Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nazdarek holky,zase mam dotaz, nebo se spise chci uklidnit, ze na tom je nekdo stejne. Muj synacek - 9 mesicu je desna vzteklina. Nejen, ze je desne aktivni a zvedavy, ale zacina delat sceny. S jidlem to je kapitola sama o sobe, prvne otevira pusinu, sni dve lzicky a najednou zacne mlatit rucickama a nechce. Pak zase chce a to je porad. Jakmile ho po:,–(im do zidlicky, tak se modlim, at je klidny a neco sni. Nebo porad pobrekava az jeci, porad se mu neco nelibi a mlati okolo sebe a i me. Jinak je usmevavy, ale proste mu nekdy vubec nerozumim. Porad to svadime na zuby, jeste nema ani jeden a porad neco kouse a cuca a mne si dasnicky. Taky je dost unaveny, ale spat pres den nechce, to musi uplne odpadnout. Treba si klidne hraje na koberci s nakou hrackou, a najednou zacne kricet a bouchat do toho a je po hrani. Pak leze za mnou, rika mama a chce vzit. Ja ho vezmu, minutu je v klidu a zase zacne jecet. Proste mi prijde, ze nevi, co chce. Uplne se obavam toho budouciho obdobi vzdoru, jak to bude vypadat, kdyz uz jako takhle malicky dela takove sceny.
Ahoj nole,
taky mame dve deti a obe dve si prosly timhle obdobim
synek rve pokazde kdyz ho davam do zidle a kdyz ma jit spat tak taky protestuje - jen do chvile nez se chyti flasky, pak je do minuty tuhy ![]()
asi se musís obrnit trpělivosti a doufat ze to brzy prejde. Jestli se dobre orientuji ve jmenech vasich ratolesti, mas dva kluky… to se priprav na poradny mazec za par mesicu (teda mozna)…Kamaradka ma taky dva rostaky a kluci se perou, postuchuji a stale nejak soutezi.
U nas uz zacala ta „prvni puberta“ - holka trucuje, odmlouva a jak muze tak mi neco provede
ale staci kdyz prijde nekdo na navstevu a ejhle - je z ni skoro andilek.
takze trpelivost, deti jsou vsechny stejne
Lesino, tobe taky drzim palce… zvladnout tri deti, to je nad me sily
mas muj obdiv
Prdlajs, to není o odvaze nebo o obdivu - to je o tom, že jsme cvoci ![]()
![]()
![]()
L.
Ahoj,
tohle moc dobre zname. Kvuli tomu jsem psala i vztekaci denicek.
Jidlo v zidlicce jsem uz vzdala. Krmime tak, ze mala sedi na pohovce a musi mit v ruce neco moooc zajimaveho. Hlavne mi na stejnou vec behem jednoho tydne nenaleti dvakrat, coz je problem. Ale momentalne vede vytahovani cajovych sacku z krabicky a moje penezenka (samozrejme papirove penize a dulezite veci musim vytahovat)
Prave vztekani jsem poznala az u druhe dcery. Ta mlati i hlavickou o zem a silene kvici. U starsi to byl jen slaby odvar.
Sama rozhodne nejsi. Akorat u nas to je vzdy tyden lepsi a pak tyden horsi. Neustale se to opakuje, takze snad jen diky tomu jeste dycham.
Terik