Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte vy mé rádkyně, prosila bych o radu.
Máme dvoua půl měsíční dceru a noci ve spán ku hrozně cestuje v postýlce. Dnes v noci jsem ji musela asi čtyřikrát posouvat do prostředku postýlky. jednou je natisknutá na bočnici, podruhé je zase v rohu atd. Nevím jestli je to normální a nebo jestli ji něco netrápí. Když spinká v obyváku v postýlce nebo v kočárku tak to nedělá. Pěkně spinká a nevrtí se. Objednala jsem polohovací válečky, myslíte, že to pomůže??
Děkuji za rady a mějte se Jana ![]()
Ahoj, náš malý to dělával taky. Válečky jsem používala, protože jsem se fakt bála, aby neskončil někde přimáčklý pod peřinou
Teď má skoro 10 měsíců a sem tam pořád cestuje. Nejradši se přimáčkne na mantinel anebo se roztáhne na šířku. Vyřešila jsem to tak, že u hlavičky má mantinel, u nožiček kojící polštář
Moje babička tvrdí, že děti spí rádi na šířku… Už to neřeším. Prostě ho předtím, než jdu spát, zpátky vyrovnám a pak si zas dělá, co chce… S válečky jsem byla klidnější i proto, že ležel správně na boku nebo zádičkách a nehrozilo, že se otočí na bříško a SIDS. Markéta
Ahoj, já polohovací válečky taky používám, aby zůstal na boku, ale cestování to nepomůže. Ondra má tu matraci trochu nakloněnou kvůli ublinkávání a taky ho najdu úplně dole a nalepenýho na mantinelu. Ale nevadí mu to, buď ho posunu, nebo ho nechám tak.
Když spí tady na sedačce, tak se taky ani nehne ![]()
Válečky jsou dobré, ale všemu nezabrání. Já je nejvíc využiju na kojení, protože ležím a Ondra mi pak pěkně drží na boku.
Honzík to dělá do teď. Kolikrát se vzbudí v noci že je nějak někde zmáčknutej. U našich spává v klasické posteli, ale už několikrát spadl, tak je pod postelí vždy matrace.
Naše malá dračice je taky cestovatelka. Jako mrňavou jsem ji zavazovala do zavinovačky a polohovala ve válečcích. Od 3 měsíců zavinovajdu rozkopla i s mašlí, válečky se válely po postýlce a mrňavku jsme nacházeli tu s nožkama zkrz šprušlíky, tu obličejem nalepenou na dřevěném čele. Vyzkoušeli jsme ledacos, osvědčila se nám kombinace spacák a kojící polštář (podkova) jako mantinel. Tak spí do svých nynějších 6 měsíců.
Bára F.
Renatka začala taky pěkně cestovat. Přestěhovala jsem jí z košíku do postýlky a většinou ji najdu s nohama skrz šprušle venku a většinou uplně naopak jak jsem jí tam dala. V noci spí ve spacím pytlu a je obložená kojicím polštářem a stejně cestuje. ![]()
Leuska taky cestovala ve spacim pytli, ale trvalo to jen tyden. Ted mame jinou novinku. Usne jen s hadrikem na hlave. Taky parada!
Kamaradky dcera spi uz rok s plinu na hlave a jen tak ze srandy to hodila na tu moji, no a ta hned usla a od ty doby si ji vyzaduje taky. Takze diky Moniko!!
![]()