První slovo

234
27.7.07 07:54

první slovo

Kdy vaše miminka řekla první slovo? A jaké slovo to bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
397
27.7.07 08:11

Starší syn začal v 7. měsíci říkat (vykřikovat) „am, am, am“ kdykoliv viděl něco k jídlu. Pak ale moc velké pokroky nedělal, v roce uměl tak do 10 slov. Mladší se naučil asi v 9 měsících taky „am, am“ a „hají“. Teď je mu rok a taky umí asi 10 slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
27.7.07 08:27

u nas to zacalo mocnym NEEE, pak HAM (na jidlo), no a pak dlouho nic a v deviti mesicich rekl behem par dni MAMA, TATA, BABA, DEDEK, JEJEJEJEJEJ (kdyz neco provede treba neco rozsype tak se chyti za hlavu a tohle spusti), no a tedka je to BRRRM BRRRM (na auta nebo kdyz si hraje s autickama), HAF (na psa) a urcite by se nasli i dalsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.7.07 08:57

kolem 4 měsíce - mama
pak za dlouho (v 6ti měsících) tata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
27.7.07 09:00

Ahoj

Vendulka začala říkat smysluplná slovíčka okolo 11 měsíce - ham, hají, hatik ( jako hafík = pes ) mama, tata, baba, na všechno ukazuje a říká co to je???........ před tím žvatlala už od +- 6 měsíce mamamamama , bababababa, tatatatata, nanananana a tak. Teď už zkouší různé - i něco jako haťa paťa, brrrrrrr, ňam ňam a tak to jí zatím ještě nerozumím. Prostě si tak jenom trénuje :lol: :lol:

Bibinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
27.7.07 10:47

Sára začala říkat jako první táta, bába, dede a včera začala hurá konečně s mámou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
27.7.07 10:55

Syn začal žvatlat v 6 měsících - mama, tata, nene, baba.

První smysluplné slovo řekl asi v 8 měsících, když jsme se dívali z okna - bylo to „ato“ (= auto). To slovo říkal asi jen 3 dny, potom už ne - jednou to ještě zopakoval v 1 roce na tátovo auto na zahradě.

V 10 měsících začal říkat „bobe“ (= bobek) - to říká vždycky, když se ho chystám přebalit. V 11 měsících „táta“ (ale to říká na každého člověka, i já jsem táta :? ). V 1 roce začal říkat „bé“ (= ovečka … ale kočička podle něj taky dělá bé a pejsek taky).

Takže u nás s mluvením žádní sláva, ale rozumí asi 50 slovům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9865
27.7.07 10:55

Yuko malé bude za nedlouho rok a smysluplné slovo ještě neříká.POuze žvatlá a to od 5. měsíce gr a jééé a od šeštého měsíce se rozkecala solidně, kdy objevila kouzlo samohlásek.Takže jede vy stylu mamamam, tatata, daddada a brrrm apod.Na některé věci, či úkony už vydává stejný zvuk, ale slovo to opravdu není.Stejně jako si neuvědomuje, že když říká mamama, tak že to jsem já.No musím si ještě nějaký ten měsíc počkat. :lol:
Teď nedávno byl na Spektru v TV dokument o vývoji řeči a tam říkali, že první slova začínají říkat okolo 18 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
27.7.07 11:01
:|

Příspěvek upraven 14.12.11 v 22:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
27.7.07 11:07

jo a takový to jeje, hyhy apod. tak to bylo vlastně první, ale to neberu jako slovo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
27.7.07 11:57

Nase Emca zacala rikat chvilku pred ukoncenym 6.mesicem MA MA MAM!!A od te doby to vykrikuje kdykoli muze :lol: .Obcas taky BA BA BA.Jinak asi od tretiho mesice hulakala:agrííí,gríííí,růůů,vrůůůů a tak:-)))))Coz pak asi po mesici prestalo a delala jen H, H, H,EH EH,no des:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
28.7.07 11:08

Ahojky tak koukám že s těmi slůvky na tom nejsme moc dobře. Od 8m říká tata,nenene, mamamama. Teď je dceři rok a říká táta, mama, když na něco ukáže řekně titijo anebo puti puti, zatím nevím co to znamená. Pomalu začíná říkat aňo ale to je vše, žádné pořádné slovíčko ještě neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
8.8.07 11:57

Ahojky,
Můj první syn v roce věděl jak dělají zvířátka( koza, pes, kočka atd.) a dokonce si pro sebe vymyslel i přezdívku, říkal si Bika. První slovo bylo BÁPA.
Druhý syn v roce neříkal vůbec nic :( , až ve dvou letech se trochu rozpovídal. Teď už mluví normálně.
Dcera řekla v osmi měsících MIMI. Ve dvou letech má docela velkou slovní zásobu. A ten nejmenší zatím říká jen G :lol:
Káždé dítko je úplně jiné i když jsem jim povídala stejné pohádky a zpívala stejné písničky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
8.8.07 15:12

Ahoj,
tak moje dcera začala s tata asi v osmi měsících, pak dlouho nic a kolem roku říkala tata, mama, baba, dede. Někdy kolem roku a půl začala děda. Jiný slova se mi nevybavujou a potom, když měla dva roky najednou začala mluvit celý věty. Teď je chytrá jak rádio, vše komentuje. Je poznamenaná mojí prací, takže neustále vypisuje doklady, podepisuje se, razítkuje a vše komentuje. Zdraví, děkuje, prosí a umí i slova, který skoro neříkáme. Ale je fakt, že vyrůstá mezi samýma dospělýma a dva dny v týdnu je u prababičky a pradědy. Kolikrát zírám co z ní po návštěvě vyleze 8O :lol: .

Z vlastí zkušenosti vím, že děti kolem nás mluvili mnohem dřív a teď se to otočilo. Oni teď mluví mnohem méně, než naše malá.

Jsem zvědavá, kdy bude mluvit Alešek.

P.S.: Některá z Vás psala, že vaše dítko začalo říkat první slovo už ve 4. měsíci. To teda zírám… 8O 8O 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.11 11:28

Máte prosím vás někdo podobnou zkušenost a jak se to třeba vyřešilo? Dcera, 13,5m, zatím kromě tata neřekla žádnou slabiku, žádné první slovo. Na malou mluvím, čtu jí, komentuju a mrzí mě, že nic neříká. A když občas řekne to tata, tak tím ani tátu nemyslí. Jinak ale rozumí co jí říkám. Chodit začala v 9,5m., tak jestli to nebude i částečně tím. Áchjo:(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure