nechce se moc hýbat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2216
26.8.07 15:54

nechce se moc hýbat

ahoj děvčátka, naše princezna se umí ve svým věku pouze přetáčet na bříško a občas se ji to podaří i naopak. Jinak ještě neumí lézt ani se plazit a neumí sedět. Na to, že od jejich cca 2 měsíců cvičíme Vojtovku, tak to je dost bída. Byli jsme na kontrole na neurologii a doktorka říkala, že je se svými dovednostmi na úrovni sotva půlročního dítěte a že je to tedy špatné.Manžel začal taky sedět až v 11 měsících a chodit až v 17 měsících, takže to má malá asi po něm. Máme s malou každý den cvičit, aby se prý konečně rozhýbala a začala už konečně se aspoň plazit. Holky, jak jste na tom byli vy, s Vašimi dětmi? Je tu některá maminka, jejiž prcek začal taky se vším trochu později a přesto bylo všechno v pořádku? Ta doktorka mě trošku vyděsila, podle toho co říkala jsem pochopila, že to na ni může zanechat nějaké následky a může mít zdravotní problémy .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1466
26.8.07 16:37

Karinko - Terezka má 9 měsíců a zatím taky neleze. Sama se nepo:,–(í. Teda já jí posazuju, třeba při koupání a hraní. Ona sedí krásně a nepadá. Ale sama si prostě nesedne. U neurologa jsme byli poprvé v 7. měsíci. To byla Terka na úrovni ani ne 5. měsíce. A žádný horor z toho nedělal !!! Taky teď cvičíme Vojtovku. Doktorka tě zbytečně stresuje. Prostě některé děti jsou pomalejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
26.8.07 18:20

Karin nestresuj, já mám doma to nejlínější dítě pod sluncem. Přetáčela se asi až v půl roce, po čtyřech se rozchodila asi před 7-mi týdny. Teď už to nabírá fofr, už chodí sama kolem nábytku. Každé mimino je jiné a nechápu, proč tě doktorka tak děsí :evil: Bratránek chodil skoro až ve dvou letech a dneska je dvoumetrový chlap bez jakýchkoliv „následků“ :! :wink: :lol: :lol: :lol: (při dnešní medicíně by asi jeho matku rovnou udali na sociálku nebo co… :evil: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
26.8.07 18:29

Tak pozor, nejlínější dítě mám doma já :lol: :lol: :lol: Na bříško se přetočila v 6,5m, plazí se od 9,5m, sedla si sama v 11 a kousíček, doted leze po čtyřech jen, když se zapomene :roll: a dnes si poprvé stoupla v postýlce, když se přitáhla za šprušle. Za týden má rok 8) Cvi číme Vojtu od půl roku, jde to velmi pomalu, ale jde. Jinak je podle neurologických vyšetření úplně v pořádku, jen je prostě líná :wink:
Takže buď úplně v klidu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
26.8.07 19:09

děvčátka, moc Vám děkuji za odpovědi. Ani nevíte, jak jste mě uklidnili. Chápu, že doktoři musí postupovat podle tabulek , ale stejně si myslím, že by tak nemuseli rodiče děsit a dá se to říct i jiným způsobem. Ještě jednou Vám všem moc děkuji a přeji všem, aby Vám Vaši prcci dělaly jen samou radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
26.8.07 19:56

Take se pridavam.
Tomik se zacal pretacet kolem pul roku, ale pka dloooouho nic a az kolem 9 mesice se zacal plazit a zase mu to dlouho vydrzelo jen u plazeni. No a pak v 10. mesich najednou behem tydne zacal lezt po ctyrech, klekat si, stoupat, a sedet. No a ted v jedenacti jiz sam stoji a chodi kolem nabytku.
Takze se nestresuj je to v pohode. A navic kazde mimi je jine. Mam kamaradku a te se mimi zacalo stavet v 7 mesicich a zase druhe se mimi zacalo stavet az ve 13.
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
26.8.07 20:53

AHOJ Karinko,

jak píšou holky, taky bych se tím nestresovala, každé dítě je jiné.. Dr. mají tabulky, a jakmile neco nesedí, tak plaší.. je to tak !! Naše malá se začala přetáčet na bříško a naopak ve 3 měsích, v kočárku seděla v sama v 8 měs., ale sama bez opory, se po:,–(ila v 11 měs.. Ve stejnou se i postavila v postýlce.. No a ted v roce a 14 dní jiz sama stoji a chodi kolem nabytku… jo a plazit se zacala v 9 měs., na čtyři jde jen občas :-)
Takže tak je to u nás..

Hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
26.8.07 21:02

Karinko,
taky tě uklidním. :wink: Dcera se začala přetáčet ze zad na bříško v 5,5měsících, plazit se začala na konci osmého měsíce, sama se po:,–(ila, postavila a začala lézt na začátku desátého. Teď je jí skoro 14m, sama stojí a sama chodí od něčeho k něčemu. Nikdy jsme nic necvičily.

