Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
chci se vás zeptat,zda jste některá měla mimčo,které rádo spalo v hluku. Myslím tím při šumu. Naše malá přes den usne (když nepočítám kočárek) jedině při šumění rádia,luxování a podobných zvucích. Večer po koupání taky, ale to,když usne tak rádio vypínám, protože já bych se při takovém šumění nevyspala. Nevím jen jestli je to normální nebo to mám nějak omezit? A hlavně jestli to někdy skončí a já se dočkám tichoučka ![]()
no říká se, že to normální je, protože stejný rachot mají mimča 9 měsíců v bříšku u mamky…třeba Karp to u neklidných dětí vyloženě doporučuje-pustit vysavač, nebo si nějaký ten šum nahrát na kazetu a pouštět jim to…říká tomu bílý šum. Ono to časem vymizí ta potřeba hluku, většinou po třetím měsíci…Vítek vyloženě miloval, když někde venku sekli trávu, to usnul hned. Později se ale začal vysavače atd bát. Zkus na uspání i jiné finty, např. pevné zavinutí, a ten šum pomalinku omezovat, Karp třeba uvádí, že stačí do ucha mimča syčet…anebo prostě to tak nech, ono to přejde samo:)
Je to úplně normální. Říká se tomu bílý šum a dětem to připomíná zvuk v bříšku, proto se jim to líbí. Snad by se to mohlo po tom 3 měsíci zlepšovat.
Ahoj,
sice dite jeste nemam, ale slysela jsem, ze v brisku je tak velky hluk, jako je treba hluk vysavace, takze si myslim, ze ji to uklidnuje. Asi bych snizovala postupne hlasitost az by to nepotrebovala.
U nás např. při pláči a prdíkách pomáhal je fén. To byl hned klid. Malému vůbec nevadil rachot ani venku, ani doma, usnul si, když chtěl. Snažím se ho to moc neodnaučovat, aby nebyl citlivý na ruch (samozřejmě malý). Dokonce jsem četla, že by dítě mělo být zvyklé usínat při běžné domácím provozu. Ale už teď ve 4 měsících ho vzbudí náhlé zvuky, takže neměj strach, jistě se to zlepší.
Kati
Ahoj
je to normální že je tyto zvuky uklidňují. Bílý šum používají pro usnutí dokonce i nespaví dospěláci:O)
Ahojky, já nevim jak malé děti, ale já sama co si pamatuju, když slyšim vysávat někoho jiného, tak začnu zívat.
Když se nám narodil kluk, tak jsme bydleli v 1+kk a usnul ať se kolem něj dělo cokoli. Spinkal dokonce, i když nám zateplovali barák a vrtali.
Mě malá spí zá:,–(ně když vařím a je zaplá digestoř. Jak dovařím a vše vypnu, tak je vzhuru. Honzík taky usínal nejlépe když byl kravál a má to do ted.Aspon kdyz deti spí, tak nemusím chodit po špičkách. ![]()
Eva5511: to jsme na tom stejně
Mě malý, když byl menší, tak usínal jedině s digestoří…
Teď přes den, když spí, tak mu pouštím dokola jedno CD, které už je děsně ohrané. Večer usíná beze zvuků, ikdyž… bydlíme v paneláku, takže zvuků je tu požehnaně i tak ![]()
Myslím, že je v pořádku, že dítě přes den spí při nějakých zvucích!
Eva5511: to jsme na tom stejně
Mě malý, když byl menší, tak usínal jedině s digestoří…
Teď přes den, když spí, tak mu pouštím dokola jedno CD, které už je děsně ohrané. Večer usíná beze zvuků, ikdyž… bydlíme v paneláku, takže zvuků je tu požehnaně i tak ![]()
Myslím, že je v pořádku, že dítě přes den spí při nějakých zvucích!
Zájemcům mohu zaslat CD se 78 min. bílého šumu za 35 Kč vč. poštovného. Pište na „tomlun zavináč seznam.cz“
ahojky, můj syn spí jedině při šumění z radia-mám tam naladěnou šumící stanici. už je mu 5 měsíců tak zkoušíme odnaučovat, ale zatím to moc nejde, když to nemá puštěný, tak špatně a dlouho usíná a následně se dost budí. nejhorší jsou příbuzný a známý, který nám to furt kritizujou, ale já na ně kašlu, myslím, že se to časem odnaučí sám a když mu to dělá dobře, tak proč nešumět
Ahojky naše dcerka taky nejraději usíná u šumu. První 2 měsíce měla ráda vysavač, od té doby se vysavače bojí. Takže od svých 2m usíná u rádia a je spokojená. Holt některý miminka mají rádi nějaký ten šum nebo zvuky.
Zuzík+Anička