Z ničeho nic špatně spinká :-(

755
23.1.11 19:56

Z ničeho nic špatně spinká :-(

Ahojky, chtěla jsem se zeptat, zda některá nemáte podobnou zkušenost jako já teď… Malému teď byly 4 měsíce, do 3 měsíců spinkal jako andílek - přes den dopoledne 2 hoďky, odpoledne i 3 hoďky, večer chodil spinkat kolem 19,00 hod a na kojení se budíval tak 2-3× za noc. Jenže už měsíc ze dne na den začal pěkně se spinkáním zlobit, přes den jsem ráda, že usne alespoň na hoďku,a to mu musím ještě 3× dát dudu, večer tedy stále chodí kolem té 19,00 hod a usne dobře, ale budí se už kolem 22,00 a pak skoro každé 2 hoďky, od 4 už tak po hoďce, někdy už ani neusne. Napadlo mě, že mu nestačí mé mlíčko, máme totiž trošku cvaldíka (skoro 8 kg :-) , porodní váha 4 kg) a tak jsem zkusila na noc Nutrilon rýžovou kaši, zblajzne jí 250 ml a stejně se vzbudí brzy… Je fakt, že jsem si zkusila odstříkávat a z obou prsou jsem vytahala 180 ml, takže opravdu mám málo na něj… ale zkouším dávat ten Nutrilon a stejně bez výsledku… :-( Taky mě napadly zoubky, ale už je to měsíc a po zoubcích ani památky… Jinak je ale Denísek spokojenej, přes den je usměvavej a plnej energie, i v noci se culí a nejradši by si hrál… :-) Takže nějakou nemoc bych asi vyloučila… Máte některá zkušenost??? :think: Možná to je ten růstový spurt, co je kolem 3. měsíce, ale říkám, trvá to už měsíc… … Jsem pak přes den úplně hotovson… :zed: Moooc se těším, až se zase pořádně vyspím :jazyk: jestli vůbec teda… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2691
23.1.11 20:39

ahoj..tak nevím,zda tě potěším,ale muj malej zacal taaaak moc spatne spat,trva to uz nejaky ten patek a to mu bude mesicu 9.pres den uz nekojim,jen v noci .usina kolem pul osme az osme a uz v 9 je vzhuru,to mu staci jen dudlik,ale po 22 hod uz je rev a chce jen prso.nam teda opravdu lezou zuby,ted druhy,ale to spani je horsi nez kdyz byl pidi mimi.hruza.takze o vyspani nemuze byt rec.vubec. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
23.1.11 21:13

Ahoj.
Máme teď něco podobného. Malý spal do necelých 3 měsíců v noci bezvadně - třeba i do 5 v kuse od půl 9, ale po Novém roce se to zničehonic obrátilo. Někdy začal vstávat kolem jedné a pak se budil v intervalech po 3 hodinách, tak jak je zvyklý přes den. Taky jsem zpočátku myslela, že mu možná nestačí mlíko, že to může být spurt (ale ten trvá max, týden - viz kojeni.net, ale právě po něm se děti rády v noci budí dál). Když jsem to řekla svému doktorovi, tak mi řek, že to pouze zkouší, že hlad nemá (když už jako malé mimčo vydržel tak dlouho) a že prso se má nabízet jako poslední možnost. Takže to zkouším, někdy pomůže dudel a hned usne, opravdu nemá hlad, ale někdy ne. Nicméně noční kojení není zrovna moc dobré a mělo by se postupně omezovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
23.1.11 21:14

nooo… tak to se mám tedy na co těšit :jazyk: Pořád tedy doufám, že se to nějak upraví… ale asi to ještě nějaký ten pátek potrvá… moje mamka má 4 děti a říkala, že to ani s jedním až takhle jako to mám já, nezažila… proto jsem se ptala tady, jestli někdo má zkušenosti… Ale každopádně děkuji za reakci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
23.1.11 21:21

Ha-ni, on mi právě už taky začínal spinkat i do 4 bez probuzení, postupně už prodlužoval intervaly, tak jsem jásala, že mám zlatíčko… :dance: A najednou tohle :nevim: Někdy zkouším dát místo kojení samozřejmě dudlíka, někdy to stačí a „ududlá“ se, ale někdy fakt neee… Taky jsem zkusila „ošidit“ čajíčkem, to zabralo :palec: , za to jsem pak nestačila měnit plínky… :roll: No blázinec… Jsem zvědavá, jak to bude tedy pokračovat dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
23.1.11 21:21

Mno, prostě zkus ho uspat aniž bys mu dala napít a pokud to neklapne, tak s tím asi nic nenaděláš. :nevim: Máte možná otesánka :mrgreen: Já jsem taky ze 4 dětí a máma s ničím takovým nemá zkušenost :think: Možná by ses měla zeptat co na to tvůj pediatr :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
23.1.11 21:22

Doktor říkal, že čaj nee. Že to bych byla úplně na stejném místě jako s kojením. Max. čistou převařenou vodu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
23.1.11 21:24

příští pondělí jdeme na očkování, tak se paní doktorky pozeptám, ale pochybuji, že mi v tom nějak pomůže… spíš si myslím, že v tom bude ten „otesánek“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
23.1.11 21:29

Nevím, každé dítě je samozřejmě jiné. Ale můj synovec měl ve 4. měsících 7,9 a rozhodně v noci hlady nevstával. Večer se potřeboval pořádně nabaštit a vydržel až do 6 do rána :roll: Tak uvidíš, přeji, ať se brzy umoudří /a to samé i sobě/ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
23.1.11 21:35

:lol: No tak nezbývá, než doufat… Ten čajík jsem přestala dávat právě kvůli tomu čůrání… Zkusím tedy uspat, jak se dá a až naposled mlíčko… Taky Ti přeji, ať se cipísek umoudří a aspoň trošku se vyspíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
23.1.11 23:04

Ahojky, klidne to muzou byt i zuby, rostou a boli hlavne predtim nez vyrazi ven, tzn. ze to muze byt dlouho predtim, nez jsou videt. Kdyz predtim tak pekne spal, tak to spis vidim na rozmar, to kojene deti proste delaji, tu kasi bych odbourala, procho zbytecne prekrmovat, kdyz tak pekne pribira?
Drzim palce, at se brzy vyspis!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
27.1.11 13:03

Ahojky můj malý spal do 3.měsíce také dobře a od 3 měsíce to bylo naopak. nějak jsem to musela vydržet ale srobnalo se to spal opět dobře (v mezích normy :-D ) ted mu bude 14 měs. a nedávno opět spával v noci docela špatně. zkusila jsem mu dát teplé mléko z medem před spaním a od té doby spinká dobře. tak mu to dávam každý večer. jsou nějaké vyjímky ale jinak noční spánek je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
27.1.11 20:02

pett09, tak to děkuji za uklidnění … :huban: Něco podobného jsem potřebovala slyšet… :palec: Zkrátka, že se to stává a časem se to zase srovná… :wink: Řekla bych, že už se to pomaloučku zase zlepšuje, sice se ještě budí, ale po papání hned usíná, takže to jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
28.1.11 09:35

hold musíš mít pevné nervy a vydržet. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie