Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den,
můžu se zeptat na Vaše zkušenosti, jakým způsobem se Vám povedlo odbourat u dětí noční krmení mlíčka z lahve? ![]()
Děkuji, Zuzka.
Navod, u nas uspesny. Uchopila jsem do horni koncetiny lahev a tuto umistila na horni polici, aby nebyla v beznem provozu k zahlednuti. Nasledne aplikovan stejny postup i na krabici um. A bylo.
Kolikrát se budí na mlíko. Mi se dcera ve dvou budila v 5 ráno. A pak spala dál. Rušili jsme to asi ve 2,5ltech. Prostě jsem se rozhodla a nedala. Plakala, fňukala… půlhodku, hodku pak usla. A tak tři dny a další se nevzbudila.
Mam 26m a nekdy chce mleko v 6 rano a nekdy se vzbudi ve 2. Ale spis je to zizen, kdyz je v loznici vetsi teplo nebo ma dlouhe pyzamo. Postupne to zacnu vymenovat za caj nebo vodu, staci dat k postylce at si to sama.
Veru, většinou 1-2×. Naše dcera nám usne tak o půl osmé (to jí dáváme mlíko) a vzbudí se pokaždé v úplně jinou hodinu. Je totální nespavec už od narození. Když se v noci vzbudí, dám jí 120ml mlíčka a pak peruje na nožičkách 2-3 hodiny a až pak usne.
Analko, děkuju. Až se dostanu k bodu, kdy budu uchopovat lahev do ruky, určitě si na Tebe vzpomenu.
![]()
@ZuzaV714 píše:
Veru, většinou 1-2×. Naše dcera nám usne tak o půl osmé (to jí dáváme mlíko) a vzbudí se pokaždé v úplně jinou hodinu. Je totální nespavec už od narození. Když se v noci vzbudí, dám jí 120ml mlíčka a pak peruje na nožičkách 2-3 hodiny a až pak usne.
a jak spí přes den?
To se nebojíš, ze bude mít z toho mléka zkažené zuby?
Mně už v roce dětí doktorka kladla na srdce, že ho mám na noc začít odbourávat, že je plné cukru. Já jsem to udělala tak, že jsem místo mléka dala napít vody
Trvalo to max. 3 dny a už se mi děti nebudily vůbec, protože vodu nechtěly a věděls, že nic jiného nebude. Před spaním měli UM snad do 3 let, možná i déle, ale po něm se vyčistily zuby a pak pili už jen vodu.
Syn byl to samé, budil se různě a pak dvě hodiny radil jak černá ruka, proste děs. Mliko jsem nedala a hotovo, první noc řval 3 hodiny, ale byla jsem na to připravena, druhou noc 10 minut a třetí noc se už ani nevzbudil a od te doby chrni až do rána. Kdybych to bývala věděla, jaká to bude pohoda, tak jsem mu to mliko vzala už dávno ![]()
Přes den chodí spát tak kolem 12.30 a spí cca hodinku. Když má za sebou špatnou noc tak třeba dvě až dvě a půl. Odpo i večer usíná krásně sama a vždy tak do 10 minut, ale v noci… to si zpívá, povídá a péruje tak, že nám cestuje postýlka.
O to, že bude mít zkažené zuby starost mám, ale upřímně to byl u nás dlouho dobu vůbec boj o přežití. Donedávna se dcera budila třeba 3× a z toho 1× byla vzhůru 3 hodiny… K zubařce chodíme co půl roku a zatím dobrý.
Holky, Vaše příspěvky mne povzbudily. ![]()
U prvniho jsem mu to mliko proste nedala z lahve, ale jen z hrnku. Odstavil se. U male to takova sranda nebude… Ta ji prakticky jen UM, malo pribira, nechce pit. Uvidim, ale uz me neba v noci vstavat
Nahradila jsem UM v roce dětí vodou a trvalo to tak týden, než se s tím srovnaly. Moc jsme toho během těch nocí nenaspali, ale od té doby spí krásně celou noc. Maximálně, když se vzbudí, cůcnou si vody a hned spí dál.
Když bylo dceři 1,5 roku, tak jsme byli na dovolené a já ji tak to mlíko dělala z balené vody pokojové teploty a přestalo ji to chutnat “studené” byla jsem moc ráda ![]()
Děkuji Vám za příspěvky. Zkusím teď ma 2 dny snížit dávku a pak zkusit už jen vodu.