Noční buzení ročního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
18.8.06 11:21

Nocni buzeni rocniho ditete

Nazdarek, uz jsem fakt na pokraji sil, s mym rocnim klukem je to pres noc narocnejsi nez v sestinedeli. Jsem vzhuru temer kazdou hodinu, budi se, cestuje po posteli, leha si na me a z polospanku obcas zabreci. Byt prikryty neexistuje. Spani mam uz tak narusene, ze se budim i sama od sebe. V postylce uz nespi, protoze je na nej mala a „ukopal“ by se v ni. Nevim co ten neklid ve spanku znamena, pripada mi podivne to svadet jen na zuby. Mate nekdo podobnou zkusenost, kdy myslite, ze se to upravi k lepsimu?

Diky za radu i povzbuzeni

Klara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
18.8.06 11:25

Kláro, popisuješ přesně to co je u nás?
Jen s tím rozdílem, že zaplaťbůh ne každou hodinu, ale zhruba 5× za noc…v lepším případě jen 3×.....ale taky mě to trápí...... :(

Přikrytí neexistuje, jak ho přikreju a on to zjistí, vzbudí se začne se vztekat a konec. Tak ho prostě oblíknu do kalhot a dlouhýho body a stejně je studenej jak žába. Já se kolikrát v polospánku s hrůzou budím, že je mrtvej, protože takhle studený nemůže být nic živý :lol: :lol:

Mám mu dát na spaní mikinu nebo co???? Šílený, já se balím do deky a on se odkopává. Navíc cestuje, jeho postýlka je mu malá, 3× se otočí a máme ho v posteli…
Povzbuzení a radu prosím!!!!!
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
18.8.06 11:34

a co takový ten pytel na spaní? U nás aspoň trošku omezil „cestování“. Peřina neprošla, kolikrát byl i hlavou pod ní :roll: , s pytle se neodkope, má volnost, ale zároveň nemůže tolik cestovat. Mám zimní vyteplený a teď i letní jen takovou tenkou látku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
18.8.06 11:36

nocni buzeni

Pytel Vitek odmital jiz v 5. mesici, tak uvidime. Kazdopadne az se ochladi, tak to vyzkousim. Diky Klara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
18.8.06 11:50

Tak u nás je to dost podobné, trvá to tak už pár týdnů. Taky nám cestuje v postýlce, většinou ho musím znovu položit a přikrýt, protože jakoby klečí s vystrčeným zadkem a obličejem zabořeným do přikrývky. Občas se ze spaní rozpláče, ale nevzbudí se. Jen nevím, kolikrát vstávám, všechno dělám v polospánku - vstanu, otočím ho a vrazím dudlík a on spí dál…
Ale pořád to beru, že prospí celou noc, mohlo by být hůř. Třeba jeho vstávání a vyžadování mlíka před pátou ráno :( :(, to bych vraždila. A to mi spával krásně celou noc už od třech měsíců…

Netuším, jestli to jsou zuby (jeden se nám prořízl už včera a dneska byla stejně divoká noc) nebo hodně zážitků, které nedokáže zpracovat… Kdo ví… Snad bude brzo líp…

Dadla a noční divoch Vojta

P.S. Pytel u nás nehrozí, Vojta nesnášel svazování do zavinky už od porodnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
18.8.06 11:57

Ahoj holky, náš malej se taky v noci budí, u nás teda zabere dudel nebo flaška s mlíkem. Spinká sám v pokojíku, tak to cestování po postýlce neslyším, teď jsem s ním musela spát v jednom pokoji a celou noc kopal do šprušlí. :( Na noc ho oblíkám tepleji, protože je pořád odkrytej. Snažím se odbourat to noční pití, ale nějak se mi to nedaří. Pokud mu hned strčím flašku, tak ji vypije a spinká, ale pokud ho nechám chvilku vyřvat, tak né a né zaspat. Už jsem z toho celá unavená. Jednu dobu už spinkal celou noc bez pití, jen se někdy vzbudil, protože mu vypadl dudel. Ale teď to začalo znovu, dvakrát někdy i třikrát se vzbudí na flašku. Kdyby jste měl někdo radu, jak odbourat noční pití, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
siloenka
18.8.06 12:50

