Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak moc se těšíme až seč naše beruška na nás začne usmívat a ona si dává na čas, už jsou jí dva měsíce a pořád spíš jen mimoděk.Jak to zvládli vaše miminka?
Danielka se poprvé (vědomě) usmála, když jí bylo přesně 5 týdnů. Teď se usmívá dost často, ale většinou jen na mě
nebo na plyšáky - ty se jí moc líbí:-)))
M.
Naše Renatka má měsíc a usmívá se tak asi dva dny. Když na ni promluvím, nebo jí ukážu nějakou výraznou, nejlépe červenou hračku, tak se směje. Je to roztomilé
Martindo,
nebud smutna - kazde mimi je jine - jedno se smeje drive druhe pozdeji…
O to to pak bude krasnejsi - neboj uz to jiste nebude dlouho trvat.
Verveve
Anežka až v desátém, takže nezoufej… a teď je vysmátá jak je den dlouhý, teda pokud jí nic není, samozřejmě
Můj syn se poprvé usmál (s otevřenýma očima a pusou), když mu byly 3 týdny (od 3. dne po porodu se smál ze spaní). Nahlas se pak smál od 3 měsíců.
Sárinka se usmála poprvé 26. listopadu a je narozená 14. října, takže v 5 týdnech a 5 dnech ![]()
My se taky zatím jen šklebíme (máme skoro sedm týdnů) a u prvního jsem taky čekala asi do dvou měsíců.
M.
Ahoj,
fakt je každé miminko jiné, Anička si taky dala načas, ale asi od 8. - 9. týdne se pro změnu smála od ucha k uchu a fakt často (teda když ji netrápily prdíky
). Ale zase se snad do půl roku nebo ještě déle (deníček nevedu) nesmála nahlas - až jsem to řešila s neuroložkou, ale smála se, ať se nebojím, že to přijde. A taky ano, teď se Anička směje tak, že je ji slyšet na hony daleko.
Světlana
Ahoj
Michal se usmál až snad v 11 týdnech a Matěj v 9.. a ty začátky usměvů u obvou byly dost nejasné… furt jsme se dohadovali jestli to byl nebo nebyl usmév..... Každopádně obzvlášť Matýsek nám to ted vynahrazuje protože je to fakt smíšek:o)
Náš jája se ze spaní poprvé usmál už 2.den po porodu, dokonce se mi to podařilo chytit na foťák. Kdy se začal vědomě usmívat si nevzpomenu, ale teď v 10 týdnech se směje o 106. Na všechny a když dělám blboiy tak se směje i nahlas s otevřenou pusou. Ale je to individuální, náš Jája už od 2.týdne málo spal, takže sledoval všehchno kolem sebe, takže měl čas se rozvíjet. Neboj jistě to brzy přijde!
Kati