Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@milujicimáma a nejsou to zoubky? na nocni desy je jeste malinka…
ja jsem si s malym popovidala, rekl mi ze ho nahani duchove nebo strasidla, tak jsme se domluvili ze nic takove domu nepustime…do okna jsem mu povesila lapac snu a rekla ze cokoliv by chtelo dovnitr tak se v ty pavucince zachyti a taky jsme na okno polozili kaminek tygri oko, ktere mu dala kamaradka aby ho chranil a to jsem mu pripomela… cetla jsem ze deti na tyto veci hodne veri a pomaha to…v noci nezafnukal ani jednou, krasne spinkal az do rana…rano jsem se ho zeptala jak se mu spinkalo, tak rekl ze dobre, ze strasidla neprisli, ze je pavucinka a kaminek chranili…dnes jsme stejny ritual udelali znovu…tak snad bude znovu klid ![]()
Holky, my posledni tri dny mame to same, preslo to u vas? U zoubku jsme skoro nevedely ze vyrostly, uz ma dve stolicky venku, ale dam ji spat treba v pul 9 a do pul 12 pofnukava a nezabere a nezabere. Jelikoz jeste nemluvi, tak nevim co se deje a pritom byla spac. Rikam si treba jestli ji neboli brisko nebo hlava. Navic jsme ani neuspavali nic. A ted kdyz prijdem pomazlit a uklidnit co se deje, tak se jeste smeje. Pres den naspi 2 hod a to je jeste malo to co naspala pred mesicem. Nevim co se deje a za tri tydny dalsi mimi.
Nám to dělal starší před porodem mladšího také. Po porodu už jen pár týdnů. Vždy jsme na něj mluvili klidným hlasem, on měl skoro takové noční děsy. Někdy jsme ho museli i vyndat z postýlky a probrat, úplně se s námi pral. Ale zlepšovalo se to. Pak už stačilo udělat jen pš, pš a hned se uklidnil.
@AdaAda my si ji k sobe neberem ona se hned probere a je jak prastena, zacne blbnout a tak. Zavidim tem, co muzou spat s prckem. Ale lehnu si treba na chvilku k ni, ma mazlivou, ale spis ji tim probudim nez naopak. Tak ji musim nechat chvilinku vyplakat, coz uplne nesnasim, ale vzdy pak usne. Jenze za celou dobu nevnima ze cekam prcka. Je schopna mi i na to bricho hupsnout. Takze to mimcem prece byt nemuze, nebo jo?
ale aby 2,5 hodiny nemohla zabrat a fnukala je sileny teda. A takovej spac byla!
@FamilyB aha, no tak to je asi takový výkyv.. neporadím víc, protože my spíme spolu a když se začne nějak ozývat (syn 15m), tak prso zabere do 1 sekundy.
Je malinká a až se miminko narodí, i bych se připravila, že to muže být i horší. Tak hodně síly, je to potřeba překonat, a mazlit, mazlit, mazlit
@materinka ale to podle me nejsou nocni desy pofnukava, kdyz ji neco vystrasi tak rve.