Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, mám dotaz. Máme 8 denní miminko a to nechce v noci usnout, i když je přebalené, nakrmené, jen nemůže zabrat. Přitom přes den spí dobře. Všechno děláme stejně a přesto malá nespí. Může mít převrácené denní a noční spaní?! Máte s tím někdo zkušenosti?! Děkuju za rady a názory všech.
Ahoj já si myslím že je to normální,ono se to kolem dvou měsíců urovná.Moje malá taky spinkala celý den a večer po koupání vyžadovala pozornost i do dvou do rána.Někdy plakala někdy né,hrozně nás trápily prdíky.Milovala a miluje jak ji zpívám ( a to podle manžela zpívat neumím
) Uvidíš jsi v 6sti nedělí a obě si na sebe zvykáte hlavně malá na ten náš svět
Uklidním tě moje malá od 3 měsíců spinká celou noc až do těď,min. pátek jsme oslavily 2 narozeniny ![]()
Ahojky tak mi jme měli doma to samé usínala mi až tak kolem 5-6 ráno a neboj myslím že je to normální.Nám se to zpravilo po6 nedělí a ted mi spinká od 21:00 do 6:00 a o víkendu i do 8:30 musíš to ted nějak přežít.Držím moc palečky
Přesně, je to individuální ale běžné, během šestinedělí si zvykne na denní a noční režim, horší je to s plynatostí, v šestinedělí jsme bojovali nahřívanýma plínkama, třešňovýma pecičkama, rektální trubičkou prostě vším, ale pak mohu doporučit probiotické kapky, slyšel jsem že někomu zabírají, někomu ne, ale nám rozhodně. Hlavně miminko je každý dne jiné, jednou se člověk vyspí, jednou zas nezamhouří oči…
Taťka na Mateřské píše:
Přesně, je to individuální ale běžné, během šestinedělí si zvykne na denní a noční režim, horší je to s plynatostí, v šestinedělí jsme bojovali nahřívanýma plínkama, třešňovýma pecičkama, rektální trubičkou prostě vším, ale pak mohu doporučit probiotické kapky, slyšel jsem že někomu zabírají, někomu ne, ale nám rozhodně. Hlavně miminko je každý dne jiné, jednou se člověk vyspí, jednou zas nezamhouří oči… [/citace
Tak tak pak ještě na prdíky zabírá cvičení s nožičkama naše malá mi u toho i usne.Ale zase chlapečci tím více trpí než-li holčičky
Nám ty kapičky vůbec nezabírali
ale za to trubička,to byla úúúúleva ![]()
Děkuju za rady. My bojujeme se spánkem hlavně navečer a v noci už od víkendu. Dneska jsme toho taky moc nenaspaly, asi malou bolí bříško. Zkouším mast, kapičky a koupím ještě fenyklový čaj. Něco snad zabrat musí. I když přes den spí docela dobře, tak nevím
Chce to zkoušet a sledovat, co zabírá ![]()
Víš ono se to tou večerní koupelí ty prdíky uvolní a pak dělají neplechu.hlavně ty nepij bublinky čerstvé pečivo zádné věci co nadámají,já v krizovce jsem si vařila kmín a fenkl dohromady 3× denně a to jsem pila i kojící čaje.Nakonec zabrala trubička a to byla úleva.