Každé dítě je jiné, myslím, že tě Dr. zbytečně plaší. :)
Pevné nervy a bzké úspěchy.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
26.8.07 21:05

Ahoj,
nás Honzik se zatím je plazí a stačí mu to, ptala jsem se doktorky a některé děti vůbec nelezou, jinak mi říkala, že na lezení je čas do konce desátého měsíce a na chození do třináctého měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
26.8.07 21:27

Jeník byl taky „zpomalený“. Nebo spíš líný. Otáčet se začal den před 7. měsícem. Plazit až v 11. měsících. Vůbec nelezl. Chodit začal v 13. měsících. V současnosti si to asi vynahrazuje a lítá od ráno do večera :-)))))
Bosorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
26.8.07 21:40

podivej se, ja mam doma hypotonika, cvicili jsme vojtu az od 6.m , protoze se nepretacel na bricho, plazil se v 10m, lezl ve 13m a chodi od 16m. Vime i od ceho hypotonii mame, komplikovany porod! Pripada mi dost divne, ze te neurolozka tak desi a nic ale nedela. Me sice taky neurolog desil, ale poslal nas na neurologicky vysetreni (na tyden do nemocnice) a hned bylo jasno! Takze muj nazor je, bud v klidu a pokud te doktorka nikam neposlala, tak to podle me nebude tak horky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
26.8.07 23:25

Se synem jsem taky chodila cvičit na rehabilitaci (od narození cca do 4 měsíců - je hypotonik) a přímo rehabka mi říkala, že v 8 měsících by se měl umět otáčet ze zad na bříško a zpět, v 10 měsících by se měl sám po:,–(it. Přičemž individuální odchylky jsou možné. Takže v 8 měsících bych to nehrotila - i neurolog, k němuž jsem chodila, byl stejného názoru, tj. že v 8 měsících by se mělo dítě umět koulet a je to v normě.

Jinak můj syn se v 7 měsících uměl otáčet na bříško a zpět a vyhoupnout se na kolínka. Nikdy se neplazil. Lezl, sám se po:,–(il a sám si stoupl v 9,5 měsících, takže máte ještě dost času. Syna jsem neposazovala ani jinak ve vývoji nepomáhala a sám začal chodit ve 13 měsících (já sama naopak jako dítě chodila až v 18 měsících a nikdo to tehdy neřešil). Chozením se lékaři začínají zabývat až v 18 měsících, do té doby dítě samo hodit nemusí a je to v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
27.8.07 08:13

Ahojky,
také se zařazuji mezi matky s línějšími potomky. Marťas se zatím převaluje na břicho a zpět na záda a to je jeho veškerý pohybový repertoár. Jinak teda vykonává neuvěřitelný počet jiných pohybů, ale plazení či lezení mezi ně opravdu nepatří. Vojtovku jsme cvičili cca do 4 měsíců, teď už máme spíš jenom různé masáže a dle neurologa i rehabky je úplně v pořádku, sice je trochu pozadu, ale to je normální, takže to neřeším.
Karinko, musím říct, že mne dost překvapil přístup té doktorky, profesionál by se měl chovat trochu jinak a ne strašit, ale vysvětlit, podpořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
29.9.07 23:49

Ahojky, tak my zatim neresime lezeni, ale otaceni. Isabellce bude pet mesicu a zatim ji ani nenapadlo se otacet na brisko. :( Doktorka je zatim v klidu, ze pry je dost velka a asi bude po mem manzelovi, ktery- cituji tchynku:„si jen tak v klidu lezel v postylce a nikdo to neresil.“ Jenze ja zacinam mit obavy. Jak se asi tak da poznat dite hypotonik- znamena to tusim snizene svalove napeti, ale nevim, co si pod tim mam predstavit v realu. Jinac je Isi komunikativni super vesele a moc hodne miminko…Nejvic ze vseho ji bavi si se mnou"povidat".To vydrzi neomezene dlouhou dobu :wink: :)

P.S.: prvni holcicka se otacela ve trech mesich na brisko i zpet a zacla lezt v sesti mesicich, takze velky rozdil. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
30.9.07 11:21

Luci, do 6 měsíců má čas. Teď bych se tím vůbec netrápila, druhé dítko máš naprosto v normě :) Ale kdybych měla tak akční první dítě, jako Ty, tak by mě to taky znepokojovalo (i když ke znepokojení vůbec není důvod).

To, jestli je dítě hypotonik, by měl poznat dr. na běžných preventivních prohlídkách, a pokud by se mu něco nezdálo, poslal by vás k neurologovi, příp. na rehabilitaci. U mého syna na to přišli už v porodnici, protože se prohýbal dozadu a zaklánel hodně hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí