zvedání hlavičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1364
9.8.07 11:08

zvedání hlavičky

Chtěla bych se zeptat zkušenějších - kdy vám dětičky začaly zvedat hlavičku? Mojí malé jsou 2 měsíce a nějak se jí do toho nechce. Na bříšku se jí moc nelíbí, takže jí tam nechci trápit moc dlouho, to jí nezvedne skoro vůbec. Když jí dávám odříhnout na rameno, tak to jí zvedá normálně - nebo spíš zaklání? - malý úspěch jsme zaznamenali na balonu. Jsem z toho trošku nervozní, ale nechci to moc hrotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2318
9.8.07 13:50

Ahoj,

tak ji na to bříško dávej hodně často, ale jen na chvilku. Ručičky srovnej tak, že zápěstí jsou u sebe před tělem, lokty od sebe, taky před tělem - vypadá, jakoby chtěla skočit šipku. Ty ručičky jí tam klidně třeba 10 vteřin drž (za lokty) - pokud by je chtěla rozhazovat. A pak zase na zádíčka. A pořád dokola, až to sama dokáže. Pokud má tendenci se zaklánět, snaž se jí to neumožňovat. Tzn. žádné podněty za hlavou, když leží na zádech, nošení v klubíčku, stimulovat hračkama v oblasti nad bříškem, prostě aby se nezakláněla. My s podobnými problémy cvičíme rehabilitační cviky a jsme sledovaní na neurologii.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
9.8.07 14:42

Ahoj,

ja bych nepanikarila, nas Kuba na to byl taky uplne levej. Poloha na brichu ho privadela k silenstvi, dokonce ani odkrknout na rameni jsme nemohli. Hlavu mel desne velikou odjakziva (porodni obvod 36,5cm, ted 50cm), tak mu to proste trvalo, nez to dokazal.

Uvidis, ze se to mala nauci, posilujte na mici a uvidis, ze se to zlepsi!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
9.8.07 14:53

Holky díky za rady - taky jí to docela jde, když si jí položím na prsa - to je i docela klidná, protože je u mě :lol: , jen mi tam pak vždycky usne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
9.8.07 18:26

Já se ještě přidám a doporučím na bříšku přitlačit jemně prdelku k zemi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie