Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky potřebuji poradit.Malej má 5.měsíců a od 4.měsíce dávám na noc kaši neb špatně spía řval hlady.Spí třeba do 12h (v noci) a pak se budí dost často a vyžaduje pití.Mě to příjde jako zbytečné bumbat mlíko když spím tak přece nemám hlad.(I když vím,že u miminek to tak nefunguje)Nedáváte některá čaj?Mám sice 2 holky,ale ty byly bez problému a spaly celou noc a čaj jsem nikdy nedávala.Kdežto Mojmirek mi dává zabrat
jojo syneček.Není to jen nějaký „zlozvyk“
Ahoj, já myslím,že ani ne půl roční dítě má na tohle noční buzení ještě pořád nárok a určitě bych dávala mléko a ne čaj.
Do roka snad mají nárok, pak to utnu taky, zatím dvakrát, bude mi deset měsíců ![]()
Malé je rok a dostává v noci jednou mlíko a pak ještě brzo ráno, po něm ještě usne. Čajem jí neoblbnu ![]()
Našemu Jířánkovi je 11,5 měs. a v noci chce ještě 2× Sunar, čajem ho neoblbnu, jenom ještě víc rozzuřím
. Mléko vysosne, otočí se spí dál. Ptala jsem se doktorky, jestli bych mu to neměla nějak utnout, podle ní mu mám zatím dávat, hlad je prý hlad. Tak doufám, že nebudu v noci dělat Sunar ještě než půjde do školy.
ja by som určite nedávala čaj, ved je to len polročné dieťa, potrebuje mlieko. je chladné, takže jej daj mlieko a nie čaj ![]()
Mám podobný problém. Malému je devět a půl měsíce. Jednou za noc vyžaduje kaši. Mlíčko už tak dva měsíce úplně odmítá. Čajem ho prostě neoblbnu. Nevím co mám dělat. Chtěla bych aby mi v noci přestal papat a stačil mu jenom čajíček. ![]()
ahoj holky,
tak já řeším tohle taky…malé je 8 měsíců a pár dní a v noci se mi taky pořád budí…někdy i 3-4 za noc.Před spaním dostává kaši a pak ještě kojení,ale většinou spí tak do té půlnoci,někdy do 1 h,ale pak je to buzení častější…kolikrát pomůže jen cicek…zkouším prvně dudlík a nebo taky ten čaj,ale většinou bezvýsledně…tak jsem si říkala,že když budu chtít přestat kojit,nevím jak to vůbec bude-aby vzala z flašky UM,protože čaj v noci z flašky nechce- ale přes den pije čaj z flašky pěkně-někdy i těch 250 ml…tak buď je to ještě teda hlad,jak někteří jste tu psaly anebo už jen zvyk ![]()