Lehátka jo nebo ne?

59
30.8.07 17:38

Lehátka jo nebo ne?

Ahojky holky, chtěla jsem se zeptat. Koupila jsem si pro miminko houpací lehátko, něco na způsob autosedačky. Dneska mi dr. na preventivní kontrole řekla, že bych ji do ní neměla dávat. Tak jsem se chtěla zeptat jestli ji tam opravdu nemám dávat nebo na řeči dr. nebrát ohled.
Myslíte, že by si naše dcera křivila záda. Jsem z toho docela v rozpacích.
Děkuji předem za názory a cené rad. Papa Jana :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
334
30.8.07 17:52

Ahoj, ja myslim, ze vseho s mirou. Takze bych davala do lehatka mimi proste obcas, to znamena asi, aby tam nebylo cely den :D Jinak, ale klidne, proste ber DR s rezervou :D Kdyby to bylo pro deti tak spatne, tak si myslim, ze by tolik tech lehatko-houpacek nevyrabeli :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
30.8.07 19:01

Ahoj,
doporučuje se dávat dítko do lehátka od tří měsíců, ale my jsme dávali cca od měsíce oba. Já si to bez lehátka vůbec nedovedu představit. Když věším prádlo, když vařím, když jsem v koupelně, Ondra leží v lehátku a kouká na mě. Ve všech místnostech fakt nemám možnost ho položit a navíc pak nemá tak pěkný rozhled. Má to lehátko skoro v lehu, je dost rovné v zádech, takže v tom nevidím žádný problém, ale doktorka samozřejmě nejsem. Po zbytek dne leží na zádech nebo na bříšku.
Je v lehátku dohromady tak max. dvě hodiny denně.
A rozhodně je to lepší, než kdyby byl takto v autosedačce, kde má ta záda víc ohnutý.
To je můj názor. Ondrovi se v lehátku moc líbí, zvídavě kouká a navís nám takto skvěle u prvního kluka poslužilo i jako krmící židlička, když zdaleka neseděl 8)
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
30.8.07 20:42

Ahoj,
my jsme měli lehátko půjčené a používala jsem ho pro syna asi od 2 měsíců. Dávala jsem ho do něj asi 2× denně cca na půl hodiny - např. když jsem vařila. Lehátko není jako autosedačka - dítě v něm není tak schoulené - ale musí být skoro v lehu. Před autosedačkou mě varovali na rehabilitaci, že by v ní dítě mělo být jen v autě nebo na krmení, jinak se deformuje páteř do písmene C. Pokud používat lehátko, tak by v něm mělo dítě ležet a ne skoro sedět.

Později jsem lehátko používala, když jsme začínali s příkrmy a syn ještě sám neseděl (čili až do 9 měsíců) - syna jsem v něm krmila. Až se sám po:,–(il, dávala jsem ho na krmení do židličky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
30.8.07 20:51

Ahojky,

přidávám se do diskuze. Mě přijde, že je to blbost, aby to škodilo. Mnohem víc škodí, když by jsi mimčo dávala do autosedačky-vajíčka, tam opravdu mají být jen na dobu nezbytně nutnou.
Ale lehátko v co největším sklonu v lehu nemůže uškodit. Toť můj názor. Protože tam určitě mimčo není celý den, nespí tam apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
30.8.07 21:44

Pidalka: tak tím bych se zrovna neřídila. Třeba chodítka jsou vyloženě škodlívá a v některých státech je prodej zakázaný, ale u nás stále hit a moc dobře prodejný :-( Nám neuroložka řekla, že lehátko, kde je prověšená látka, ne pevná záda, nevadí - máme ho a používali ho běžně, teď už moc ne, Šíma se v něm nemůže přetáčet a tak ho to nebaví. Jinak super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21725
31.8.07 08:18

mě Dr. taky řekla, že malou nemám do lehátka vůbec dávat. ale já si to udělala podle svého a myslím, že na pár hodin denně to nevadí. Klárka v něm byla v lehu a nám se hodně osvědčilo jako houpačka, když jsme se chtěli najíst. malá byla pod stolem v lehátku a houpali jsme jí nohama :-) a pak když jsme začali s příkrmy, tak jsem jí v něm krmila. i teď ho používám jako nouzovku na cesty (klasická židlička je neskladná :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
31.8.07 09:30

Ahoj holky, děkuji za rady. Byla jsem na váškách, ale je fakt, že když budu vařit tak mi to ušetří spoustu času. Bude na mě vidět a nebudu muset běhat k postýlce. Samozdřejmě v něm nebude od rána do večera. Tvrdší destička je akorát pod prdýlkou a záda jsou jen látková. Je v něm skoro ležmo. Tak ji snad neublížím. Vím, že kamarádky tohle lehátko neměly a dávaly své prcky do autosedačky. To si myslím je daleko horší. Když vidím naši dceru v autosedačce zkroucenou tak je mi ji líto.
Mějte se moc krásně Papa Jana :wink: :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
31.8.07 13:06

Ahojky,
taky se přidávám do klubu lehátek. Střídáme, chvíli na zemi, chvíli v lehátku a chvíli v postýlce.
 Alča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
31.8.07 18:35

Lehátko jsme neměli, ale krmili jsme v autosedačce (než začal sedět v krmící židličče) a nic se mu nestalo…Klidně ho tam dávej posedět. Možná tě Dr. špatně pochopila a myslela třeba, že ho chceš používat třeba na spaní…Tak se mi zdá, že se z některých komárů dělají velbloudi :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
31.8.07 19:02

Ahojl, já myslím, že když budeš střídat polohy během dne, tak hodinka či dvě neuškodí. Asi je důležité, aby si mohlo dítko potom narovnat zádička. Jo a jako židlička na krmení se ze začátku taky hodí.
 mava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
3.9.07 12:04

My lehátko používali prakticky od začátku, co jsme si malýho přinesli z porodnice. S autosedačkou bych ho vůbec nesrovnala, protože tady měl pída záda v rovině, bylo polohovací - jak zádíčka, tak nožičky - tím pádem se dalo libovolně nastavit třeba do úplného ležení, když se malej probudil, tak jsme ho trochu zvedli, aby měl rozhled. V lehátku jsme i uspávali, protože bylo hopací a to jediné na píďu zabíralo. Lehátko si nemůžu vynachválit, je mobilní a tak jsem měla Matýska vždycky při ruce, třeba v kuchyni atd. Od těch 3-4měsíců jsme si už raději hráli na dece, protože jsem četla a to jediný opravdu považuju za mínus u lehátka a to je, že dítě má z lehátka všude rozhled, a tak se nesnaží nikam dostat, tím pádem se nesnaží otáčet a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
6.9.07 00:08

Pediatrička v porodnici říkala všem maminkám:
autosedačka není krmítko ani nic podobného. Je to sedačka pouze do auta. Na doma si pořiďte lehátko. Nejlépe polohovací.

Já si teda neumím představit, jak by se miminku mohla v lehátku zkřivit záda. Vždyť celé těhotenství bylo stočené v klubíčku a zády se opíralo o měkkou stěnu dělohy.
Proč by pak najednou mělo ležet rovně jak prkno? :roll:
Páteř novorozence se musí narovnávat postupně a pomalu. Pro miminko je přirozené a správné mít „kulatá záda“. Ale samozřejmě jen pokud pevnou oporu zádíček a hlavičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí