Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím mamči, mám 18ti měsíční princeznu, která se v noci stále chová jako malé mimi. Budí se velmi často, i 4× za noc, vlastně už ani nevím kolikrát to je, už mi to připadá, že nespíme vůbec. Navíc poslední dobou je v noci navíc i 2 hodiny vzhůru, jako by nemohla zabrat. Spí ve své postýlce i když s námi v ložnici. Máme doma ještě 5ti letou treperendu, která snad už v půl roce spala celou noc. Myslíte, že to je tím, že spí stále s námi v ložnici? Nějak nemám odvahu jí přeštěhovat do pokojíčku, bojím se, že se budou holky navzájem budit:-( Máte někdo podobnou zkušenost? Nějakou radu? Mooooc děkuji za rady
Ahoj, mě se malý takhle začal budit v 9-10 měsících. A trvá to dodnes to mu je 13 měsíců. Sice v noci neponocuje , ale taky k němu vztávám tak 5-6 za noc , jak kdy. Bud chce dudel , nebo cajík a pravidelně ve 3 hodnky ráno dostává Nutrilon. Už jsem si na to zvykla , že v noci musím pořád vztávat. Ale taky by mě zajímalo jak dlouho to tak ještě bude.
Ahoj,nasemu je ted 16 mesicu a uz od narozeni spi dost spatne,jeste nikdy nespal celou noc v kuse ![]()
O te doby,co jsem v 9ti mesicich prestala kojit v noci,tak se aspon nebudi po 1-2 hodine.Vzbudi se i nekolikrat za noc(7-10×) ale jsou i noci,kdy treba jen 2×
zacne bulit,podame dudlik,nebo dame napit cajiku a spi vetsinou dal.Spi s nama v posteli…
Opravdu je možné, že ho budíte.. Za zkoušku nic nedáte, přestěhujte ho a uvidíte zda je nějaká změna.
Bud v klidu taky máme 18ti měsíční slečnu a ta v noci taky nespí a spala mi dvakrát za celou tu dobu celou noc. ![]()
Nám se malá do nedávna budila v noci i na jídlo, taky jí je rok a půl… Dneska už spí celéé noce, ale pobrečí si, někdy se vzbudí, že chce napít nebo dudáka, ale pití má v postýlce, takže se sama napije, jenže mě to pořád budí i to že se otočí… Chce to čas, každé dítě je jiné a každému to jinak dlouho trvá, nechci tě nijak znepokojovat, ale teta má pětiletého syna a ten se budil do 4 let… taky v noci ponocoval a neusnul do doby, dokud nešla spát i máma
holky děkuju za útěchu, malá se taky budí na pití, dávám jí teda jen vodu, protože, když jsem jí v roce přestala kojit,UM úplně odmítala, nechtěla se nikdy napít ani z dudlíku, takže jsem to po čase vzdali. na vstávání jsem si už zvykla, jen mě teď vyčerpává to ponocování
, nepomáhá ani si jí vzít do postele, to začne ještě více blbnout, je to pro ní asi děsný vzrůšo:-) Takže asi vydržet, nebo podlehnout namželovo nátlaku a přestěhovat do pokojíku, prvorozená tak spala sama už od půl roka a krásně. Nevím jestli je to jen můj případ, ala jsem na tu drouhou nějak mírnější, je přece pořád tak malá
![]()
Není to jen tvůj případ, většinou to tak prostě je, že to druhé dítko je více rozmazlováno…
Ahoj, naše malá má taky 18 měsíců a je s námi v ložnici. V noci se budí na kojení i 2×
Jindy se vzbudí až v půl páté…Nechci jí stěhovat, dokud jí kojím, ale doktorka říkala, že by to pomohlo od toho buzení. Že ví, že tam jsem a vezmu si ji k sobě. Tak to zkus, třeba to půjde hladce! Držím palce!
Holky..dejte mi naději..kdy Vám začali děti spát celou noc - Vám - které tu píšete že se děti budili? Malému je rok a půl, špatně spí od narození.. často se budí.. ale stává se i to že se vzbudí v deset večer a nespí do 5-6 do rána!!! to je na palicííí.. pomohlo něco?
@darkblack kolik mu je? on nemá nastavený režim, že se v noci spí - bere to tak, že je jedno, jestli je noc nebo den. Normálně bych ho několik dní nechala vyšťavit bez denního spánku, aby byl skutečně unavenej a tu noc potřeboval prospat - musíte mu ten režim udělat. Jako bohužel - jestli máte nespací děcko, tak s tím nic neuděláte, bude chodit třeba spát večer později a budit se bude brzo ráno, ale prostě noc každej člověk musí prospat - minimálně těch osm hodin on musí spát.
Mladší dcera nespavec, jako miminko prořvaná půlka noci a pak se budila klidně i desetkrát za noc. První prospaná noc byla v jejich dvou a půl. Sem tam se probudí jednou za noc.
Starší dcera nespavec, za noc i 20× vzhůru, od roku začala spát lépe, vzhůru tak 3× ale celou noc vtahu prospala snad až ve třech letech. Mladší je rok a půl, nespavec ještě větší. Nyní je vzhůru 3×-4× za noc. Kdy se zase vyspím, je ve hvězdách. Obě to jsou režimové děti, režim dodržujeme, ale obě závisláci na MM. A v tom je asi zakopán pes. Ale jestli od desíti večer nespí do pěti ráno, tak to je divné. Spí přes den? @darkblack
@darkblack Tak to je divne. Mam stejne stareho syna, budi se tak 2× 3× za noc, ale ze by nespal celou noc? Uz je dost stary, aby vedel, ze se v noci spi. Jak spi pres den? A kdyz se v tech 10 vzbudi a nechce spat co delate? Kdyz se syn vzbudi nerozsvicuji, jen septam ze se spinka, pokladam a usne.
To musi byt na palici nespat celou noc..
Obě děti začali pěkně spát, myslím celou noc, až okolo 3-tího roku, do té doby se budili 2×-3× za noc, ale zase rychle usnuli, celou noc vzhůru to neznám, jen pokud nebyli nemocný, ale to je něco jinýho