Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vím, že je zde nespočet diskusí tohoto tématu, ale ráda bych věděla, jestli má některá nějaký fígl, který pomohl, když dítě nechce spát. Kojení, odříhnutí, uspím a položím do postýlky, do 15 minut se začne merendit a plakat. A tak je to každý den už od narození. Jsou nám 2 měsíce. Kdy to vaše ratolesti přešlo? Jak to změnit?
Mě tohle dělají/dělaly obě děti, akorát spánek trval/trvá půl hodiny. Kromě noci a kočárku. Takže neporadím, jen podpořím, že u nás je to podobné.
Myslím to v dobrém, ale připrav se na nejhorší. My to máme pořád a já se bojím, že to bude až do důchodu.:(
U nás to samé, kromě toho když je na balkoně v kočárku-tam dá i 4 hodiny v kuse a vnoci spí a budí se tak po třech hodinách. Jinak přes den je taky snad do 20 min vzhůru- A holka byla taky to smí. Myslím že s tím ic neuděláš. Ten můj se nedá ani zaviinout a i tak se budil
U nás to byla ta půl hoďka spánku i v pevném zavinutí
Bez zavinutí nemělo smysl uspávat ![]()
jo ale aspoň v noci se Vám budí až po 3 hodinách. co bych za to dala. on bohužel řve takhle i v noci pořád.
Taky to tak máme, dva měsíce, nespí přes den víc jak půl hodinky vkuse…V kočárku ano, ale taky se semtam probudí a je nutné znovu uspat. Zavinutí nepomáhá. V noci teda vydrží - zatím
Ale jen když je u mě v posteli…