Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, naše malá včera spadla a tekla jí z pusy krev, teď ráno se mi podařilo se tam podívat a má asi urvanou uzdičku… asi na nic nečekat a jít k zubaři, že…Chudinka…Teď je ale ještě brzo, jsem z toho špatná…
Ahoj, tak nám se to stalo také, a když jsme krvácení zastavili, tak mi Dr. po telefonu řekl, že pokud jsme krvácení zastavili, chodit nemusíme. Takže jsme nešli a ono mu to srosto po nějaké době samo.
Jo a ještě říkal, vyplachovat pusinu heřmánkovým čajem, na zklidnění.
Ahoj, snad te trosku uklidnim. Malymu se to stalo asi pred mesicem, volali jsme na pohotovost (byla nedele), rekli at jedem. Doktor se tam na nas dival rekneme nemile, proc s takovou blbosti jedem. Ze to neni na siti (jak to ja asi poznam) a ze se to za par dni zahoji. K zubari jdeme za dva tydny tak ji to jeste reknu, ale urco to bude dobry, protoze uz to ma zahojeny. Nakonec z toho bylo dobre to, ze se mu konecne prorazili nahore zuby, ktery mel natekly uz asi dva mesice a s horeckama sme bojovali porad. Ty hned prestaly
Asi bych chvili pockala (par dni) a kdyz by se to nelepsilo, nekam bych skocila.....
Zdravím,
naší dceři se to také nedávno stalo. Dcerku to snad ani moc nebolelo. Tedy samozřejmě bezprostředně po zranění plakala, ale druhý den jsme v pohodě vyčistily zoubky a za pár dní se to samo zahojilo. Otok je dobré ledovat.
Ještě poznámka. Je moc důležité zkontrolovat, zda neutrpěly nějakou újmu zoubky. Pokud ano a zoubek je venku, zkuste jej ihned zatlačit zpět na své místo. Mléčný zoubek se může ještě „chytit“.
Hezký den bez pádů.
Kristýna
Ahoj holky,tak nám se to stalo taky.Malý se chtěl chytit polštářku na židličce,ale polštářek letěl s ním.Spadl na záda a hlavičkou se bouchl o sporák.Byl hrozný pláč,nikdy takhle neplakal.Věděla jsem , že je zle a utíkala k němu.Jenže já mu kontrolovala hlavičku a on mezitím se ke mě tulil a zakrvácel celé rameno.Krve bylo strašně moc a já se bála aby to nebyl překousnutý jazyk.Mamka je zdravotní sestra,tak se na něho mrkla a říkala,že s tím se nikam nejezdí a ani s překousnutým jazykem
.Hned mu to oteklo,ale za dva dny to bylo fajn. Byl to náš první úraz a doufám že na dlouhou dobu poslední.Krve by se mě v tu chvíli nedořezalo.Hezké uzdravení
Ahoj, mi jsme to měli už několikrát (třeba pětkrát určitě
), malej je prostě ďábel. To sroste samo, neboj, jen zastavit to krvácení…
Držím palečky ![]()
Zdravím Vás a jdu si pro radu ![]()
Dcera se narodila se skrácenou podjazykovou uzdičkou, nakonec jí to nešmikli, když se uměla přisát, no ale nyní jí jsou 4 měsíce a uzdička se jí natrhla sama. Má to trochu červený a upuchlý, myslím, že návštěva doktorky snad není nutná, proto mě zajímá vaše zkušenost, co jste dělali, jestli se to zahojilo samo, nebo jste přece jen k doktoru šli. Jdem za 14dní na očkování, tak na to doktorku upozorním. díky ![]()