Jak přestat kojit dceru 1,5 roku

1353
5.9.20 23:54

Jak přestat kojit?dcera 1,5roku

Ahoj děvčata, potrebuju poradit :? Dcera má 1,5 roku a z důvodu, ze se chystáme na pokus o sourozence (máme dva zamrazene❤️❤️)musím přestat kojit…ach jo, ale proste musím
Naučila jsem si dceru usinat u kojení od jednoho roku a spime spolu…do roku byla v postýlce pak od roku s nama nějak neplánovaně v posteli a už to tak zůstalo, teď z toho musím nějak ven :oops: ale věřím, ze to bude stát za to, takže jsem rozhodnuta jen nevim jak na to, mlika mám hodně takže se taky bojím zánětu..kojim asi 5× denně. Cumlik od roku nepoužíváte tak nevim jestli zkusit ten aspoň na noc? nebo už se k němu radši navracet? a co uměle mléko? mam zkusit? kdyz už je docela veliká a papá všechno? opravdu nevim jak na to, snad někdo pořadí a pochopí me :srdce: Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21593
6.9.20 00:28

Nejak nechapu problem. Pokud kojit nechces, tak prestan.

Prsa odsvat odsavackou do ulevy, postupne se prestane tvorit mleko a hotovo.

Kde tam vidis zadrhel? Pokud nemas odsvacku, tak poridit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
6.9.20 00:39

Odstrikavej do úlevy, aby se nevytvoril zánět. Umělý mlíko ji zkus dát ještě na noc, třeba bude usínat u flašky.

• Citovat
  • Upravit
1353
6.9.20 01:29

@warita prý nikde nevidím problém a ja ho vidím všude :mrgreen: no lehce se to řekne ale když malá pláče do roztrhání ze chce nakojit tak se mi nezdá ze je to jde jen tak bohuzel :? ale dekuju zkusím, odsavacku mam :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
6.9.20 01:47

@Tulipankaa Nemohla bys na pár dní odjet? Aspoň na víkend? To by si odvykla snadněji, než když tě bude mít u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
6.9.20 02:12

@jednoslunicko myslíš z to pomůže???nebude to velké drama pro ni ze najednou večer maminka nebude? a nebude potom na mě viset až ji uvidím? :D :D :D achjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
6.9.20 05:53

Pokud jsi věděla, že budeš chtít další, měla jsi ji odstavovat postupně. Dělala jsem to úplně stejně. Jedno denní kojení se odbourává lépe, než pět :nevim: takhle buď léčba šokem a nebo začni teď, každý týden odeber jedno denní kojení a za měsíc máš vystaráno. A jaký přesný důvod k,, přestat kojit" máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
6.9.20 07:31

Ahoj já :palec: opravdu odjela na víkend a vrátila se se zalepenyma bradavkama, že mám auva a ono to pomohlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
6.9.20 07:39

U nás pomohlo, že jsme se s manželem prostě vyměnili. Uspaval a v noci k prckovi i vstával. První tři dny byli kritické, pak už pohoda. Jinak pred spaním mu dával Sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
6.9.20 08:10

Já přestávala ve 20 měsících. Kojila jsem už jen 2×, vždy před spaním + 1× v noci. Ale to už u toho neusinala. Odpojovala jsem ji, aby si zvykla, že ji, ještě před tím než zabere, pohladim a dám dobrou. S mlíkem jsem už nezačínala. Dudlíky neměla nikdy. Já zalepila ráno prsa náplastmi a ukázala už ráno, že mám bebí, aby to nebyl před spaním šok. No a v noci byl vyslán tatínek, aby řekl, že maminka má bebí a ať spinká. Žádný vodičky, vajíčky, nic místo toho v noci jsme nedali, aby se na to nepreorientovala a za 3 dny bylo hotovo. To nekojeni přes den bylo úplně ok. No a v noci párkrát pobrecela, ale šel vzdy tata, vysvětlil, počkal, než zabere a taky pohoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
6.9.20 08:26

Pokud chces jen prestat kojit, ale uspavat ji dal, tak to tak proste udelej. Jestli chce holka rvat do roztrhani, necht tak cini, jsi v tu chvili u ni? Jsi. Muzes ji mazlit nebo hladit nebo co obvykle delavas? Muzes. Boli ji neco? Neboli. Svedomi bych mela cisty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3899
6.9.20 13:03

Odebrala jsem po jednom kojení, až nám zůstalo jenom to ranní, a to jsem vyměnila vždycky za perníček ze stromečku. Um nemělo úspěch, dudlík taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
7.9.20 15:39
@Aduš8 píše:
Pokud jsi věděla, že budeš chtít další, měla jsi ji odstavovat postupně. Dělala jsem to úplně stejně. Jedno denní kojení se odbourává lépe, než pět :nevim: takhle buď léčba šokem a nebo začni teď, každý týden odeber jedno denní kojení a za měsíc máš vystaráno. A jaký přesný důvod k,, přestat kojit" máš?

Dostali Jsme pozváni do nemocnice(člověk neví kdy to bude proto jsem si řekla ze počkám dokud nám nedají vědět)a půjdeme na vložení embrya..u toho se nesmí kojit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
7.9.20 15:41
@VilaAnalka píše:
Pokud chces jen prestat kojit, ale uspavat ji dal, tak to tak proste udelej. Jestli chce holka rvat do roztrhani, necht tak cini, jsi v tu chvili u ni? Jsi. Muzes ji mazlit nebo hladit nebo co obvykle delavas? Muzes. Boli ji neco? Neboli. Svedomi bych mela cisty :nevim:

Dekuju tohle si zkopíruju a vždy si to přečtu až budou těžké chvíle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna