Med na dudlík

29
8.2.11 11:56

med na dudlík

Ahojky,chtěla bych se zeptat, jaký názor máte na med na dudlíček. Naše maličká má 6 měsíců a týden a už nějakou dobu mi usne jen, když jí dám na špičku dudanu medík.Je velmi uplakané a neklidné miminko, které navíc od narození trpí na prdíky (byli jsme i na UZ a zjistili pouze vzduch v bříšku, prý některá miminka do roku s tímto bojují)a začla s tím jak jinak-tchýně.Jenomže jí se to zalíbilo a dá se říct, že to vyžaduje. Někdy jí dám kapičku sab simlex, ale někdy zabere pouze med.Mám strach, abych jí neublížila, ale když vidím, jak jí to zklidní a uspí, vždycky vyměknu.Minulý týden jsme začli se zeleninkou a bolení se jí ještě zhoršilo. Máte některá taky takovou zkušenost?Děkuji za jakoukoliv odpověď, Jana :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22013
8.2.11 11:59

Med na dudlík je nejhorší věc, kterou můžeš svojí dceři, resp. jejím zubům udělat. I když třeba zuby ještě nemá, přesto je prokázané, že je to špatně. Můžou třeba vyrůst už s kazem. Jasně, naše maminky to tak dělávaly a na někom se to třeba neprojevilo - na tisícech jiných ano.

A že ji to zklidní, to chápu. Koho ne… Nicméně chceš-li to odbourat, musíš prostě důsledně nedat, i když to rozhodně bez pláče nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
8.2.11 12:01

Já jsem to dělala u prvního malého,byl velmi uplakané miminko .Ale pak jsem si zjistila ,že med muže byt velký alergen ,tak jsem s tim přestala.A vím ,že se říkalo,že děti co mají špatné zoubky velmi brzo,tak to mají z toho ,že jim davala maminka med na dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
8.2.11 12:08

A zkusilas na ty prdíky ještě něco jiného? Třeba Baby Calm nebo probitika. Naše dcerka taky na prdíky dost trpěla, k tomu měla zácpu, protože musela kvůli chudokrevnosti brát železo a jí teda pomáhal Baby Calm (spolus nahříváním bříška), dávala jsem jí ho do půl roku určitě :think: Jestli pláče jenom kvůli těm prdíkům, tak tohle by ti mohlo pomoct odbourat ten med :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
8.2.11 12:12

Taky si myslím, že je to nejhorší věc, co můžeš dítěti udělat. Já bych to utla ze dne na den, zvykne si. Nejen, že med prokazatelně ničí zoubky,je to směs jednoduchých cukrů, ale taky je to silný alergen.

Kamenovat Tě nebudu. Tvoje dítě, Tvoje věc. Já bych to utla. Děti v určitém období pláčí z různých důvodů a je to normální. Taky jsem si s dcerkou užila, když ještě kolem půl roku plakávala k vůli kolikám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
8.2.11 12:17

ahoj..taky bych to nedelala..fakt med takhle male deti nesmi.ublizujes ji..vzdyt v kazde dostupne literature o tom pisou..takze za mě..med urcite ne eeee :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
8.2.11 12:26

Ahoj, dej ji na dudlik kapicky sab simplex, jsou proti prdikum a krasne sladoucke. I pokud proti prdikum fungovat nebudou, tak misto sladkeho medu urcite :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
8.2.11 12:26

Určitě nedávej,pro tvůj klid ničíš dítěti zdraví!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
8.2.11 12:28

Určitě bych s tím přestala a to z obou výše uvedených důvodů:
1. velmi špatné na zoubky (vadí i dudlání láhve se sladkým čajem)
2. silný alergen.
Pokud bříško bolí zkus třeba teplé obklady - v DM se dá koupit takový sáček s třešňovýma pecičkama, ten nahřej v mikrovlnce a přilož na bříško. Nebo zkus masáže. Každému mimi pohámá něco jiného.
Jsi si jistá, že malou bolí bříško? Nezvykla si jen na usínání při dudlání?
Rozhodně bych zatla zuby a nějaký ten pláč vydržela, ale medík nebo něco jiného bych nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
8.2.11 12:30

Vybrala bych nějaký neškodný sladký sirup, vhodný pro miminka a tím bych vyměnila ten med. Sab simplex je sladký, tak možná půjde ten, ale třeba ti v lékárně poradí ještě něco jiného. Ale nemyslím samozřejmě, abys jí dávala lék ve formě sirupu, to samozřejmě jen při nemoci, ale třeba něco vhodného najdeš …
Tchýni bych za tohle skutečně přizabila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
8.2.11 12:44

Med by se dětem do 1roku neměl dávat !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
8.2.11 12:50

Jen připíšu to, co sem již napsaly holky.

Sousedka dávala dceři pravidelně med na dudlík, dokonce měla skleničku i u postele, aby měla pohodlí :roll: !

První zoubky byly úplně zdevastované, ještě jsem nic horšího neviděla :-? .

A druhá věc, že med je brán jako vysoký alergen.

Rozhodně bych doporučovala tento nešťastný zlozvyk razantně přerušit, nic dobrého z toho nebude! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
8.2.11 13:08

Janinko, med bych nikdy nedala. A s příkrmy klidně počkej dalších 14dní až měsíc, ono se nic nestane. Naše malá trpěla na prdíky hodně a zlomilo se to až teď v 10měs. I tak jsou ještě občas noci, kdy zaplače. S příkrmy jsem začala pomalinku po jedné lžičce až po 7.měsíci a nic jí neuteklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
8.2.11 13:19

K medu se vyjadřovat nebudu, vše bylo řečeno.

Jen se chci zeptat, co dáváš na prdíky? Nám jediný co zabralo, byly sice drahý jako prase ale opravdu účinný probiotika Bio Gaia.

Zkusili jsme ještě jedny, levnější (Bifiform) a účinek nulovej.

Všechny holky z naší skupiny říjňátek si nemůžou tato probiotika Bio Gaia vynachválit.

Já to ještě kombinuju s kapičkami BabyCalm. Účinek obou dvou perfektní!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
8.2.11 13:22

Med se nemá dávat do roka věku a ne jen kvůli zubům.
 http://www.maminkam.cz/…ma-davat-med

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401