zpomalená peristaltika, brekot u kojení

4
22.9.07 18:43

zpomalená peristaltika, brekot u kojení

Ahoj, ráda bych se zeptala, jestli někdo neměl stejný problém a neuměl by mi poradit. Mám plně kojeného dvouměsíčního syna ( resp. 2 měsíce a týden). Bohužel už asi před třemi týdny začal mít stolici co tři dny, poslední rekord je 7 dní. Během tohoto období se mi stále častěji stává, že kojíme tak 5, 7 minut a malý začne strašně brečet a kopat nožičkama, šermovat tlapkama. Je úplně nepříčetný, dlouho trvá než se zklidní a následně se ještě dokojí. Jsem z toho brekotu nešťastná a nevím jak mu pomoct. Trubičkování stolici nevyvolává, malý má sab simplex i babycalm. Prdíkuje normálně a bez problémů, bříško tvrdé nemá. Konzultovala jsem to s lékařkou, ale dostalo se mi takových rad, že uvažuju spíš o změně lékaře („máte mále mléka.....“ …malý mi přibral za tři týdny přes kilo a prsa mám úplně nalité........).Mimo jiné mi lékařka řekla, že má asi zpomalenou peristaltiku střev… Nesetkal se s tím někdo? Neporadíte mi čím mu můžu pomoct…

Děkuju dopředu.

Markuša + Matyášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15326
22.9.07 18:51

Markuško,
já myslím, že ten první problém s odmítáním prsa bude bojkot kojení,
tady máš k němu diskusi:
http://emimino.cz/modules.php?…
Kakání jednou za sedm dní je uplně kojeného dítěte v normě, tvůj malý prcek prostě beze zbytku spotřebuje mlíčko a nemá co kajdit :lol: . Moje první Klárka kakala cca 4× denně a druhá Petanka jednou týdně, z čehož jsem byl taky nervozní, ale pak jsem si na netu našla, že je to v pořádku.
Pevné nervy s kojením, člověk by z toho někdy zešílel, že jo… :roll:
Pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
22.9.07 21:21

Markušo , co to máš za lékařku???? Miminko Ti za 3 týdny přibralo 1 kg a ona Ti řekne, že máš málo mléka??? To si děláš legraci, né???
Moje doktorka je fakt super ženská, říkala, že plně kojené miminko nemusí kakat hodně dlouho a že její zatím dosavadní rekordní miminko :D nekakalo skoro 20 dní a bylo v naprostém pořádku, prostě všechno mlíčko spotřebovalo :lol: Takže buď v klidu, jestli Ti dlouho nekaká…a jak je vidět mlíčka máš dost i když malý pije chviličku, tak mu to evidentně stačí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.07 21:34

Ahojky,
s tím kakáním se netrap u miminka se to často mění.Ze začátku je to několikrát denně a pak je to čím dál méně.Moje Verunka taky nekala třeba i několik dní.
Dále s tím kojením jsme se také strašně moc natrápili,malá taky strašně plakala.Začlo to tak od 2měsíce a končí to tak 5-6 měsíc.Také jsme používali Sab simplex i Babycalm,ale nepomáhalo to .I hoemopatika jsem zkoušela.Ale nic nepomůže pouze jenom trpělivost a pevné nervy :) Nic víc nedokážu poradit.Pokud miminko přibírá,tak to neřeš,hlavně nepřestávej kojit,byla by to škoda :)
A to plakání,myslím,že to je tím bříškěm,že je to prostě trápí.Možná ještě pomůže kojení v leže-zkus to.

papa a pevné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
23.9.07 08:54

holky děkuju moc, ten odkaz na diskuzi o bojkotu kojení mě hodně uklidnil, přesně tak to probíhá u nás. taky na chvilku přestanu, dám dudina a pak znova. tak to jsem ráda, že se nic zá:,–(ního neděje, budeme kojit dál. a výměnu doktorky opravdu zvážím, protože to, co jsem psala, mi fakt řekla…

děkuju, děkuju, děkuju,

klidnější máma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
23.9.07 08:55

holky děkuju moc, ten odkaz na diskuzi o bojkotu kojení mě hodně uklidnil, přesně tak to probíhá u nás. taky na chvilku přestanu, dám dudina a pak znova. tak to jsem ráda, že se nic zá:,–(ního neděje, budeme kojit dál. a výměnu doktorky opravdu zvážím, protože to, co jsem psala, mi fakt řekla…

děkuju, děkuju, děkuju,

klidnější máma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
23.9.07 10:49

Přesně to co popisuješ jsme měli s Honzíkem. Doktorka mi napsala ricinus communis, ale už nevím dávkování a ředění. Užívala jsem to já a byl ze dne na den klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
24.9.07 11:26

Ahojky,
netrap se vůbec típ jestli máš málo mléka. Za čas se tvorba mléka srovná a prsa ani nebudou nalité a stejně tam mléka bude dost. Malý ti krásně přibývá, takže není důvod se tím trápit.
Měli jsme něco podobného a bylo to to, že se Jája vztekal, že to mlíčko neteče tak rychle jak chce. První mlíčko úplně stříkalo a on lokal, až se zakuckával, ale po pár minutách až to tak neteklo a to se začal vztekat. Chce to vydržet, přejde to, bude mít víc síly a mlíčko si hezky vysaje.
Já ho zkusila dát k druhému prsu a byl klid, protože tam to mlíčko zase teklo proudem :)

Kakání i 1× za týden je normální, mlíčko asi stráví, tak míň kaká.

Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
24.9.07 11:43

Pokud začíná plakat po pár minutách krmení, řekla bych že ho bolí bříško, kojením se celá trávicí soustava uvede do chodu, když se leje ze shora, musí se to dole posunout, naše malá se v tomhle věku pokadila při kojení vždycky a když ne, byl řev.
Na bříško (tzv. tříměsíční kolika) je spousta rad a triků, vyzkoušej:

• cvičení nožkama, až po úplné srolování kolínkama k ramenům, alespoň 10 min, chvíli trvá než se rozhýbe
  • nahřívání bríška, máme z DM polštářek naplněný třešňovýma pecičkama, ten se dá na 1min do mikrovlnky a pak na bříško, vydrží hřát docela dlouho a k tomu pocvičit, naše máti nám dávala čerstvě přežehlenou plínu
  • zahřátí celého mimi v teplé vodě, pokud máš vodníčka jako my, napusť vaničku jako normálně a připouštěj opatrně teplou až dokuď snesete…
    Neboj, z kolik se vyroste, až miminu zesílí břišní stěna, poradí si s vyprazdňováním samo…
     Bára
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
24.9.07 13:12

poloha při kojení

ahoj,
moje obě děti bolívalo bříško a ještě dnes máme problémy s kakáním, ale asi jiného druhu…
Nejhorší to bylo s dcerou, ta mi probrečela fakt hodiny a taky to začínalo u kojení. Docela se mi osvědčilo, když jsem si jí při kojení trošku „srůlovala“. Nevím jinak, jak to říct, prostě během kojení jsem jí skrčila kolínka k sobě, aby to šlo líp ven…
Dokonce se nám jednou stalo, že se nemohla napít vůbec, tak jí to bolelo. Nakonec jsme to spolu vymyslely nějak na bříšku, že jsem ležela s podepřenou hlavou a ona na mě na bříšku. Přišlo mi, že to musí pro ní být hrozně nepohodlné, ale nestěžovala si a napila se fakt po hodinách, kdy to prostě nešlo…

Nedostatek mlíka je v Tvém případě evidentně blbost… :-)

Hodně štěstí, trpělivosti a pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
24.9.07 20:59

děkuju všem moc za reakce, jsem opravdu zvědavá, co se bude dít úderem třetího měsíce. je fakt, že prdíky jsou už teďka celkem v pohodě (musím to někam zaklepat…) a to kakání se snad upraví, kojení se rozhodně nevzdám, mlíka mám tolik, že když si mladý trochu přispí přes limit, tak mi mlíko při předklonu teče samo :-) zkoušíme teď při kojení tu uklidňovací přestávku a zatím to celkem funguje, tak uvidíme.

nožičky při kojení moc krčit nemůžeme, zkoušela jsem a matýsek se děsně vzteknul, tak ho nechci prudit ještě víc, než už ho prudí jeho bříško..

ty děti jsou fakt adrenalinový sport :-), ale krásnej

m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí