
Ale vyplakat ji nenechávám na to nemám nervy.
Doktorkaq říkala že je ještě čas…jdem na kontrolu za 2 měsíce tak doufám že se to do té doby zlepší.
A kolik je teď vašemu miminku????
Za tyden ma 9 mesicu, co jsem cetla tak uz by mela vydrzet bez jidla celou noc. Hlavne to ale jiz jednou tech 10 dni vydrzela, tak to proste nechapu!
Pres den a vecer mi taky zaspava hezky.
Jo a dnes jsem vyzkousela posilat tatinka - jakoze toho bez prsu
, a zkoncilo to desne… ![]()
zyzy píše:
Za tyden ma 9 mesicu, co jsem cetla tak uz by mela vydrzet bez jidla celou noc. Hlavne to ale jiz jednou tech 10 dni vydrzela, tak to proste nechapu!Pres den a vecer mi taky zaspava hezky.
Jo a dnes jsem vyzkousela posilat tatinka - jakoze toho bez prsu, a zkoncilo to desne…
To já nekojím,mě šla po mateřském mlíčku pořád váhou dolu,takže jsme začli přikrmovat z lahve a to je mnohem jednodušší a z prsu pak už úplně odmítla ![]()
Nám bylo teď v únoru 8 měsíců…zoubky nám ještě nerostou.Přes den spí tak 3-5 krát a vždy maximálně 30 minut ![]()
V noci usíná na půl 9 a vydrží tak do půlnoci,a pak už to jede...........
Ahojky naší Markétce je už 9 měsíců a teď se mi budí každou hodinu a půl a s brekem,už nevím co s ní a jsem fakt unavená.
Tak na dnešek to byli s malou galeje.
šla spát v půl 8 vzbudila se v 10 a do 2 hodin ráno pofňukávala
no strašný…vůbec jsem se nevyspala ![]()