uz jsem si zacinala myslet,ze takovehle problemy mame jenom my. Danysek do pul roku spal od deviti do peti rano,pak mu stacilo mliko a spal do deviti. a ted? uspat jde pouze v kocarku v postylce dostava hystericke zachvaty, vstava, sedi a opravdu desne u toho rve, u nas v posteli zase po nas leze a pak si sedne a breci. takze uspavani opravdu jen v kocarku. pote ho prenesu do postylky, obvykle na nekolikrat, protoze kdyz to zjisti, zacne opet rvat. v noci se budi asi patnackrat, nekdy zabere caj a hlazeni ale nekdy opet putuje do kocarku. taky jsem z toho zoufala, posledni dve noci se budil uz jenom jednou na mliko, ale predchazelo tomu zkouseni usapavani v postylce, kde se poradne vyrval tak asi byl hodne unaven. nevim. kazdopadne nejsem kdovijak stastna ze konecne spi, kdyz to je vecer za takovou cenu :(…co ja bych dala za nocni piti, jen kdyby potom usnul…neni vyjimkou, kdyz v noci spim jen dve hodiny a pres den se prirozene taky nevyspim… achjo…poradte.

• Citovat
  • Upravit
siloenka
18.8.06 12:52

zapomela jsem dodat, ze perina u nas taky neexistuje, bud ji dam opravdu v hlubokem spanku, ale stejne je za chvili odkopany, nebo proste vice oblekam. cestovani po postylce u nas taky probiha. nejcasteji se uvelebi do polohy na sirku postele a to pak desne breci, protoze mu je samozrejme mala.....kdybyste na to nekdo mel nejaky uzasny univerzalni recept, tak sem s nim :o))

• Citovat
  • Upravit
1078
18.8.06 12:56

Ahojky,

tak u nás to taky tak bylo. V 10 měsících jsem rezignovala a malá se přesunula ke mě do postele. A budila se 5-12× za noc. Deka nepřichází v úvahu, takže ji oblíkám do overalu a jde to. Jinak je od mala nespavec. Vypozorovala jsem, že je to převážně tím, že ji lezou zuby. Kritické období jsme měli, když ji lezly 4 stoličky najednou. Nyní taky pláče ze spaní, ale je to lepší. Opravdu se to zlepší. Vydrž

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
18.8.06 13:04

Ahoj, zrovna včera jsem tu hledala nějakou podobnou diskuzi :-). Já jsem před dvěma týdny usoudila, že už nechci, aby Klárka usínala zá:,–(ně jen se mnou v posteli několikrát za noc, tak jsme se s manželem přestěhovali do obýváku a nechali tam Klárku samotnou. A když už jsme byli v tom, tak jsme jí rovnou sebrali i dudlíka. Trvalo asi čtyři dny, kdy tam řvala při každým probuzení. Ještě jsem jí v noci dvakrát kojila, tak jsem se v pondělí rozhodla, že i s tím skončím, že jí budu kojit jen ve dne. A od tý doby jsem stávala častěji a častěji, včera v noci jsem se nevyspala skoro vůbec, takže v noci na dnešek jsme se zase přestěhovali k ní, zase jí dvakrát v noci kojím a vždycky pak hned usne. Konečně jsem se trochu vyspala.

Usoudila jsem, že se to časem spraví samo, že to tak prostě nechám.

Holky, přeju Vám pevný nervy.

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.8.06 13:17

Ono to fakt není jednoduchý, ale myslím, že jako první při změně režimu je třeba brát v úvahu ty zuby či jestli na prcka něco neleze. Kolem toho roka třeba nám lezly stoličky a bylo to fakt šílený. Doslova a do písmene.
Ovšem pokud jsem si myslela, že jí neroste nic, tak jsem to neřešila a nechala vyplakat. Nebo jen trošku vody. V nejhorším pochovat a uspat (odvykla jsem jí v roce na UM v noci a nechtěla jsem to znovu „naučit“). Přikrývání bych řekla vadí spoustě dětí. Dávám pidislabou deku a když se odkope, spí odkopaná. Teď v těch vedrech spí v tričku a ponožkách, v těch pařácích i bez ponožek a v zimě v pyžamku a když se odkope, no co nadělam. Budit jí přikrýváním dokola nebudu, většinou na dece stejně spí. \a zimou se nebudí.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
18.8.06 15:52

Tak u nás taky to samý…neporadím jen si při:,–(ím… :D
když padám na hubu zapnu emimino a jemi líp.....je nás povícero tak co nebude to trvat věčně :D …jéééé tak to chci vidět 3,30 ráno jestli budu mít ten optimismus až mě bude malej kopat do hlavy,brečet se zavřenýma očima lozit po mě a prso mi natahovat na druhou půlku postele :cry:

jany ..........nechali tam Klárku samotnou. A když už jsme byli v tom, tak jsme jí rovnou sebrali i dudlíka. Trvalo asi čtyři dny, kdy tam řvala při každým probuzení. Ještě jsem jí v noci dvakrát kojila, tak jsem se v pondělí rozhodla, že i s tím skončím........

tak todle mi teda připadne dost drsný…nebo jenom drsně napsaný…??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
18.8.06 16:26

Ahoj, tak já mám zkušenost, že většina „potíží“ se nakonec vyřešila úplně sama a bez traumat, i když to teda trochu déle trvalo (potřeba uspávání, nesnášení kočárku…). Noční buzení máme taky pořád, kolem roku se mi dcera budila třeba i šestkrát za noc :roll: a uspat se nedala - bylo to nejspíš hlady, protože v té době se mi ztratilo MM a nakojit jsem ji nemohla; začala jsem dávat UM a tak jsme na dvou buzeních za noc… Díky bohu za ně (tedy za to, že vstává jen dvakrát!). Utěšuju se, že v šesti letech už jí určitě flašklu v noci dávat nebudu, že si v případě hladu dojde sama do ledničky… :lol: Vyřvat ji nenechávám, to jsme kdysi zkoušeli a nefunguje to; tak prostě čekáme a doufáme, že to - jako zatím všechno - nějak přejde samo.

Ale i tak přeju všem „akčním“ maminkám nespavců hodně úspěchů! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
18.8.06 20:58

Amálka nám tohle předváděla, co jsem ji přestala kojit v 15m. Pak jsem koupila spacák a dávám ji do něj až spící, umí si ho sundat. Převrací se, ale je v teple. Padá na šprušle, je zamotaná všelijak, ale to neřeším. Občas v noci kníkne, tak jí řeknu, že klid, spíme, nic se neděje a ona usne. Nedávám pít než v horečce, občas dám vyčůrat, když chce. S náma v posteli by to nešlo, nevyspali bysme se.

Ono je to přejde.
cifka
""http://b3.lilypie.com/5AyAp2/.png:http://b3.lilypie.com/5AyAp2/.png /> ""http://b1.lilypie.com/LYuzp2/.png:http://b1.lilypie.com/LYuzp2/.png /> ""http://bd.lilypie.com/su5tp2/.png:http://bd.lilypie.com/su5tp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
18.8.06 21:52

Holky, tak jak to tady čtu, tak zřejmě nemají cenu nějaké vyřvávací metody. Já jsem na to měkká, párkrát jsem to zkusila, ale po 10 minutách jsem malému stejně tu flašku dala. Taky si říkám, že to snad zase přejde samo když už mi spinkával celou noc. Jen kdyby pak člověk mohl dospat alespoň přes den. U nás docela pomohlo i to, že od 6 měsíců spává sám v pokojíku, mám lehký spaní, takže jsem vždy slyšela každé jeho otočení. Tak vám přeju pevné nervy, věčně to trvat nebude! Jen se hrozím toho, že pak přijde druhé a bude to nanovo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí