Ve dne spí, v noci brečí!

654
26.1.11 17:06

Ve dne spí, v noci brečí!

Ahoj,
nemáte někdo zkušenosti s nočním brekotem (někdy tedy spíše hysterickým řevem)miminka? Máme 6 týdenní dvojčátka, malý v noci pěkně spinká, budí se okolo 4. hodiny na jídlo, pak od sedmi nespí. Přes den spinká v kočárku. Malá přes den spí, od šesti večer začne brečet už po jídle a vydrží jí to do dvou hodin do rána, když pak odpadne vysílením. Taky přibírá o hodně méně než malý. Podle nás to prdíky nejsou, ty měly na začátku a víme jak to vypadá, ale teď oba pěkně kakají, nechávají se několikrát za papaání (Nutrilon) odkrknout, nekopají nožičkama… Malá není k utišení, nepomáhá absolutně nic. A jak jsou dvě a v brekotu se střídají, už spíme tak max. 4 hodiny denně a to samozřejmě ne v kuse. Myslíte, že má malá převrácený spánkový režim, nebo něco jiného? Už opravdu nevíme, co s malou dělat. Děkuji za jakékoli vaše zkušenosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1227
26.1.11 17:21

Asi to tak malá má, je převrácená, náš malý to tak měl taky, přes den docela průběžně spal, přišel večer, napapčil se, usnul, my se taky nacpali do postele a mladý pán vstal. Můžu říct, že období, kdy jsem s ním pravidelně každou noc od jedné nebo dvou tak +- do pěti ráno chodila po bytě a z okna sledovala, kdo ještě nespí, bylo docela dlouhé (tak do tří měsíců), pak se zklidnil, začal být přes den víc aktivní a víc spal v noci (budil se jenom na jídlo a potom usnul). Když je máš doma dvě, tak sama vidíš, že každé mimi je jiné. Říká se, že někdy se to srovná po šestinedělí, tak třeba budete mít štěstí a srovná se to právě teď. Na nějaké srovnávání režimu je fakt ještě maličká, ale jestli na to ještě máš (jako fyzicky a hlavně psychicky), tak ji můžeš přes den víc budit, at není vyspaná přes den a chrní v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
26.1.11 17:27

Ahoj,
gratuluji k dvojčátkům. Mám též, ale naštěstí už 13m.
Co si takhle vybavuji, tak ty začátky byli údšsný a zlomilo se to až v 6m, ale to asi nechceš slyšet.
Ten noční řev u dcery bych tipovala na tříměsíční koliku, co zkusit probiotické kapky?
Jinak u nás to bylo to stejné. Malý řval prvních pár týdnů, pak spal. Zatím celou noc nikdy, ale snad to přijde. Malá ta je jiný expert, začala dělat to co ta vaše a v noci nespala a řvala a řvala a řvala…nakonec to přešlo samo, asi za dva týdny. Dávala jsem teda ty probiotika a noci strávilo dítko v lehátku na krmení a já houpala a houpala…to nám zůstalo do dnes, hlavně když rostou zuby.
Tak pevné nervy, ono to jednou přejde. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
26.1.11 17:31

Nasim holkam je 5 mesicu a dnes v noci,jsme toho moc nenaspali,protoze nam popvidaly :lol: a ne a ne spinkat :mrgreen: . Neboj zvyknes si,mi jsme meli 2 noci,kdy byly vzhuru obe a naspavali pres den,bylo to silene :zed: ,Ted uz jsem si na nedostatek spanku asi zvykla :think: ,chce to vydrzet bude lip :palec: Ja noc,kdy spim 4 hodky povazuji za luxuuuus. Drzim pesticky,at je lip :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
26.1.11 17:33

mám 3 měsíční dvojčátka a na radu kámošky laktační poradkyně, která sama má dvojčátka jsme od začátku najeli režim - když se vzbudila na jídlo jedna, tak jsem nekompromisně vzbudila i druhou a krmily se vždyc spolu…cca ve 3 týdnech jsem začala koupat denně, aby zase měly nějaký odrazový můstek a když jsem začala mít málo mlíka a začala dokrmovat, tak půlnoční kojení jsem plně nahradila UM a odstříkala…takže režim..koupání, půlnoční UM a od půnoci, kdkoliv se budily na jídlo, tak vždy zhasnuto, jen malé světýlko, vždy vše potichu a přes den roztažený žaluzie, hluk, úklid vedle nich, hraní si s nima…a musím říct, že mají úžasný spaní…nají se v půlnoci a budí se až v 8. ráno! jinak ty probiotický kapičky doporučuju…taky jsem si myslela, že prdíky holky nemají a ejhle…ty probdělý noci byly prdíci a po nich se hrozně srovnaly! :palec: tak držím pěsti a určitě bude líp :palec:

• Citovat
  • Upravit
8940
26.1.11 18:08

Ahoj zakladatelko,
ja mam trimesicni holcicku a s obracenym rezimem jsme bojovali pres dva mesice. Nakonec zabrala jedina vec, dite hodne utahat, takze pres den chodime treba na 4-5 hodin ven. Hodne teple malou oblecu a utikame na prochazku a jsme venku co nejdele. Tyden jsem to takhle praktivala a rezim se obratil, ted uz spinka pekne v noci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.1.11 23:11

Já bych možná zkusila změnit značku mlíčka které jí dáváš na večer. Nebo jí zkus dát hypoalergení mléko. Pokud mají miminka s něčím problém, pak se to projeví hlavně večer. Třeba tu danou značku špatně nese a bolí ji bříško. No a když se nevyspí v noci, tak je pak jasný že to dohání přes den. Taky jsme měli bezespánkové noci. Můžu říct, že se mi malá budí do teď a to jí je už rok a půl, ale neboj, teď se zbudí max. jednou za noc. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
13.7.14 10:17

týdenní miminko v noci pláče, přes den spí

Ahoj holky, tak mame skoro tydenni holcicku a co jsme doma, tak pres den krasne spi a krmi se (kojim), ale vecer kolem 19.hod. to zacne - place a place, prestane to kolem pulnoci. nevim, jestli prdy ci co. nekolikrat se pokadi nebo prdi. tak asi jo. asi je jeste brzy nasadit napr. kapky BabyCalm ci neco podobneho, ze?! mely jste to taky tak nejak podobne nebo co to znamena?? je to docela mazec. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
13.7.14 10:19

@evulkanov kapičky klidně dej, dávají je i nedonošencům, babycalm jsou přírodní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
13.7.14 10:24

A jeste jen chci napsat, že si dávám pozor na to, co jím: staré pečivo, máslo, tvrdý sýr, maso na přírodno jen ze solí a kmín, brambor, banán. dnes chci zkusit vynechat pečivo, ale to nevím, co teda budu jíst:-( @Markéta80 opravdu, tak to je super. vyzkouším. jsem právě myslela, že to je až od 1 měsíce věku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
13.7.14 10:27

@evulkanov klidně kapej před každym krmenim, proč nechat malou trápit :hug: :hug: a i sebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
13.7.14 10:40

@evulkanov zkus před krmením masáž bříška, a cvičení s nožičkama…taky někomu pomáhá nahřívací polštářek a mastička „pupík“. Já pila laktační čaj-je tam hodně bylinek proti nadýmání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
13.7.14 10:42

@BaMaK zkousela jsem vse - trochu pomaha teplomer v zadecku. ale nechci ji ho tam davat vzdy. kojici caje take piju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
13.7.14 10:46

@evulkanov Na to jsou speciální trubičky v lékárně-jsou maminky které by se bez ní zbláznili. A jak masíruješ a jak cvičíš? Ukázal ti to někdo, nebo jenom děláš co ti příjde nejlepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
13.7.14 10:49

@BaMaK pritahuju nozicky k brisku nebo jak se jezdi na kole. masiruju dle hodinovych rucicek okolo pupiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí