Naušničky ano či ne?

460
17.9.07 10:38

Naušničky ano či ne?

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat jaký máte názor na naušničky. Říkám si jestli nechat bez naušnic ať se malá pak rozhodne sama jestli je chce nebo ne, ale zas je to pěkné když má holčička naušničky. Nerada ji vystavuji stresu a mám strach z komplikací po propíchnutí. Kamarádka mi říkala že byla s malou ve zlatnictví a tam ji naušničky nastřelili, ale doktorka mě z toho zrazuje. Jenomže malá od kamarádky ani nevěděla že jí něco pichali. A komplikace neměla žádné, tak nevím jak to udělat co nejšetrněji a jestli vůbec. Napište mi svůj názor, třeba budu mít pak snažší rozhodování. Díky Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1762
17.9.07 11:17

U nás se náušnice nenosí, já jsem měla období,kdy jsem je chtěla, ale nakonec jsem bez nich. Teď o tom začla Klárka (4), tak to zvažujeme. Je fakt, že si hodně lidí myslí, že jsou to kluci. Nechám to na nich, ať se rozhodnou.
 Halka

Možná by bylo dobré tam přidat hlasování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
17.9.07 11:25

Holky, kolikrát to chce, si najít starší diskuze, konkrétně na toto téma jich tu je velice dost…stačí dát „hledat“ a napsat klíčové slovo v tomto případě - „naušnice“ nebo „naušničky“ a vyhodí to asi „milion“ diskuzí…

Jedna z nich je např.

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
17.9.07 12:24

Pokuď naušnice, tak je dobrý dát je do 6 měsíců věku, po půl roce se začínají vytvářet akupunkturní body a už to není moc dobrý…info od naší pediatričky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
17.9.07 12:49

Ahojky, taky jsem původně chtěla malé náušničky dát, ale nakonec jsme se s manželem rozhodli opačně. Bude-li chtít, ať se rozhodne až bude větší. Má je doma koupené. Jak píše Pavlička, jsou tu diskuze na tohle téma a mně zaujal jeden názor, cituji: „…že je to onanie pro babičky…“. Trochu drsně řečeno, ale celkem pravdivé. Je fakt, že takhle malé miminko má náušnice na nic. To jen babičky a okolí se tetelí, „jak to té malé princezně sluší…“ :roll: :roll: . Ale je to samozřejmě každého věc. Příjemné rozhodování přeji.. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
17.9.07 13:08

Nevím,proč by to mělo být jen kvůli babičkám.

Já kolem sebe nemám ženskou,která nenosí náušnice,tak pochybuji,že Kačka bude jiná.
Myslím,že je lepší,píchnout náušničky miminku než pak stresovat odrostlejší dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
17.9.07 13:12

Ahojky Evičko a ostatní.
Evi - jestli Ti můžu poradit… co je šetrné - tedy dle slov mojí kámošky. Moje kamarádka má tatínka doktora,
a ten nastřeluje dětem náušničky z chirurgické oceli. Jsou hezké (takové pecičky), a hlavně nezpůsobují prý tolik komplikací a nemusí se s nima točit. Samozřejmě po nastřelení se musí chvíli mazat Framykoinem (myslím, snad jsem nepopletla mast).
Ale prý je to šetrné.
OVŠEM z osobní zkušenosti nemohu bohužel radit.
Já sama jsem „chronický a nevyléčitelný nenositel náušnic“ :lol: nemám vůbec píchnuté dírky. Jediná příležitost, kdy jsem si vzala jenom klipsy, byla naše svatba :lol:
Náušnice se mi na ženách líbí, ale nedokážu prostě jít, nechat si propíchnout ucho a pak do něj ještě strkat náušnici. Zkrátka ne (fakt nevím proč, ale je to tak).
A tak ani naše malá nemá náušničky. Přesněji řečeno, má, ale ve skříni v krabičce.
Obě babičky jsem už během těhotenství připravovala na to, že náušnice prostě nebudou. Ale dostali jsme je od tety.
Už jsem ve městě potkala spoustu holčiček bez náušnic. Můj názor je, že náušnice ženu ani holčičku nedělají.
Holčička je holčička, s náušnicema nebo bez.
Pokud se Ti nepodlomí kolena a nebudeš na omdlení při představě prostřeleného ouška (jako já), tak si je klidně pořiď.
Je to fakt jen na Tobě, a kdyby ses je rozhodla nedat, tak z Tvé holčičky se určitě nestane přes noc kluk. Řešení a připomínky důchodkyň a potencionálních důchodkyň „jaktože nemá náušničky“ pouštim jedním (nepropíchnutým) uchem dovnitř, a druhým (nepropíchnutým) uchem ven.
Jinak ale - když odhlédnu od své fobie z čehokoli propíchnutého, tak myslím, že náušnice u holčičky jsou úplně normální a že to není žádné trýznění.
Prostě je to každého věc.
Akorát se mi pak teda možná stane, že mi malá vynadá, že jsem jí to nenechala píchnout.
No ale to se nedá nic dělat.
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.9.07 14:15

Já je jako malá píchlé neměla a bylo mi to fakt hodně líto… Píchla jsem si je sama ve čtrnácti v koupelně - a právě proto je moje dračice mají - až na Elču, ta půjde po prvním očkování.

Ale není to nic zá:,–(ního - možná kdybych je jako malá měla neměla bych potřebu je holkám dávat… A přiznávám, že neregistruju, kdo v okolí náušnice má nebo ne.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21601
17.9.07 17:38

tak já jsem ani nepřemýšlela, že bysme náušnice nedali. spíš jsem uvažovala o způsobu a po zkušenostech z klasického píchání bych už příště (teda pokud někdy bude a bude to holčička) nechala náušnice nastřelit. je to šetrnější a bývá méně komplikací. nastřelení dělá buď dětský doktor nebo ORL. záleží jak kdo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
17.9.07 20:30

Díky všem za odpovědi, to nastřelování dělají normálně na ORL, nebo jen někde? Já jsem si nechala v 16 nastřelit druhou dírku do ucha a vůbec to nebolí, nejhorší byl ten strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.9.07 20:31

Náušničky každopádně ANO, už proto, že po třech synech holka, tak aby byla bez bylo nemyslitelné.Ne ale vážně. Když někdo volá po tom, ať se rozhodne sama, jestli jo nebo ne, kolik z vás se dítka ptalo na to např. jestli chce být pokřtěné. Ne nejsem nikterak věřící a taky jsem byla jako malá bez mého souhlasu pokřtěná a když jsem se ptala proč, odpověď byla, protože se to tak dělalo. Mít nebo nemít náušnice je věcí každého a záleží na jeho názoru, u nás byly holky vždy s náušnicemi, bývalá sousedka to zase odsuzuje a nikdo do nevím kolikátého kolena je u nich nenosí. Malá je měla píchnuté (protekčně) v 6ti týdnech a kdysi dokonce chodily holčiny s naušnicemi už z porodnice. Nany

• Citovat
  • Upravit
932
17.9.07 21:37

Evi,

Aničce nastřelila uši pediatrička, i s náušnicemi to vyšlo na cca 350,–, komplikace žádné - ouška byla trošičku zarudlá jen v den zákroku a Anička zaplakala jen při nastřelení samém, ale spíš proto, že jsme ji „znehybnili“. Náušničky byly moc hezké, z oceli, trošku pozlacené, se zirkonem a měla je skoro do dvou let. Jinak nastřelení se má provádět až po absolvování první dávky hexa, ale pokud možno co nejdřív, dokud si to dítě moc neuvědomuje (později si jednak může za ouška často tahat, jednak si může pamatovat nepříjemný zážitek).

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.9.07 08:47

Re: Naušničky ano či ne?

Zdravím Evu,
když jsem byla malá tak jsem do 15 let neměla naušnice a docela mi
to vadilo, zvlášť v době kdy jsem měla krátké vlasy mi někteří lidé říkali
„chlapečku“. Takže v 15 letech jsem si je sama nechala nastřelit ve zlatnictví a od té doby je stále nosím.
Své holčičce Adélce jsem proto nechala v 5 měsících nastřelit naušnice
u našeho pediatra. On momentálně nastřeluje naušničky „plastové“, což
mě nejdříve překvapilo, ale prý to je mnohem šetrnější než zlato. Po pár
měsících nošení jsem malé naušnice vyměnila za naušnice z bílého zlata
a nemáme s tím žádné problémy.
Já jsem rozhodně pro naušnice.
Ahoj Lenka

eva5511 píše:
Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat jaký máte názor na naušničky. Říkám si jestli nechat bez naušnic ať se malá pak rozhodne sama jestli je chce nebo ne, ale zas je to pěkné když má holčička naušničky. Nerada ji vystavuji stresu a mám strach z komplikací po propíchnutí. Kamarádka mi říkala že byla s malou ve zlatnictví a tam ji naušničky nastřelili, ale doktorka mě z toho zrazuje. Jenomže malá od kamarádky ani nevěděla že jí něco pichali. A komplikace neměla žádné, tak nevím jak to udělat co nejšetrněji a jestli vůbec. Napište mi svůj názor, třeba budu mít pak snažší rozhodování. Díky Eva
  • Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.9.07 10:13

My jdeme dneska odpoledne na náušničky k naší pediatričce, myslím, že je nastřeluje, ale podrobnosti dodám až po zákroku:-) Hrozím se toho, jak to zvládnem, malá je skoro půlroční, no ale myslím, že by na ně stejně dřív nebo později došlo, a tak to chci mít za sebou. Modlím se, aby to pro ni žádné trauma nebylo a věřím, že nebude.

Každého věc to je a diskuzí jsem na to četla milion, včetně té, kde jsou náušničky přirovnávané k obřízce. No něco na tom je:-) Stejně jako na křtění:-) Nikdo tady nezmínil žádné hrozící zdravotní komplikace a to je, myslím, ze všeho nejdůležitější :!

• Citovat
  • Upravit
583
18.9.07 10:43

naše starší dcerka je má-a několik jejích kamarádek, co je nemají, se pořád ptají Proč? takže jim je nechávají maminky dávat, ve 3 letech už se dítě pěkně škube, protože je sice chce, ale bojí se bolesti, neví jak silná bude
a mladší už taky- dneska ráno jsme byly na ORL..
já celou noc nespala, vystreslá, ale dítě to zvládlo OK..
v ČB to dělají hned v porodnici když rodiče chtějí, naše malá se narodila v ČK a tam ne - prý doporučují až cca ve 2m, novorozenec je prý několikanásobně citlivější na bolest
Někteří Dr zase říkají, že až po prvním očkování.. prostě, co doktor, to jiný názor.. mmch, byla docela dřina sehnat někoho kdo jí to aplikuje, naše dětská Dr to nedělá, že by se jí pak děti bály

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí